-
Podobna zawartość
-
Przez no.mera
Witam. Wiem, że takie tematy już były na tym forum, lecz chcę się jeszcze dopytać.
Bardzo mocno rozważam pracę w służbach specjalnych. Najbardziej interesuje mnie ABW. Stąd moje pytanie odnośnie wyboru studiów. Myślałem nad dwom kierunkami: PSYCHOLOGIA KRYMINALISTYCZNO-ŚLEDCZA oraz PSYCHOLOGIA SŁUŻB MUNDUROWYCH. Który z tych bardziej mi pomoże w aplikacji o pracę w ABW? A może jakiś inny ? Liczę na was.
-
Przez skolmixx
Cześć, od jakiegoś już czasu przeglądam zasoby internetu w poszukiwaniu kierunku studiów, który ułatwi mi w przyszłości uzyskać pracę marzeń. Udało mi się natknąć na bardzo ciekawy kierunek, o którym jest nawet mowa na tym forum (odnośnik poniżej). Mowa o kierunku psychologia kryminalistyczno-śledcza jednak jest ona tylko dostępna w szkole w Poznaniu. Ja jestem z Warszawy i chciałbym też w niej pozostać na czas edukacji w szkole wyższej. Dlatego zwracam się z pytaniem do Was jaki kierunek studiów powinienem wybrać jeśli chcę w przyszłości pracować jako agent, móc prowadzić śledztwa i rozwiązywać sprawy. Chciałbym skończyć w Agencji Wywiadu. Nie wykluczam jednak BOR-u. Proszę o pomoc i opinie
TEMAT
-
Przez maturzystka
Dzień Dobry,
Chciałabym podjąć prace w CBŚ, zdecydowałam się na studia k kierunku kryminalno śledczym, czy podczas pracy w policji równocześnie studiując będzie łatwiej dostać się do CBŚ?
-
Przez drblant
Witam, za rok będę pisać maturę, wybrałem rozszerzoną historię, język nowożytny - rosyjski. Początkowo nastawiłem się na AON w Warszawie, lecz brat pracujący w straży granicznej wybił z głowy mi tą szkołę i zaproponował WAT. Teraz moje pytanie, jeśli chcę iść w kierunku ABW, CBA, SKW, SWW, BOR, czy muszę koniecznie iść do Wyższej Szkoły Policji w Szczytnie? Najbardziej zależy mi na tym, by studiować w Warszawie.
Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi
-