Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

zamierzam wydać swoją pracę doktorską na własną rękę. Macie jakieś sprawdzone wydawnictwo?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest wiele wydawnictw, np Wydawnictwo Adam Marszałek. Dodatkowo są wydawnictwa uczelniane i one wydają takie prace

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Łukasz, jeśli chodzi o wydawnictwa uczelniane, to ja chcę zrobić to na własną rękę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale i tak musisz się zgłosić do jakiegoś wydawnictwa.

Może Adam Marszałek, może PWN? może WSiP?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, wiem.

Zastanawiałem się właśnie nad PWN-em. Wysłałem do nich mail i odesłali mnie na publikujznami.pl. Wygląda ciekawie, PWN to w końcu renomowane wydawnictwo i fajnie byłoby wydać u nich pracę doktorską.

Łukasz jesteś administratorem, masz pewnie największą wiedzę ze wszystkich użytkowników- słyszałeś jakieś opinie na ich temat? A może Ty sam wydawałeś doktorat?

Po prostu wyślę do nich i innych wydawnictw mail o bardziej szczegółowe informacje. Chociaż z drugiej strony fajnie byłoby mieć jakieś rzetelne opinie na temat wydawnictw z ,,pierwszej ręki".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o wydawnictwa o których Ci pisałem są to renomowane wydawnictwa i na pewno warto z nich skorzystać. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możesz napisać maila do każdego z tych wydawnictw i wysłać. Być może więcej niż jedno będzie zainteresowane. Z doświadczenia mojej siostry wiem, że spędziła mnóstwo czasu by wydać swoją pracę i ostatecznie wydała właśnie z publikuj z nami, ale ona miała grant z ministerstwa. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tartowy6 dzięki! 

Odpisali mi przed świętami z publikuj z nami, jak dobrze pójdzie to moja książka ukaże się w księgarniach i to już w przyszłym roku :D 

Wielkie dzięki za pomoc!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Podobna zawartość

• Przez Writeit.pl
      Nasz Zespół – WRITE IT
      Nasz Zespół zajmuje się profesjonalnym wsparciem osób fizycznych, podmiotów rynku MŚP, NGO oraz jednostek organizacyjnych podległych jednostkom samorządu terytorialnego (np. OPS, PCPR). Zespół WRITE IT oferuje szeroki wachlarz usług swoim klientom.
      Prace naukowe i badania
      Od ponad 10 lat Nasz Zespół zajmuje się wsparciem studentów w zakresie redagowania i przygotowywania wzorów wszelkiego rodzaju prac naukowych. Podejmujemy się przygotowania projektu z określonych tematów i dziedzin, na dowolnym poziomie naukowym.
      Nasz Zespół podejmuje się jest także kompleksowego przygotowania oraz zrealizowania procesu badawczego. Mianowicie: przygotowanie podstawowych założeń badawczych, realizacji procesu badawczego w oparciu o ustalone narzędzia, analizy zebranych danych empirycznych oraz opracowania wniosków z dokonanej analizy. Na potrzeby Naszych klientów przygotowujemy także rekomendacje do wdrożenia o ustalone wnioski z analizy danych empirycznych.
      Dzięki profesjonalizmowi, rzetelności, silnej motywacji do działania, ogromnego doświadczenia i szerokiej wiedzy, współpraca z Zespołem WRITE IT przynosi każdemu Klientowi pełną 100% satysfakcję. Zaufało Nam już kilkuset studentów.
      Wsparcie Naszego Zespołu, to Twoje zadowolenie!
       Aktualnie zatrudniamy kilku specjalistów z różnych dziedzin naukowych, przy czym każdy z nich posiada ogromną wiedzę, bardzo dobre przygotowanie merytoryczne oraz bogate doświadczenie zawodowe w zakresie wybranej dyscypliny naukowej. Dzięki temu jesteśmy w stanie zaoferować w pełni profesjonalną, oryginalną i przygotowaną pod indywidualne zamówienie pracę naukową.
      Materiały naszego autorstwa powinny być wykorzystywane z przestrzeganiem prawa autorskiego oraz art. 272 KK
      Twoje wykształcenie – Twoją przyszłością
      Audyty i akredytacje
      Zespół WRTE IT z powodzeniem podejmuje się także prowadzenia audytów częściowych i całościowych, w tym również audytów ze/w realizowanych projektów współfinansowanych ze środków UE. Dodatkowo, z powodzeniem przygotowaliśmy i wdrożyliśmy kilka akredytacji, w oparciu o wskazane standardy, jak. m.in.: akredytacja SUS 2.0, AKSES, system CRM.

