Skocz do zawartości
Falwack

USOS - zamknięty protokół, poprawa w nowym semestrze

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! 

Mam taką sytuację: 

Otóż w pierwszym semestrze mi i kilku osobom z mojej grupy nie udało się zaliczyć ćwiczeń z jednego przedmiotu. Prowadzący te ćwiczenia zrobił jeszcze jedną poprawę w semestrze letnim (jakoś mniej więcej w kwietniu). 

Problem polega na tym, że w USOS'ie ciągle są wpisane 2. Byłem w tej sprawie u prowadzącego ćwiczenia, ten mi powiedział, że odesłał oceny do prowadzącego cały przedmiot (czyli tego który prowadzi wykłady). Byłem u niego z prośbą o poprawę tych ocen w USOS'ie, jednak ten powiedział mi, że protokół za semestr zimowy został zamknięty w lutym i że oceny są w dziekanacie (czego nie zrozumiałem, bo co one by robiły w dziekanacie?) 

No i teraz problem polega na tym, że przez to, że w USOS'ie to jest nie poprawione my mamy niezaliczony pierwszy semestr. Co zrobić w takiej sytuacji? Mam w planach oczywiście iść jutro z tym do dziekanatu, ale ten dziekanat na moim wydziale działa gorzej niż urzędy w Polsce i zapewne odeślą mnie znów do prowadzącego przedmiot a USOS to jest jednak miejsce, w którym rozliczamy się z całego roku nauki. Prowadzący ten przedmiot mówił mi niby, że to co w dziekanacie to obowiązuje, no ale jednak mimo wszystko obowiązuje wykaz ocen z USOS'a a w USOS'ie widnieje 2, pomimo tego że wszyscy ten przedmiot poprawili. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawę Z kiedy Dziekan lub prodziekan ds. Studentów ma dyżur i idź bezpośrednio. Najszybsza droga.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, jak napisał Łukasz. Najlepiej i naszybciej iść do dziekana lub prodziekana ds. studenów. Nie wiem z jakiej uczelni jesteś, ale np. na UAM WPiA, gdy są problemy na usosie, jest specjalny gabinet informatyków, który również wyjaśnia tego typu sprawy, alby odblokować odpowiednie konta oraz wpisać oceny. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Podobna zawartość

• Przez MRG
      Cześć. Chciałbym się dowiedzieć jak na waszych uczelniach jest z ankietami dotyczącymi oceny wykładowców. W miarę możliwości chciałbym się dowiedzieć jak wygląda akcja promocyjna i czy w ogóle taka jest i czy w ogóle ankietyzacja jest przeprowadzana.
    • Przez The Empire
      Czy orientuje się ktoś może jak na Uniwersytecie Rzeszowskim zarejestrować się na lektorat i wf ( o ile trzeba to robić przed początkiem studiów?). Jestem całkiem zielony i nie mam pojęcia czy to w ogóle konieczne i jak to się robi. Szukałem na stronie uczelni, ale nic o tym nie ma. Wiem, że inne uczelnie mają system elektroniczy usos, że są jakieś żetony itp...,  ale w przypadku rzeszowa czegoś takiego nie znalazłem. Jest tylko wirtualna uczelnia, ale do posiadania konta trzeba mieć legitymację studencką, a jako, że dopiero zacznę  pierwszy rok takowej jeszcze nie mam. Byłbym wdzięczny gdyby ktoś powiedział jak jest z lektoratami i wf, oraz czy jest coś jeszcze, co trzeba internetowo rejestrować  np. przedmioty jakie się wybiera?  Dodam, że  mój kierunek  to prawo, stacjonarne  5 letnie, o ile taka informacja ma jakiekolwiek znaczenie.
    • Przez baobab
      Szukałem już zastosowania punktów ECTS, ale jedyne sensowne przeze mnie znalezione to zaliczenie przedmiotów. Jestem dopiero na 1 roku informatyki, ale sądziłem, że łączna liczba punktów ECTS jest zależna od iloczynów ocen i ich wag. Tymczasem mam maksymalną sumę punktów, co nie oznacza najwyższych z możliwych ocen.  Jak rekrutowani są w takim razie studenci na studia 2. stopnia? Przez egzamin, rozmowę? Jak w przypadku informatyki w szkole bardziej prestiżowej niż ta, do której uczęszczam? Czemu w takim razie służą oceny? 
    • Przez Oliwkaa
      Witam wszystkich  
      Od października zamierzam zmienić kierunek studiów i mam pewien problem. Aktualnie jestem na drugim semestrze kierunku pielęgniarstwo ale totalnie się w tym nie odnajduje i chcę je zmienić na administrację. I tu moje pytanie jak wygląda sprawa z ocenami... Sesja niebawem, raczej zaliczę wszystkie przedmioty ale w indeksie mam wypisaną praktykę zawodową wakacyjną do której już nie podejdę. Tym oto sposobem nie będę miała wszystkich ocen w indeksie i wystarczającej liczby punktów ECTS więc z automatu nie zaliczę semestru. Teraz mam takie przedmioty jak angielski, wf i przedmiot swobodnego wyboru które mam zaliczone na 5. W pierwszym semestrze administracji rownież są te przedmioty, i tu pytanie czy da się je jakoś przenieść żeby nie musieć ich powtarzać? 
      Z góry dziękuje za pomoc 
    • Przez Zuzia
      Cześć Wszystkim!
      Z uwagi na to, że chciałabym zmienić studia (i kierunek i miasto w którym studiuje) szukam uczelni na których mogłabym rozpocząć naukę od semestru letniego(pierwszy rok, studia 1-wszego stopnia).
      Poszukuje uczelni w Warszawie i  w Trójmieście, kierunki typu psychologia zarządzania/biznesu, językowe, zarządzanio-podobne.
      Czy ktoś zna jakieś w miarę dobre uczelnie, które pasowałby do mich kryteriów?

