Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jestem na III roku. Studiuje dziennie na Uniwersytecie w Kielcach. Mam pewien problem. Otóż z przyczyn prywatnych (ciężka sytuacja rodzinna) nie mogę uczęszczać na zajęcia w tym semestrze. Już wszystko zawaliłam, zdaje sobie sprawę, że tego nie naprawie i już nic nie pozaliczam. I teraz pytanie: co zrobić bym nie została skreślona z listy studentów? Myślałam o urlopie dziekańskim ale z tego co czytałam w internecie, mając warunek (a mam go z praktyk z semestru letniego II roku) raczej go nie dostanę. Praktyki powinnam zrobić w wakacje ale niestety już wtedy moje problemy nie pozwoliły mi na ich zaliczenie. Mam czas na zaliczenie ich do końca stycznia, wszystko mam już ogarnięte wiec będą zaliczone w terminie. Słyszałam tez o powtarzaniu semestru, ale nie wiem czy można ze wszystkich przedmiotów (pewnie zreszta tez sporo by to kosztowało). Wiem, ze zawaliłam ale niestety z przyczyn ode mnie niezależnych. Oceny mam dobre z pozostałych semestrów, te praktyki to mój pierwszy warunek. Nigdy nie miałam nawet poprawki a co dopiero... :( zależy mi na tych studiach bo jednak kawałek życia na nie poświęciłam ale nie mam pojęcia co teraz zrobić... Wiem tez o takiej opcji jak wznowienie studiów np za rok ale nie chce utracić statusu studenta (jest z tego sporo przywileji). Bardzo prosze o pomoc :( Pozdrawiam 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Repeta, powtarzanie semestru i tyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, Łukasz napisał:

Repeta, powtarzanie semestru i tyle

Jest to możliwe zeby powtarzac wszystkie przedmioty? Dzieki za odpowiedz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak. Wówczas płaci się za każdy przedmiot 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Podobna zawartość

• Przez evi231
      Hej, jestem na 2 roku studiów na 4semestrze i obawiam się że nie zaliczę tego semestru. Może ktoś pomoc? Ogólnie raczej na pewno nie uda mi zaliczyć 3 przedmiotów głównie przez nieobecności. Nie wiem co zeobic, mam tez warunek z jednego przedmiotu z 3 semestru i chciałam wziąć z tego samego przedmiotu z 4 semestru teraz (angielski). Pytanie co mogę zrobić i czy jestem skazana na powtórzenie semestru czy jest szansa ze dostałabym się na 3 rok z zaliczaniem tych 3 przedmiotów? Bo nie wiem jak to wyglada z tego co wiem to można wziąć 2 warunki na semestr tylko. Proszę o pomoc :/ 
      Ps. Jeśli wzięłabym powtórzenie tego 4 semestru to jak to by wyglądało? Musiałabym czekać aż rocznik niżej skończy 3 semestr i zacznie 4 a ja z nimi? Bo to by się wiązało z tym ze musiałabym czekać pol roku. Czy jakoś inaczej?
    • Przez charlotte_1304
      Cześć  Jestem w trakcie powtarzania 2 roku studiów, ale na szczęście udało mi się zdać egzamin z powtarzanego przedmiotu oraz zaliczyć wszystkie różnice programowe z 1 i 2 roku studiów. Jeśli chodzi o 3 rok studiów to też wszystkie przedmioty mam zaliczone, ale przez to że spadłam o rok niżej zmienił się tok studiów i zostały mi narzucone różnice programowe, które mam realizować w przyszłym roku akademickim. Rozmawiałam już w tej sprawie z dziekanatem, ale Pani w dziekanacie stwierdziła, że nie ma możliwości abym od semestru letniego zaczęła studia od 7 semestru (4 rok), tylko najpierw muszę zrealizować różnice programowe, czyli tak naprawdę kolejny rok jestem w plecy.  Moje pytanie brzmi czy ewentualnie mogę się z tym jeszcze udać do dziekana lub napisać jakieś podanie/wniosek w tej sprawie czy to już raczej nie ma sensu? 
    • Przez karolaa97
      Hej  jestem studentką 3 roku. Mam następujący problem. Z semestru letniego 2 roku miałam niezaliczony warunek i przeszłam warunkowo na 3 rok. Niestety przez problemy osobiste nie udało mi sie zaliczyć tego warunku i automatycznie oblałam tez 3 rok semestru zimowego. Złożyłam wniosek i od 1 marca będę powtarzać semestr letni. I moje pytanie jest następujące: co z tym obecnym zimowym semestrem? Czy jest możliwość tez go powtórzyć od października tego roku? 
      Troche zagmatwałam ale bardzo prosze o odpowiedz bo niesamowicie się stresuje co będzie dalej. Z góry dziękuje  
    • Przez Karolina0913
      Witam,
      Jestem studentką 3 semestru i znalazłam się w sytuacji, w krórej nie wiem co mam zrobić. Otóż nie mam zaliczonego jednego przedmiotu z semestru 2 (egzamin i ćwiczenia). Dodatkowo w tym semestrze też sie nie popisałam i nie mam zaliczonych 2 przedmiotów. Myślałam żeby złożyć podanie o powtarzanie semestru. Jak wygląda powtarzanie semestru? Czy dziekan w tej sytuacji może podjąć decyzję o wydaleniu z uczelnii czy przeniesie mnie na rok 1 na 2 semestr? Co wtedy by się stało z zaliczonymi przeze mnie przedmiotami? 
      Z góry dziękuję za odpowiedzi
    • Przez doomdoom
      Witam. Może ktoś na tutejszym forum orientuje się jak wygląda sytuacja kiedy wnosisz o powtarzanie semestu, płatność w ratach, dostajesz zgodę ale po czasie rezygnujesz i jednak nie chcesz powtarzać (przed rozpoczeciem zajęć). Jak wtedy wygląda sytuacja z opłatami? Kiedy nie płacisz, nie uczęszczasz na zajęcia po prostu zostajesz usunięty z listy studentów bez żadnych konsekwencji czy może i tak trzeba zapłacić jakąś kwote, odsetki itp?
      Z góry dziękuję za odpowiedzi

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.