Zaloguj się, aby obserwować tę zawartość
Obserwujący
0
Powtarzanie semestru...
dodany przez
karolaa97, w Dziekanat i organizacja studiów
-
Podobna zawartość
-
Przez evi231
Hej, jestem na 2 roku studiów na 4semestrze i obawiam się że nie zaliczę tego semestru. Może ktoś pomoc? Ogólnie raczej na pewno nie uda mi zaliczyć 3 przedmiotów głównie przez nieobecności. Nie wiem co zeobic, mam tez warunek z jednego przedmiotu z 3 semestru i chciałam wziąć z tego samego przedmiotu z 4 semestru teraz (angielski). Pytanie co mogę zrobić i czy jestem skazana na powtórzenie semestru czy jest szansa ze dostałabym się na 3 rok z zaliczaniem tych 3 przedmiotów? Bo nie wiem jak to wyglada z tego co wiem to można wziąć 2 warunki na semestr tylko. Proszę o pomoc :/
Ps. Jeśli wzięłabym powtórzenie tego 4 semestru to jak to by wyglądało? Musiałabym czekać aż rocznik niżej skończy 3 semestr i zacznie 4 a ja z nimi? Bo to by się wiązało z tym ze musiałabym czekać pol roku. Czy jakoś inaczej?
-
Przez charlotte_1304
Cześć Jestem w trakcie powtarzania 2 roku studiów, ale na szczęście udało mi się zdać egzamin z powtarzanego przedmiotu oraz zaliczyć wszystkie różnice programowe z 1 i 2 roku studiów. Jeśli chodzi o 3 rok studiów to też wszystkie przedmioty mam zaliczone, ale przez to że spadłam o rok niżej zmienił się tok studiów i zostały mi narzucone różnice programowe, które mam realizować w przyszłym roku akademickim. Rozmawiałam już w tej sprawie z dziekanatem, ale Pani w dziekanacie stwierdziła, że nie ma możliwości abym od semestru letniego zaczęła studia od 7 semestru (4 rok), tylko najpierw muszę zrealizować różnice programowe, czyli tak naprawdę kolejny rok jestem w plecy. Moje pytanie brzmi czy ewentualnie mogę się z tym jeszcze udać do dziekana lub napisać jakieś podanie/wniosek w tej sprawie czy to już raczej nie ma sensu?
-
Przez karolaa97
Hej jestem studentką 3 roku. Mam następujący problem. Z semestru letniego 2 roku miałam niezaliczony warunek i przeszłam warunkowo na 3 rok. Niestety przez problemy osobiste nie udało mi sie zaliczyć tego warunku i automatycznie oblałam tez 3 rok semestru zimowego. Złożyłam wniosek i od 1 marca będę powtarzać semestr letni. I moje pytanie jest następujące: co z tym obecnym zimowym semestrem? Czy jest możliwość tez go powtórzyć od października tego roku?
Troche zagmatwałam ale bardzo prosze o odpowiedz bo niesamowicie się stresuje co będzie dalej. Z góry dziękuje
-
Przez Karolina0913
Witam,
Jestem studentką 3 semestru i znalazłam się w sytuacji, w krórej nie wiem co mam zrobić. Otóż nie mam zaliczonego jednego przedmiotu z semestru 2 (egzamin i ćwiczenia). Dodatkowo w tym semestrze też sie nie popisałam i nie mam zaliczonych 2 przedmiotów. Myślałam żeby złożyć podanie o powtarzanie semestru. Jak wygląda powtarzanie semestru? Czy dziekan w tej sytuacji może podjąć decyzję o wydaleniu z uczelnii czy przeniesie mnie na rok 1 na 2 semestr? Co wtedy by się stało z zaliczonymi przeze mnie przedmiotami?
Z góry dziękuję za odpowiedzi
-
Przez doomdoom
Witam. Może ktoś na tutejszym forum orientuje się jak wygląda sytuacja kiedy wnosisz o powtarzanie semestu, płatność w ratach, dostajesz zgodę ale po czasie rezygnujesz i jednak nie chcesz powtarzać (przed rozpoczeciem zajęć). Jak wtedy wygląda sytuacja z opłatami? Kiedy nie płacisz, nie uczęszczasz na zajęcia po prostu zostajesz usunięty z listy studentów bez żadnych konsekwencji czy może i tak trzeba zapłacić jakąś kwote, odsetki itp?
Z góry dziękuję za odpowiedzi
-