Zaloguj się, aby obserwować tę zawartość
Obserwujący
0
II nabór na studia w Zielonej Górze
dodany przez
Janek P., w Zielona Góra
-
Podobna zawartość
-
Przez Michalinka
Zastanawiam się czy mam szanse dostac sie stacjonarnie na UJ na kierunek entologia na drugi nabor?
Czy na jakakolwiek inna uczelnie publiczna w krakowie ,wroclawiu badz szczecinie.
Moje wyniki to 53% z j.polski podstawowy,45%rozszerzony 43angielski podstawowy 30matematyka.
Prosze o pomoc bo moja decyzja ulegla wlasnie zmienie i nie wiem czy mam jakiekolwiek szanse dostac sie na publiczne studia w 2018 roku !
Nawet nie wiem gdzie najlepiej startowac pomozcie !
-
Przez dagmara19
Witam
Chciałabym zapytać czy są tutaj jacyś studenci prawa z UZ?
W tym roku muszę podjąć decyzję odnośnie miasta, w którym chciałabym studiować i mocno się zastanawiam nad ZG. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć tak z grubsza jak to wygląda na UZ, czy polecacie, czy jest ciężko i czy trudno było się dostać ?
Każda informacje jest na wagę złota, także z góry dziękuję za odpowiedzi
-
Przez Patryk Szczepaniak
Witam,
matura coraz bliżej a w mojej głowie mało konkretów. Czas największy zdecydować się na kierunek i miasto. W tej chwili uczę się w Lesznie - woj. WLKP
Mam kilka pytań i bardzo prosiłbym o pomoc, odpowiedź, ukierunkowanie.
Czy warto kontynuować naukę w zawodzie?
Jest to kierunek przyszłościowy (teleinformatyk) jednak moje technikum nie dało mi zbyt dużo wiedzy na ten temat. Zdałem egzamin E13 i E15 na wysokim poziomie jednak największy sprawdzian będzie na egzaminie E16 w czerwcu - tak, po maturze (wujek Google powie co to za egzamin).
Na dodatek najbliższe studia zaoczne to Bydgoszcz. Większość studiów na tym kierunku są w trybie dziennym, który niesie za sobą koszty mieszkania w danym mieście, czasami bez możliwości pracy jednocześnie.
Zainteresowania?
Ostatnimi czasy dużo czasu spędzam na oglądaniu kursów google na temat e-commerce, próbuję tworzyć strony na wordpressie i znam w podstawowym stopniu html i css. Pozycjonowanie, obmyślanie strategii reklamowej? Brzmi fajnie i ciekawie. Praca w domu? Budowanie stron? Bardzo chętnie, ale czy studia pozwolą mi na rozwój (jestem świadomy że jeżeli sam nie zacznę się zagłębiać to nic w tym kierunku nie osiągnę). Czy wybór studiów na WSB Poznań - Inż. Informatyka - E-commerce to dobry wybór czy tylko strata czasu. Być może macie propozycje studiów w tym kierunku?
Nie chciałbym się rozstawać z komputerem, w szczególności wizja pracy w własnym biurze, domu, praca zdalna strasznie mnie motywuje. Jestem typem, który lubi własny kąt, ale także podróże, w których w czasie ich trwania mógłbym nadal mieć kontakt z pracą i nie zostawać w tyle.
Czy prywatne uczelnie takie jak WSB Poznań czy CDV Poznań pozwolą mi na rozwój?
Ciągle jestem w wielkiej kropce. Chciałbym się przeprowadzić do Poznania -> a może dalej, zacząć pracę i studiować zaocznie aby mieć za co się utrzymać i jednocześnie studiować. Czy wybór uczelni takich jak WSB ma sens?
Podsumowanie
Olać e-commerce i po studiach na innym kierunku zrobić podyplomówkę? Postarać się o rozwój w kierunku mojego zawodu i iść do Bydgoszczy? A może macie ciekawsze, lepsze, ambitniejsze plany? Jestem w stanie uczyć się sam, bowiem własne zaangażowanie i wkład jest najważniejsze, a dla wizji dobrej przyszłości i przyjemnego życia warto się starać. Zawód z pasją, który nie męczy to chyba moje małe marzenie
Dzięki za poświęcony czas na przeczytanie tych wypocin.
Pozdrawiam
-
Przez Uniwersytet Zielonogórski
Przemysł kosmiczny w Polsce? Już się śmiejesz? Zdziwisz się, ale rozwija się coraz bardziej. W Związku Pracodawców Sektora kosmicznego działa około 30 firm. Po wejściu Polski do Unii Europejskiej pojawiły się kolejne możliwości rozwoju dla producentów specjalistycznego sprzętu naziemnego i umieszczanego na orbicie okołoziemskiej. Polacy angażują się w komercyjną i naukową eksploatację przestrzeni pozaziemskiej. Dlatego właśnie uruchomiliśmy na Uniwersytecie Zielonogórskim nowy, elitarny kierunek inżynieria kosmiczna.
-
Przez Uniwersytet Zielonogórski
Jeśli ktoś myśli o grafice, to ma przed sobą dwie drogi. Albo chce być grafikiem spełniającym się w twórczości artystycznej, albo chce wykonywać praktyczny zawód doceniany we współczesnym świecie. Studia na kierunku grafika w Zielonej Górze pozwalają na realizację obu tych ścieżek rozwoju.
-