Zaloguj się, aby obserwować tę zawartość
Obserwujący
0
USOS - zamknięty protokół, poprawa w nowym semestrze
dodany przez
Falwack, w Dziekanat i organizacja studiów
-
Podobna zawartość
-
Przez MRG
Cześć. Chciałbym się dowiedzieć jak na waszych uczelniach jest z ankietami dotyczącymi oceny wykładowców. W miarę możliwości chciałbym się dowiedzieć jak wygląda akcja promocyjna i czy w ogóle taka jest i czy w ogóle ankietyzacja jest przeprowadzana.
-
Przez The Empire
Czy orientuje się ktoś może jak na Uniwersytecie Rzeszowskim zarejestrować się na lektorat i wf ( o ile trzeba to robić przed początkiem studiów?). Jestem całkiem zielony i nie mam pojęcia czy to w ogóle konieczne i jak to się robi. Szukałem na stronie uczelni, ale nic o tym nie ma. Wiem, że inne uczelnie mają system elektroniczy usos, że są jakieś żetony itp..., ale w przypadku rzeszowa czegoś takiego nie znalazłem. Jest tylko wirtualna uczelnia, ale do posiadania konta trzeba mieć legitymację studencką, a jako, że dopiero zacznę pierwszy rok takowej jeszcze nie mam. Byłbym wdzięczny gdyby ktoś powiedział jak jest z lektoratami i wf, oraz czy jest coś jeszcze, co trzeba internetowo rejestrować np. przedmioty jakie się wybiera? Dodam, że mój kierunek to prawo, stacjonarne 5 letnie, o ile taka informacja ma jakiekolwiek znaczenie.
-
Przez baobab
Szukałem już zastosowania punktów ECTS, ale jedyne sensowne przeze mnie znalezione to zaliczenie przedmiotów. Jestem dopiero na 1 roku informatyki, ale sądziłem, że łączna liczba punktów ECTS jest zależna od iloczynów ocen i ich wag. Tymczasem mam maksymalną sumę punktów, co nie oznacza najwyższych z możliwych ocen. Jak rekrutowani są w takim razie studenci na studia 2. stopnia? Przez egzamin, rozmowę? Jak w przypadku informatyki w szkole bardziej prestiżowej niż ta, do której uczęszczam? Czemu w takim razie służą oceny?
-
Przez Oliwkaa
Witam wszystkich
Od października zamierzam zmienić kierunek studiów i mam pewien problem. Aktualnie jestem na drugim semestrze kierunku pielęgniarstwo ale totalnie się w tym nie odnajduje i chcę je zmienić na administrację. I tu moje pytanie jak wygląda sprawa z ocenami... Sesja niebawem, raczej zaliczę wszystkie przedmioty ale w indeksie mam wypisaną praktykę zawodową wakacyjną do której już nie podejdę. Tym oto sposobem nie będę miała wszystkich ocen w indeksie i wystarczającej liczby punktów ECTS więc z automatu nie zaliczę semestru. Teraz mam takie przedmioty jak angielski, wf i przedmiot swobodnego wyboru które mam zaliczone na 5. W pierwszym semestrze administracji rownież są te przedmioty, i tu pytanie czy da się je jakoś przenieść żeby nie musieć ich powtarzać?
Z góry dziękuje za pomoc
-
Przez Zuzia
Cześć Wszystkim!
Z uwagi na to, że chciałabym zmienić studia (i kierunek i miasto w którym studiuje) szukam uczelni na których mogłabym rozpocząć naukę od semestru letniego(pierwszy rok, studia 1-wszego stopnia).
Poszukuje uczelni w Warszawie i w Trójmieście, kierunki typu psychologia zarządzania/biznesu, językowe, zarządzanio-podobne.
Czy ktoś zna jakieś w miarę dobre uczelnie, które pasowałby do mich kryteriów?
-