Skocz do zawartości
Roki2002

Służby specjalne.

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym się dowiedzieć jaka jest najlepsza droga do dostania się do CBS, CBA, ABW. Czytałem że najlepiej iść na WSPOL w Szczytnie na Bezpieczeństwo Wewnętrzne. Lecz martwię się o testy psychologiczne jeśli skończę studia I stopnia a nie zaliczę testów psychologicznych do policji to co dalej? Wiem że można się odwoływać.

Myślałem tak iść na WSPOL kierunek Bezpieczeństwo Wewnętrzne po skończeniu I stopnia dostać się do policji popracować rok i napisać podanie o przeniesienie do CBS. J

Drugi mój scenariusz jest  to dostanie się do policji po maturze i wystosowanie pisma o naukę na WSPOL na kierunku Bezpieczeństwo Wewnętrzne ,a po skończeniu I stopnia studiów pisać podanie o przeniesienie do CBS. 

Co wy o tym myślicie? Jak wy byście postąpili?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Było na forum wiele razy. Masz właściwie tylko te 2 drogi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Podobna zawartość

• Przez no.mera
      Witam. Wiem, że takie tematy już były na tym forum, lecz chcę się jeszcze dopytać.
      Bardzo mocno rozważam pracę w służbach specjalnych. Najbardziej interesuje mnie ABW. Stąd moje pytanie odnośnie wyboru studiów. Myślałem nad dwom kierunkami: PSYCHOLOGIA KRYMINALISTYCZNO-ŚLEDCZA oraz PSYCHOLOGIA SŁUŻB MUNDUROWYCH. Który z tych bardziej mi pomoże w aplikacji o pracę w ABW? A może jakiś inny ? Liczę na was.
    • Przez skolmixx
      Cześć, od jakiegoś już czasu przeglądam zasoby internetu w poszukiwaniu kierunku studiów, który ułatwi mi w przyszłości uzyskać pracę marzeń. Udało mi się natknąć na bardzo ciekawy kierunek, o którym jest nawet mowa na tym forum (odnośnik poniżej). Mowa o kierunku psychologia kryminalistyczno-śledcza jednak jest ona tylko dostępna w szkole w Poznaniu. Ja jestem z Warszawy i  chciałbym też w niej pozostać na czas edukacji w szkole wyższej. Dlatego zwracam się z pytaniem do Was jaki kierunek studiów powinienem wybrać jeśli chcę w przyszłości pracować jako agent, móc prowadzić śledztwa i rozwiązywać sprawy. Chciałbym skończyć w Agencji Wywiadu. Nie wykluczam jednak BOR-u. Proszę o pomoc i opinie
      TEMAT
    • Przez maturzystka
      Dzień Dobry, 
      Chciałabym podjąć prace w CBŚ, zdecydowałam się na studia k kierunku kryminalno śledczym, czy podczas pracy w policji równocześnie studiując będzie łatwiej dostać się do CBŚ?
    • Przez drblant
      Witam, za rok będę pisać maturę, wybrałem rozszerzoną historię, język nowożytny - rosyjski. Początkowo nastawiłem się na AON w Warszawie, lecz brat pracujący w straży granicznej wybił z głowy mi tą szkołę i zaproponował WAT. Teraz moje pytanie, jeśli chcę iść w kierunku ABW, CBA, SKW, SWW, BOR, czy muszę koniecznie iść do Wyższej Szkoły Policji w Szczytnie? Najbardziej zależy mi na tym, by studiować w Warszawie.
      Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi

• Wypowiedzi z ostatnich 10 dni

• Czołem szanownym kolegom studentom. Zwracam się z pytaniem, w kwestii na razie hipotetycznej. Zgłosiłem się  na studia z dwóch kierunków. Jak wiadomo, już pojutrze początek roku, a niestety dopiero teraz zrodziły się wątpliwości - czy podołam z dwoma naraz, ale przede wszystkim - jeden z nich (w moim przypadku informatyka), nie do końca jednak odpowiada moim zainteresowaniom. Zostałem w czasie rekrutacji poinformowany, że jednoczesne dwa kierunki i IOS pozwolą na łatwiejszą rezygnację z jednego kierunku, bez koniecznści przerwy w nauce. Do czego zmierzam - po prostu chodzi mi o to, czy nie będzie problemem zrezygnowanie z jednego kierunku od razu na początku roku? Na chwilę obecną myślałem o zmianie przed nowym semestrem, ale gdyby można przerwać to szybciej?    
    • Hej, Jestem zainteresowana studiami na AHE Łódź na kierunku filologia angielska, II stopnia, nauczycielska z elementami neurodydaktyki. Aktualnie jestem po licencjacie z filologii angielskiej po UP w Krakowie. Niestety nie otworzyła się tam magisterka bo było za mało chętnych osób.  Szukam więc alternatyw. Czy ktoś może udzielić mi informacji o w.w kierunku, wyrazić opinie na temat tej uczelni, ewentualnie polecić inne uczelnie gdzie zrobię magisterkę z filologii angielskiej (spec. nauczycielska). Do AHE przyciągnęło mnie też hasło "elementy neurodydaktyki"-wydaje się ciekawe. Dodam, że ze względu na to, że mieszkam w okolicach Krakowa, biorę pod uwagę tylko studia online w AHE lub innej uczelni oddalonej od Krakowa. A może jest tu ktoś z Krakowa i poleci mi inne uczelnie na miejscu? Na pewno tylko interesuje mnie spec.nauczycielska.   Dzięki z góry 
    • Jestem na ostatnim roku studiów mgr. Mam propozycję stażu w Urzędzie Pracy. Na uczelni pobieram stypendium socjalne. Czy taki staż wlicza się w dochód i czy trzeba zgłaszać to na uczelnie w przypadku podjęcia takiego stażu. Nie chce później mieć na uczelni nieprzyjemności i oddawać pieniądze za bezpodstawne pobieranie stypendium socjalnego. 
    • A wiesz coś o specjalności Transportu (pilotaż samolotów transportowych) na studiach wojskowych? Myślałem o pójściu na to.
  • Najpopularniejsze tematy na forum

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.