Skocz do zawartości
Kalayan

Kserokopia i oryginał świadectwa

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem czy takie pytanie już było, ale szukałam i niby nie znalazłam postów.

Zastanawiam się jak to jest przy wpisie na uczelnie jeśli chodzi o dokumenty. Jeśli wymagane dokumenty zawierają m.in. kserokopię świadectwa dojrzałości i oryginał do wglądu, to oznacza, że oryginał zostawiam uczelni, czy po wpisie i uwierzytelnieniu zabieram ze sobą ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zabierasz ze sobą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, Łukasz napisał:

Zabierasz ze sobą.

Dziękuję za odp.

Stąd nasuwa się też pytanie czy jest możliwe, aby dokonać wpisu na dwie uczelnie jednocześnie ? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Podobna zawartość

• Przez Joanna1978
      Witam serdecznie
      Mam pytanie.
      Syn zarejestrował się na kilka uczelni (publicznych). Niestety te uczelnie w różnych terminach podają listy osób zakwalifikowanych, a co za tym idzie, w innych terminach należy składać dokumenty. I tak dla przykładu, te uczelnie, na których mu najbardziej zależy, najpóźniej podają listy. Jak to rozwiązać, żeby nie zostać z ręką w nocniku. Jeśli dostanie się na te pierwsze, złoży dokumenty w terminie, a potem dowie się, że dostał się na te bardziej prestiżowe i trzeba będzie złożyć tam dokumenty, to jak postąpić: trzeba jechać do tego innego miasta i wycofać dokumenty, a złożyć tutaj, czy niech tam zostaną (żeby nie jeździć, oni potem odeślą?), a złożyć niezależnie na innej, docelowej uczelni? Proszę o podpowiedź.
      Z góry dziękuję serdecznie
      Joanna
    • Przez Michalinka
      Czy ktoś z was się przenosił z Akademi Frycza modrzewskiego do ujota ? 
      Czy to jest mozliwe przenies sie po 1 roku lub chociaz na magisterke po licencjacie?
    • Przez Kalayan
      Czy jeśli dostało się na uczelnie X, a na uczelnie Y (pierwszego wyboru) jest sie na liście rezerwowej, można zanieść papiery na uczelnie X, a jeśli dostanie się na uczelnie Y w 2gim terminie wypisać się z X i wpisać do Y ?
    • Przez N3r08900
      Witam, wyniki z matury już odebrane teraz pora iść gdzieś na studia ... no właśnie nie wiem gdzie i jaką uczelnię wybrać oraz czy mam szanse się dostać.Najlepiej by było gdzieś na śląsku/ małopolska ew. w Łodzi.
      Myślałem o informatyce na politechnice śląskiej wydział ms, lecz nie wiem jeszcze gdzie mogę złożyć podanie.
      Jedynie interesują mnie studia informatyczne nie umiem jeszcze programować ale wszystko przede mną ,lecz bardziej ciągnie mnie do grafiki komputerowej(bardziej z pasji).

moje wyniki : matma podst. 86% , rozsz 28%; angielski podst 88% rozsz. 40%
    • Przez eeemily
      Czy studiował ktoś może lub zetknął się ze studiami filologicznymi,mam tu na myśli filologię języków obcych albo po prostu studia językowe czy tzw. lingwistykę stosowaną? Jak wyglądają takie studia? Gdyby znalazł się też ktoś kto zetknął się z Uniwersytetem Rzeszowskim lub KUL-em czy UMCS-em, byłabym wdzięczna za opinie o tych uczelniach(Mam świadomość, że zawsze znajdą się i dobre i złe).

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.