Skocz do zawartości
Agnieszka_OnlineAcademy

Rozwiązywania zadań online - matematyka,fizyka, chemia

Rekomendowane odpowiedzi

Rozwiązywanie zadań przez Internet z matematyki, analizy matematycznej, fizyki, chemii na wszystkich poziomach nauczania (również po angielsku), pomoc przy sprawozdaniach.
Jeżeli nie jesteś w stanie rozwiązać zadania z ww. przedmiotów lub nie radzisz sobie ze sprawozdaniem z laborek skontaktuj się z profesjonalistami w tej dziedzinie.
Prześlij treści zadań na nasz adres mailowy oraz podaj termin na kiedy mają być zrobione. Odpiszemy tego samego dnia i przedstawimy naszą wycenę.
Zadania mogą być wykonane z dokładnym opisem, bardziej przejrzystym niż podręcznikach i zbiorach zadań, tak aby można było łatwo zrozumieć skąd co się wzięło.
Online Academy to zarejestrowana i legalnie działająca firma, wpisana do CEiDG.
Zapraszamy!

178311965_1_1000x700_matematykafizyka-chemia-pomoc-online-wroclaw.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Podobna zawartość

• Przez powerfullspace
      Witam,

zostało 2 miesiące do matury z matematyki, a moje umiejętności z rozszerzenia określam na ok. 20%. Poszukuję rozwiązań najtańszych, korepetycje nie są dla mnie rozwiązaniem. Może znacie jakieś naprawdę dobre książki? Może jakieś strony, kanały na yt (oprócz Matemaksa, Patomatmy). Co wg Was najczęściej się pojawia na maturze? Macie idee jak przygotować się w dwa miesiące? Wynik z rozszerzenia bardzo by mi się przydał w rekrutacji na studia.

Z gory dziękuję za odpowiedź!
    • Przez euro123
      Witam, nie wiem, czy to dobry dział na tego typu pytanie, jeśli nie to proszę przenieść. Przechodząc do sedna, gdzie jest najwięcej matematyki w programie, jeśli weźmiemy pod uwagę te trzy kierunki; marketing, prawo w biznesie, zarządzanie. Może też orientuje się ktoś czy to prawda, że po marketingu bez doświadczenia zarabia się grosze w porównaniu do innych i jak pracodawcy podchodzą do samego licencjatu z prawa w biznesie (pytam, bo w mieście oddalonym 100 km ode mnie jest jedynie I stopień).
    • Przez Magda19
      Cześć! Planuję studiować inżynierię i analizę danych na politechnice lubelskiej i zastanawiam się nad równoczesnym studiowaniem fizyki na UMCS. Analiza danych to kierunek z którym wiążę przyszłość, natomiast nie potrafię się pogodzić z porzuceniem fizyki, bo jest to dziedzina, która bardzo mnie interesuje. Szukając odpowiedzi na innych stronach niestety natrafiam tylko na wypowiedzi osób, które nie mają doświadczenia jeśli chodzi o łączenie dwóch kierunków (oczywiście zapewniają, że to niemożliwe i trzeba być nienormalnym żeby wgl wpaść na taki pomysł:/ ). Wiem jednak, że są osoby które jednocześnie studiowały na dwóch uczelniach (SGH+PW, robili tak niektórzy absolwenci mojego liceum), niestety nie znam nikogo takiego osobiście. Czy uważacie, że dałoby się jakoś pogodzić ze sobą takie kierunki na dwóch uczelniach? Czy jest tu ktoś kto studiował podobne kierunki jednocześnie (niestety nie udało mi się dowiedzieć czy to możliwe) lub próbował studiować na dwóch uczelniach? Dodam, że alternatywą mogłaby być fizyka techniczna (dokładnie komputerowa) na PW, ale nie jestem przekonana, że zapewni podobne perspektywy na przyszłość, jak analiza danych.
    • Przez gorgonek
      Cześć! 

