-
Podobna zawartość
-
Przez xdominika
Cześć wszystkim,
wybieram się w tym roku na magisterkę. Chciałabym poradzić się Was co będzie lepszym wyborem, jeżeli chodzi o kierunki ilościowe:
- Metody Ilościowe w Ekonomii i Systemy Informacyjne SGH
- Informatyka i Ekonometria WNE UW
Są to kierunki, które biorę pod uwagę. Zastanawiam się jeszcze czy może lepszym byłby kierunek Analiza Danych - Big Data na SGH. Na pierwszym miejscu w czasie rekrutacji na SGH wybrałam MIESI, ponieważ Big Data miało dość słabe opinie, jednak sama nie wiem. Chciałabym rozwijać się w analizie danych. Studia licencjackie skończyłam na WNE UW - Informatyka i Ekonometria.
-
Przez Licealista520)
Cześć, kończę liceum i mam indeks na różne uczelnie, między innymi na SGH i na UW, np. na prawo, które także mnie interesuje. Czy da się połączyć te dwa kierunki? Czy jest to możliwe? Czy jest dogodny dojazd z budynku SGH na stare miasto? Czy takie połączenie może realnie zwiększyć zarobki w przyszłości?
Jeżeli ktoś ma jakieś informacje, albo sam tak studiuje to proszę, piszcie tutaj albo na adres:
Dzięki za odpowiedzi
-
Przez w_tajemnicza16
Cześć! Jestem uczennicą 3 klasy liceum 4-letniego i jeszcze nie wiem na jakie studia się udać po maturze z rozszerzonego angielskiego i geografii. Dodam, że te przedmioty interesują mnie najbardziej. Oczywiście zdaję także matematykę, z którą nawet dobrze sobie radzę no i polski, którego nie cierpię (Oba te przedmioty na poziomie podstawowym) To co jeszcze mogę powiedzieć to, że interesuje mnie bardziej geografia fizyczna, aniżeli społeczno-ekonomiczna. To co także ważne, to zdaję maturę w tej nowszej formule 2023 i będzie ona trudniejsza, co oznacza że na pewno wszystkich przedmiotów nie napiszę na 90%. Czy znalazłby się ktoś kto mógłby mi coś podpowiedzieć?
-
Przez studentka_678
Witam!
Czy mógłby ktoś się wypowiedzieć na temat gospodarki przestrzennej na UW ?
Chciałabym wiedzieć:
1. Czy kierunek jest ciekawy?
2. Jak z kadrą ?
3. Jak wyglądają praktyki?
4. Czy warto na nią iść?
5. Czy przedmioty są trudne do nauki?
Jeżeli ma ktoś jeszcze jakieś doświadczenia z tym kierunkiem, to proszę o odpowiedź.
Dziękuję :)
-
Przez Lucyjka
Cześć. Wielkimi krokami zbliża się rekrutacja do liceum na rok 2021/22, a ja nie wiem jaki profil wybrać.
Pytanie brzmi: Mat-inf-ang czy Mat-fiz-inf?
Chodzi o liceum. Technikum nie wchodzi w grę.
Koniecznie chcę matmę.
Mój stosunek do przedmiotów rozszerzonych:
Matematyka - nawet dobrze sobie radzę
Informatyka - nigdy nie miałam problemów
Fizyka - nic nie rozumiem, wszystko liczę z wzorów, ale mam świadomość, że to też da mi przyszłość
Angielski - rozumiem proste filmy na youtube, znam w miarę zasady gramatyki, mam trochę blokadę językową, znam bardzo nieprzydatne wyrazy jak "dagger" (sztylet), "axe" (chyba topór), "pistol" (pistolet), "gun" (broń palna) i wiele innych.
Generalnie lubię rzeczy techniczne, komputery nie są mi obce (jeśli myślicie, że chodzi mi o programowanie, to się mylicie. Miałam do czynienia tylko z html i Pixblocks), lubię rzeczy kreatywno-techniczno-informatyczne (zawsze mnie bawiło np. gdy z mojego kodu powstało coś), lubię też rysować (ale odpada liceum plastyczne).
Może pójdę na polibudę, informatykę lub na grafikę komputerową.
Na mat-inf, na który chcę iść jest bardzo dużo programowania.
Jest coś innego, co mi otworzy drogę na m.in Politechnikę, a nie zaleje mnie fizyką? Czy mat-inf pozwoli mi iść na cos związanego stricte z fizyką?
Proszę, nie piszcie "Liceum niczego nie determinuje, idziesz na biolchem, a potem na informatykę!", dobrze wiem, że tak jest, ale liceum jest po to, by przygotować nas do studiów.
Proszę o pomoc. Jestem ten gatunek osoby, który martwi i stresuję się zawczasu.
-