Skocz do zawartości
legendemil

Studia informatyczne w Lublinie

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

jestem tegorocznym maturzystą i mam pytanie odnośnie studiów w Lublinie.

Interesuje mnie informatyka na Politechnice Lubelskiej i chciałbym się dowiedzieć jaki jest mniej więcej próg punktowy.

Próbna matura poszła w miarę okej:

-polski podstawa 70%,

-angielski podstawa 96%,

-matma podstawa 80%

Rozszerzeń niestety nie pisaliśmy :/ 

Na ile procent powinienem zdać poziom rozszerzony z matmy i angielskiego, abym dostał się na Politechnikę Lubelską?

Jeśli mi gorzej pójdzie matura to rozważam KUL(poprosiłbym o opinię na jej temat).

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Progi co roku sa inne i tendencja była spadkową jednak jest szansa na poprawienie sytuacji i wzrost progu że względu na reformę finansowania. 

O wcześniejszych progach dowiesz się więcej w dziale rekrutacji czy dziekanacie

2. Kul nie należy do najlepszych uczelni ale jest przyzwoita i na pewno warto. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Podobna zawartość

• Przez powerfullspace
      Hejka, co myślicie o tym kierunku?
      Połączenie wiedzy z tych dwóch dziedzin tak mocno ze sobą związanych wydaje się być interesujące.
      Pytanie natomiast brzmi, gdzie takie osoby mogłyby później pracować? Może znacie jakieś przypadki?
      Czy ten kierunek przydałby się w przyszłości? Pytam o opinię, bo w internecie jest wiele informacji, no ale cóż z naszymi realiami?
      Sobie myślę, że nawet w pracy ze sztuczną inteligencją taka wiedza akademiczna mogłaby się przydać.
      Co sądzicie?
    • Przez powerfullspace
      Hej, czy ktoś może studiuje obecnie psychologię na UMCSie w Lublinie?
      Jak Wam podoba się ten kierunek? Czy jesteście zadowoleni ze studiów?
      Czy może wiecie, jakie są dalsze specjalizacje? Czy jest możliwość wybrać kierunek neuropsychologii? Jeśli tak, to w jaki sposób?
      Dzięki za odpowiedź!
    • Przez powerfullspace
      Czy studiuje ktoś obecnie na tej uczelni? Najbardziej interesuje mnie Lublin. Jakie macie wrażenia? Jakie widzicie perspektywy?
      Czy może ktoś zaczepił się o psychologię na Collegium Humanum? Czy myślicie, że warto iść tam studiować psychologię właśnie?
      Dzięki za odpowiedź!
    • Przez jabbeck
      po studiach i zdobyciu doświadczenia w polsce marzy mi się wyjazd do norwegi lub szwecji
      rozważam studiowanie informatyki na ue lub finansów i rachunkwości
      który z tych kierunków jest bardziej mobilny, i pozwoliłby mi znaleźć zatrudnienie w owych krajach, oczywiście po nauce języka
    • Przez itsme
      Cześć, mam do wyboru studia na politechnice Łódzkiej na informatyce stosowanej i na politechnice Warszawskiej na telekomunikacji. Którą opcję wybrać? Miałem plan zostać programistą i wpadłem na pomysł, żeby pójść na telekomunikację i przy okazji dokształcać się z programowania, a na kierunku ono jest tylko, że w mniejszej ilości. Takim sposobem skończyłbym studia mając zawód w telekomunikacji i jako programista, więc gdy nie wyjdzie w jednym byłbym w drugim. PW ma wyższy poziom i nawet gdyby telekomunikacja mi się nie spodobała to bym się przeniósł na infę w obrębie tego wydziału. Bardziej wolałbym infę na PW, ale nie starczy punktów... Trochę boję się, że na PŁ trochę się zmarnuje. Co o tym myślicie?

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.