Skocz do zawartości
Ewela

FILOZOFIA współczesna

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę o pomoc.

Mam opracować jakiś fragment tekstu pod kątem koncepcji filozofii współczesnej. Ktoś naprowadzi jak to będzie poprawnie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na tym forum bardziej skupiamy się na pomocy maturzystom. Polecam:

korepetycje.net

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Podobna zawartość

• Przez mrsfreud
      Cześć, nigdzie nie znalazłam sensownych informacji nt. filozofii na uksw. Dostałam się tam, zapisałam się na te studia wyłącznie awaryjnie gdyby nie udało się na uw, by również się po 1 roku przenieść. Moje pytanie dotyczy głównie tego czy nie zostanę tam wyłącznie bombardowana prawicową ideologią i czy nauczę się czegokolwiek ponad to co mogę przyswoić we własnym zakresie? Dodam, że dostałam się na inny kierunek na uw, którego jednak nie chciałabym kończyć, a jest na innym wydziale niż filozofia więc zapewne się z niego nie przeniosę. Z góry dzięki
    • Przez Korasta
      Cześć, mam pytanie do osób zgromadzonych na tym forum. 
      Otóż poszukuje uczelni prywatnych w Polsce, w których mógłbym niestacjonarnie studiować jeden z wymienionych kierunków:
      - religioznawstwo,
      - filozofia,
      - teologia,
      - fizyka kwantowa,
      - kognitywistyka.

Przeszukałem internet, jednak ciężko znaleźć wymienione kierunki na uczelniach prywatnych, ale być może są one słabo wypozycjonowane w Google lub po prostu powstały niedawno i jeszcze niewiele osób o nich wie.

• Przez simisz
      Dobrywieczór. Chodzę do ostatniej klasy liceum językowego we Włoszech, i po maturze chciałabym się wybrać na studia w Polsce, na UJ. Moja największa pasja to filozofia; w tej dziedzinie, w historii i w językach (włoski, angielski, niemiecki) mam najwyższe oceny. Zastanawiam się, czy mogłabym/warto byłoby studiować drugi kierunek, oprócz filozofi, jak np filologię angielską z językiem niemieckim, psychologię lub kognitywistykę (wszystkie dziedziny, do których mam predyspozycje i które mnie interesują). Na dodatek, polski to mój drugi język. Co powinnabym brać pod uwagę w moim przypadku?
      Czekam na Waszę odpowiedzi i uprzejmie dziękuję.
    • Przez marcin1989
      Witam, jestem tutaj nowy;) chciałbym wybrać drugi kierunek studiów pod kontem swych zainteresowań, a ściślej, fascynuje mnie pojęcie archetypu i mitu, wszelkiego rodzaju baśnie i bajki oraz ich związek z świadomością i podświadomością w wielu aspektach, systematyka i podziały wierzeń ze względu na potrzeby jakie zaspokajają u człowieka, jak odpowiadają na pytanie o sens egzystencji i świata, jak rozwijały sie badania nad tymi zjawiskami na przestrzeni dziejów . tak, rozpisałem się trochę, ale zależy mi na opinii kogoś, kto sie zna na temacie..i tu pojawia sie pytanie-jakie studia? kulturoznastwo? filozofia?etnologia?jaki kierunek najbardziej pokrywa sie z zagadnieniami? obecnie studiuję fil angielską i mimo ze kocham ten kierunek nie zaspokaja on mojej wiedzy na wymienionych polach
      bardzo prosze o pomoc!
    • Przez Łukasz
      Trudno o jednolitą definicję tej dziedziny nauki. Zakres rozważań filozoficznych i ich metoda ulegały zmianom w trakcie rozwoju cywilizacji, a rozumienie filozofii jest zależne od przyjętej tradycji filozoficznej. Studia na tym kierunku będą interesujące dla osób o otwartych umysłach, samodzielnych, ciekawych świata i posiadających zdolność niezależnego myślenia.
      Więcej na:
      http://www.kierunki.net/filozofia

• Wypowiedzi z ostatnich 10 dni

• Rozumiem. To co w taki razie z taką informacją na stronie uczelni: "Rekrutacja na studia niestacjonarne II stopnia ma charakter wolny (nie jest przeprowadzany egzamin). O przyjęcie na studia na wszystkich kierunkach prowadzonych w języku polskim oraz na wszystkich kierunkach prowadzonych w języku angielskim, oprócz kierunku Finance, mogą się ubiegać kandydaci posiadający co najmniej dyplom ukończenia studiów na poziomie pierwszego stopnia na dowolnym kierunku studiów".