Zaloguj się, aby obserwować tę zawartość
Obserwujący
0
Kserokopia i oryginał świadectwa
dodany przez
Kalayan, w Rekrutacja
-
Podobna zawartość
-
Przez Joanna1978
Witam serdecznie
Mam pytanie.
Syn zarejestrował się na kilka uczelni (publicznych). Niestety te uczelnie w różnych terminach podają listy osób zakwalifikowanych, a co za tym idzie, w innych terminach należy składać dokumenty. I tak dla przykładu, te uczelnie, na których mu najbardziej zależy, najpóźniej podają listy. Jak to rozwiązać, żeby nie zostać z ręką w nocniku. Jeśli dostanie się na te pierwsze, złoży dokumenty w terminie, a potem dowie się, że dostał się na te bardziej prestiżowe i trzeba będzie złożyć tam dokumenty, to jak postąpić: trzeba jechać do tego innego miasta i wycofać dokumenty, a złożyć tutaj, czy niech tam zostaną (żeby nie jeździć, oni potem odeślą?), a złożyć niezależnie na innej, docelowej uczelni? Proszę o podpowiedź.
Z góry dziękuję serdecznie
Joanna
-
Przez Michalinka
Czy ktoś z was się przenosił z Akademi Frycza modrzewskiego do ujota ?
Czy to jest mozliwe przenies sie po 1 roku lub chociaz na magisterke po licencjacie?
-
Przez Kalayan
Czy jeśli dostało się na uczelnie X, a na uczelnie Y (pierwszego wyboru) jest sie na liście rezerwowej, można zanieść papiery na uczelnie X, a jeśli dostanie się na uczelnie Y w 2gim terminie wypisać się z X i wpisać do Y ?
-
Przez N3r08900
Witam, wyniki z matury już odebrane teraz pora iść gdzieś na studia ... no właśnie nie wiem gdzie i jaką uczelnię wybrać oraz czy mam szanse się dostać.Najlepiej by było gdzieś na śląsku/ małopolska ew. w Łodzi.
Myślałem o informatyce na politechnice śląskiej wydział ms, lecz nie wiem jeszcze gdzie mogę złożyć podanie.
Jedynie interesują mnie studia informatyczne nie umiem jeszcze programować ale wszystko przede mną ,lecz bardziej ciągnie mnie do grafiki komputerowej(bardziej z pasji).
moje wyniki : matma podst. 86% , rozsz 28%; angielski podst 88% rozsz. 40%
-
Przez eeemily
Czy studiował ktoś może lub zetknął się ze studiami filologicznymi,mam tu na myśli filologię języków obcych albo po prostu studia językowe czy tzw. lingwistykę stosowaną? Jak wyglądają takie studia? Gdyby znalazł się też ktoś kto zetknął się z Uniwersytetem Rzeszowskim lub KUL-em czy UMCS-em, byłabym wdzięczna za opinie o tych uczelniach(Mam świadomość, że zawsze znajdą się i dobre i złe).
-