Zaloguj się, aby obserwować tę zawartość
Obserwujący
0
studia stacjonarne Czy dostane się na entologie ?
dodany przez
Michalinka, w Rekrutacja
-
Podobna zawartość
-
Przez dora110
Jakie są wszystkie plusy i minusy studiów dziennych (stacjonarnych) i zaocznych (niestacjonarnych), o których musimy wiedzieć?
-
Przez dora110
Mam kilka pytań, a mianowicie:
1. Gdy ma się licencjat z czegoś innego i magisterkę z czegoś innego, to pracodawca patrzy tylko na to z czego ma się magisterkę, czy patrzy też na licencjat?
2. Czy pracodawca patrzy na nazwę uczelni?
3. Czy pracodawca patrzy na to, czy skończyliśmy studia stacjonarne czy zaoczne?
-
Przez Prawnik1lvl
Łatwo przepisać się ze studiów niestacjonarnych na stacjonarne? Pierwszy rok studiowałem zaocznie, a od przyszłego chciałbym już iść na stacjonarne.
Ciężko się przepisać na stacjo na tą samą uczelnię?
-
Przez whereyouaregoingjoanne
Potrzebuje pomocy. Dostałam się na studia FiR i mam mase wątpliwości jaki tryb wybrać. Czy studiować dziennie i pracować w weekendy (praca dorywcza - kelnerka ) czy studiować zaocznie i pracować w tygodniu ( zbierać doświadczenie np. praktyki, kursy rachunkowości ...). Co sądzicie, jaki tryb wybraliście i czy jesteście zadowoleni ?
-
Przez Jakubbu
Witam!
Mam pytanie odnośnie zmiany trybu studiów. Obecnie jestem studentem zaocznym 2 roku. Mam zamiar bardzo bym chciał się przenieść na studia dzienne w 3 roku. Formalne wymagania na moim wydziale to średnia 4,5 z wszystkich lat studiów. W pierwszym roku miałem 3,88,więc słabo. Warunkiem odstąpienia od średniej jest zaangażowanie w sprawy uczelni. Uczę się dość dobrze. W tym roku w 1 semestrze poszło mi dość nieźle, lecz jest problem w postaci..
W drugim semestrze jak będę miał dobre oceny min 4,5 lub 5, średnia będzie mi wychodziła 4,40. Niestety będzie mało brakowało.. Jeżeli chodzi o zaangażowanie, to należę do kółka naukowego, staram się uczestniczyć w konferencjach, zbierać certyfikaty, oraz pomagać w organizacji wydarzeń organizowanych przez owe kółko. Ostatnio dostałem też podziękowania od dziekana za pomoc w konferencji. Czy na koniec roku dzięki argumentacji w podaniu mogę jakoś uprosić dziekana by przeniósł mnie na dzienne studia mimo tak małej różnicy w średniej? Gdyby nie średnia z 1 roku spełniałbym wymóg formalny średniej 4,5. Czy ktoś spotkał się z takim podobam przypadkiem?
Pozdrawiam!
-