• Wypowiedzi z ostatnich 10 dni

• Hej!   Trafiłem tutaj przez przypadek surfując po internecie, i zauważyłem te forum, chciałbym się doradzić kogoś co mogę zrobić w mojej aktualnie kiepskiej sytuacji.. w skrócie sytuacja życiowa zmusiła mnie do przerwania Technikum i wyjechania za granicę, 2 tygodnie temu wróciłem do kraju na stałe, aktualnie mam 30 lat i chciałbym zrobić jakiś kurs roczny by coś zmienić, lub też rozmyślałem nad zrobieniem średniego w Liceum dla dorosłych, ale zastanawiam się czy jest sens robić te 3-4 lata Liceum by mieć średnie wykształcenie, ponieważ wciąż nie będę miał żadnego zawodu, znalazłem w mojej okolicy roczną szkołę która mnie zainteresowała w kierunku E-Commerce, ponieważ bardzo to wszystko się rozwija, natomiast nie wiem jak to później będzie z pracą, nie wiem co aktualnie zrobić ktoś coś może doradzić? co by zrobił na moim miejscu, czuję że jestem tak bardzo do tyłu wracając po 10 latach..
    • W lipcu tego roku miałam mieć obronę pracy licencjackiej, jednak nie wyrobiłam się z jej napisaniem. Kontynuowałam pisanie pracy dalej, aby przystąpić do terminu wrześniowego, ale moja Pani promotor ciągle coś zmieniała w mojej pracy, potrafiła nawet zmienić zaakceptowane przez nią wcześniejsze treści. Moja praca nadal nie była gotowa we wrześniu. Na początku października składałam podanie o przedłużenie terminu złożenia pracy dyplomowej. Przedłużenie było możliwe do 30 października. Nadal kontynuowałam pisanie pracy. W listopadzie wciąż miałam kontakt z moją promotorką, która nadal przesyłała mi swoje poprawki dotyczące mojej pracy. Ostatnio kiedy sprawdzałam swój status w wirtualnej uczelni zauważyłam, że zmienił się na „w procedurze skreślenia”. Napisałam w tej sprawie do centrum obsługi studenta, gdzie odpisano mi, że w związku z tym, że nie obroniłam się do końca października zostałam skreślona i z tego tytułu seminarium jest traktowane jako niezaliczone i mogę ubiegać się o powtarzanie semestru. Bardzo zależy mi na ukończeniu tych studiów, jednak zastanawiam się czy powtarzając semestr będę mogła kontynuować dalsze pisanie dotychczasowej pracy, czy będę musiała uczęszczać na seminarium nowego promotora i pisać pracę od nowa? 
  • Najpopularniejsze tematy na forum

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.