Mam pewien problem i nie bardzo wiem, kto przechodził coś podobnego. Otóż... Ukończyłem studia 4-letnie inżynierskie na kierunku Informatyki, jednak w jej trakcie zafascynowała mnie jedna dziedzina matematyki, która przewinęła się w czasie trwania toku studiów (matematyka dyskretna). Co ciekawe i śmieszne... Jestem humanistą, który tylko męczył się na tym kierunku. Fakt... Coś potrafię zaprogramować, jednak to są tak słabe podstawy, że raczej wstyd się przyznać. A co jeszcze śmieszniejsze... Na obronie zdawałem temat z dziedziny matematyki dyskretnej, zamiast typowego zadania informatycznego na pracę dyplomową. Dostałem również propozycję podczas obrony o możliwości bycia wykładowcą z matematyki, jednak warunkiem jest ukończenie studiów magisterskich.
      Problem polega na tym, że kolejne studia (magisterskie) są o tyle bardziej skomplikowane na kierunku Informatyki, że nie byłoby szans na chociażby utrzymanie się tam, a jestem raczej z osób ambitnych, które ciągle chcą podnosić poprzeczkę. Myślałem, żeby podjąć jakieś studia związane z pedagogiką, żeby móc wykładać na uczelni... Myślałem również o ekonomii, jednak podejrzewam, że trzeba byłoby zaliczać egzaminy z pierwszego stopnia studiów. Więc... To może być ślepa uliczka, bo nie bardzo wiem, co dalej można studiować. Czuję się bardzo dobrze tłumacząc pewne zagadnienia z matmy każdej osobie... Jednak przy problemie wyboru studiów pojawia się kolejny problem/atut.
      Promotor zaproponował napisanie wspólnego artykułu do czasopisma ogólnoświatowego, ponieważ w pracy inżynierskiej są autorskie i nieznane dotąd wyprowadzone wzory, które w jakiś sposób mogłyby rzucić nowe światło na pewne aspekty z dziedziny matmy. Pytając mnie o dalsze plany... Nie wiem, co można odpowiedzieć. Nawet człowiek ambitny czasem ma taki duży problem, że samodzielnie nie można go rozwiązać. Stąd prośba do Was, Czytelnicy. Co możecie mi polecić? Studiować na siłę kolejny stopień informatyki 4 lata? Wynaleźć na innej uczelni pedagogikę i studiować 3.5 roku? Czy też jeszcze bardziej drążyć temat obronionej pracy i skupić się na artykule z promotorem? Wiadomo, wszystko obraca się wokół pieniędzy, a nie chciałbym popełnić tego samego błędu przy wyborze drugiego stopnia studiów. :/ Fakultatywnie, nie wiem, jakiej pracy szukać, nie znając nawet predyspozycji. 

Byłbym zobowiązany za wszelkie podpowiedzi z Waszej strony!

Pozdrawiam!
    • Przez Kawaczyherbata
      Hej, jako że już jestem po maturach, przyszedł czas na wybór kierunku. I tu pojawia się problem, bo mam wrażenie, że interesuję się po części wszystkim, a opisy kierunków czy to na stronach uczelni, czy ogólnie w internecie są na tyle mało precyzyjne, że kompletnie nie wiem, jaki kierunek najbardziej by pasował do moich zainteresowań czy predyspozycji. Póki co udało mi się wybrać parę kierunków, które wydają się być trochę bardziej ciekawe niż pozostałe:
      • Mechatronika (Wydział Mechatroniki PW) - tu mam obawy, czy te studia są nakierowane głównie na tworzenie jakichś czujników, urządzeń pomiarowych, czy absolwenci tego kierunku zajmują się czymś innym? 
      • Mechanika i Projektowanie Maszyn (MEiL PW) - tu z kolei zastanawiam się, czy nie są to studia bardziej dla pasjonatów motoryzacji, samochodów, innych maszyn, silników, smarów czy czego tam jeszcze, czy można po tym iść trochę w inne rodzaje zajęć; przedmioty na tym kierunku wydają się faktycznie nastawiać bardziej na projektowanie czy konstrukcję niż typowe MiBM, chyba że się nie znam i nie dostrzegam takich samych zagadnień, mechanika jest też podobno dosyć przestarzała i z tego, co widziałam, trudniej jest znaleźć pracę dla takiego inż. mechanika vs dla inż. mechatronika
      • Fizyka Techniczna (PW) - podobno większość podszkala się potem na programistów itp., więc czy w ogóle warto te kilka lat uczyć się fizyki, czy może lepiej od razu rozważyć informatykę? 

Byłabym wdzięczna za każdą odpowiedź na to co można w praktyce w przyszłości robić po tych kierunkach, czym zazwyczaj zajmuje się potem w pracy, czym właściwie trzeba się interesować, żeby studia na poszczególnych kierunkach przynosiły satysfakcję, dla kogo tak konkretnie one są? Może są jakieś kierunki łączące trochę taką twórczą technikę/mechanikę z typowo naukowymi przedmiotami? (wybieram się na 99% na którąś politechnikę, więc takie kierunki brałabym pod uwagę)

Przepraszam, jeśli temat się powiela, ale przejrzałam już chyba prawie całe forum i nadal nie potrafię się określić XD

• Wypowiedzi z ostatnich 10 dni

• Rozumiem. To co w taki razie z taką informacją na stronie uczelni: "Rekrutacja na studia niestacjonarne II stopnia ma charakter wolny (nie jest przeprowadzany egzamin). O przyjęcie na studia na wszystkich kierunkach prowadzonych w języku polskim oraz na wszystkich kierunkach prowadzonych w języku angielskim, oprócz kierunku Finance, mogą się ubiegać kandydaci posiadający co najmniej dyplom ukończenia studiów na poziomie pierwszego stopnia na dowolnym kierunku studiów".