Zaloguj się, aby obserwować tę zawartość
Obserwujący
0
Nauki o żywności, nauki o ziemi czy ochrona środowiska?
dodany przez
Aneta97, w Czym kierować się przy wyborze studiów?
-
Podobna zawartość
-
Przez anelka.97
Cześć.
Skończyłam studia licencjackie na kierunku dietetyka. Myślałam nad nauczaniem przedmiotów zawodowych w technikum (kierunek technik żywienia). Dodatkowo chciałabym prowadzić warsztaty, pogadanki dla uczniów związane ze zdrowym odżywianie. Dlatego chciałabym iść na studia magisterskie pedagogiczne (A później podyplomowe umożliwiające mi nauczanie przedmiotów zawodowych) mam do wyboru dwie uczelnie i dwa kierunki. Pierwszy to pedagogika ze specjalnością edukacja zdrowotna i promocja zdrowia i nie ukrywam że ten kierunek bardziej mi odpowiada. A drugi to pedagogika ogólna.
I teraz moje pytanie- czy osoba po zupełnie nie związanym z pedagogiką kierunkiem poradzi sobie na tych studiach? Czy to ma w ogóle sens?
Ps. Na pierwszym kierunku jest wymagane zrealizowanie różnic programowych, na czym taka realizacja może mniej więcej polegać? Dostaję jakieś materiały które muszę później zaliczyć?
-
Przez michp7777
Witam
Mam pytanie dotyczące przedmiotów na pierwszym roku geologii na UJ. Ogólnie chcę w przyszłości startować na ten kierunek zdając na maturze rozszerzoną geografię i angielski,. Mam jednak pewne obawy dotyczące tych ścisłych przedmiotów w pierwszym semestrze, bo nie mam głowy do matematyki i chemii, ślizgam się teraz na słabych trójach w liceum. Z fizyką jest dobrze.
Czy osoba taka jak ja, która nie ma predyspozycji do chemii i matematyki jest w stanie to ogarnąć? Jak to wygląda?
Z góry dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam
-
Przez yourneutrality
Czy są tu osoby studiujące dietetykę na UWM, albo czy ktoś się tam wybiera w tym roku? Czy jest tam bardzo trudno? Jak wyglądają zajęcia? Jacy są wykładowcy? Chciałabym się dowiedzieć jak najwięcej
-
Przez różowapantera
Cześć. Mam dylemat związany z wyborem studiów. Dostałam się na Uniwersytet Łódzki na chemię kosmetyczną oraz na dietetykę na uniwersytet przyrodniczy w lublinie. Nie wiem co wybrać aby mieć w przyszłości dobrą i ciekawą pracę z możliwościami. Proszę o pomoc i porady
-