Zaloguj się, aby obserwować tę zawartość
Obserwujący
0
Podyplomowy Kurs Reżyserski
dodany przez
Akademia Multi Art, w Artystyczne
-
Podobna zawartość
-
Przez bukram
Jestem zdecydowany startować w rekrutacji na reżyserię w Łodzi i Katowicach, jednak liczę się z tym, mogę nie dostać się od razu po szkole średniej. Biorę więc pod uwagę również reżyserię teatralną. W którym mieście znajduje się wydział o największej renomie?
Poza tym, czy ktoś z was zdawał na dowolny z tych kierunków i podpowie mi, jak zwiększyć szanse na dostanie się oraz jak dokładnie wyglądał przebieg egzaminów?
-
Przez Omega
Witam, jestem zainteresowana zawodem reżysera. Czy ktoś z doświadczeniem, najlepiej po tych studiach, mógłby podzielić się, jak to wszystko wygląda, co się robi po tym kierunku w praktyce? Myślę nad związaniem przyszłosci z tym zawodem, ale nie wiem co właściwie robią ludzie po tych studiach i czy jest to w miarę opłacalne.
-
Przez Kamil04
Witam wszystkich chcących mi pomóc. W tym roku skończyłem liceum i chciałem zacząć naukę związaną z filmem. Niestety w żadnej szkole policealnej blisko mnie, nie otworzyli kierunku produkcja filmowa i telewizyjna, dlatego jestem zainteresowany nauką w akademii Multi Art w Krakowie na kierunkach produkcja filmowa lub operatorski. Chciałem się dowiedzieć jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna w szkołach prywatnych takich jak ama i jak się do takiej rozmowy przygotować. Mój doczesny dorobek może nie powala, jeśli chodzi o fotografie i film, jednak czuję że mogę jeszcze coś przeczytać i wypaść lepiej, dlatego byłbym wdzięczny za jakieś sugestie, tytuły lektur które mogą mi pomóc. Ewentualnie jeśli ktoś zna jakieś inne ścieżki rozwoju związane z filmem, zamieniam się w słuch. Pozdrawiam
-
Przez Akademia Multi Art
AMA FILM SCHOOL ogłasza nabór na warsztaty z produkcji filmowej. Kurs zostanie przeprowadzony w formie czterech weekendowych zjazdów w terminach: 21-22 lutego, 14-15 marca, 28-29 marca, 11-12 kwietnia.
Tematyka zajęć będzie dotyczyć wszystkich okresów produkcji filmowej: rozwoju produkcji filmu, przygotowania produkcji, prowadzenia produkcji filmu i planu zdjęciowego, stworzenia budżetu, kosztorysu, kalendarzówki, zagadnienia prawa w filmie, postprodukcji, reklamy, sprzedaży i dystrybucji.
Warsztaty obejmują teoretyczne i praktyczne przygotowanie do organizacji produkcji filmowej, z naciskiem na zajęcia praktyczne, oraz naukę softwaru do pracy produkcyjnej ( Movie Magic ).
Warsztaty poprowadzą specjaliści z doświadczeniem także międzynarodowym:
Krzysztof Gierat – dyrektor Krakow Film Foundation
Agnieszka Kurzydło– producent filmowy
Marek Nawracaj – producent nagrodzonego w Sundance filmu GwizdekRafał Orlicki– specjalista Regionalnych Funduszy FilmowychPiotr Miklaszewski– producent reklamowy i fabularny, ostanio szef produkcji Alvernia StudiosRobert Komaniecki – producent TVN
Tomasz Paluch– kierownik planu produkcji fabularnych Małgorzaty Szumowskiej, seriali TVN
Zapisy i dodatkowe informacje na stronie:
http://akademiamultiart.pl/warsztaty-filmowe/produkcja/
Link do wydarzenia:
https://www.facebook.com/events/859822240723551/
-