Nasz Zespół składa się z bardzo doświadczonych specjalistów, z różnych dziedzin naukowych, których wiedza, przygotowanie i doświadczenie zawodowe potwierdzają świadczenie usług na wysokim poziomie.
      Więcej o usługach świadczonych przez Nasz Zespół znajdziesz w poszczególnych zakładkach: prace naukowe, procesy badawcze, audyty i akredytacje.

Zapraszam na naszą stronę www.writeit.pl bądź do bezpośredniego kontaktu pod nr telefonu 731-247-847

• Przez RafalStat
      Statystyka - pomoc w analizach statystycznych do prac dyplomowych (licencjackich, magisterskich, doktorskich), naukowych (m.in. statystyka, psychologia, socjologia, ekonomia, edukacja, itp.), badań rynkowych oraz wielu innych

Opracowanie z przystępnym opisem, możliwa także interpretacja wyników

Statystyki opisowe, korelacje
      Analiza regresji, wariancji, kowariancji
      Analiza równań strukturalnych, analiza kanoniczna, analiza czynnikowa, analiza dyskryminacyjna, analiza skupień, skalowanie wielowymiarowe…
      Analiza szeregów czasowych, analiza czasu przeżycia, statystyka przestrzenna, grafy
      Oraz wiele innych

13-letnia praktyka, magister statystyki oraz psychologii, doktorant PAN
      Profesjonalnie i szybko

Usługa możliwa także w języku angielskim - wieloletnie doświadczenie w realizacji statystycznych usług dla klientów anglojęzycznych, dyplom brytyjskiej uczelni

statystyczneanalizy@wp.pl

571278860

• Przez Paweł79
      Wydział Biologii Uniwersytetu Gdańskiego zaprasza do wykonywania prac doktorskich : http://www.doktorat.pagebit.net
    • Przez prokop184
      Witam serdecznie.

Zapraszam wszystkich na mój blog. Powstaje on z myślą o każdym , kto pragnie podzielić się swoją wiedzą i doświadczeniami z zakresu resocjalizacji oraz psychologii. 
      Ponadto poprzez swoją działalność, pragnę ukazać wszystkim odwiedzającym mój blog fascynującą wiedzę popartą moimi własnymi badaniami naukowymi .

http://resopsychologia-laskos.blogspot.com
      Wszystkim zainteresowanych zaproponowaną tematyką zapraszam do odwiedzania mojego bloga i aktywnego komentowania 

Pozdrawiam
      Angelika. 

• Wypowiedzi z ostatnich 10 dni

• Hej!   Trafiłem tutaj przez przypadek surfując po internecie, i zauważyłem te forum, chciałbym się doradzić kogoś co mogę zrobić w mojej aktualnie kiepskiej sytuacji.. w skrócie sytuacja życiowa zmusiła mnie do przerwania Technikum i wyjechania za granicę, 2 tygodnie temu wróciłem do kraju na stałe, aktualnie mam 30 lat i chciałbym zrobić jakiś kurs roczny by coś zmienić, lub też rozmyślałem nad zrobieniem średniego w Liceum dla dorosłych, ale zastanawiam się czy jest sens robić te 3-4 lata Liceum by mieć średnie wykształcenie, ponieważ wciąż nie będę miał żadnego zawodu, znalazłem w mojej okolicy roczną szkołę która mnie zainteresowała w kierunku E-Commerce, ponieważ bardzo to wszystko się rozwija, natomiast nie wiem jak to później będzie z pracą, nie wiem co aktualnie zrobić ktoś coś może doradzić? co by zrobił na moim miejscu, czuję że jestem tak bardzo do tyłu wracając po 10 latach..
    • W lipcu tego roku miałam mieć obronę pracy licencjackiej, jednak nie wyrobiłam się z jej napisaniem. Kontynuowałam pisanie pracy dalej, aby przystąpić do terminu wrześniowego, ale moja Pani promotor ciągle coś zmieniała w mojej pracy, potrafiła nawet zmienić zaakceptowane przez nią wcześniejsze treści. Moja praca nadal nie była gotowa we wrześniu. Na początku października składałam podanie o przedłużenie terminu złożenia pracy dyplomowej. Przedłużenie było możliwe do 30 października. Nadal kontynuowałam pisanie pracy. W listopadzie wciąż miałam kontakt z moją promotorką, która nadal przesyłała mi swoje poprawki dotyczące mojej pracy. Ostatnio kiedy sprawdzałam swój status w wirtualnej uczelni zauważyłam, że zmienił się na „w procedurze skreślenia”. Napisałam w tej sprawie do centrum obsługi studenta, gdzie odpisano mi, że w związku z tym, że nie obroniłam się do końca października zostałam skreślona i z tego tytułu seminarium jest traktowane jako niezaliczone i mogę ubiegać się o powtarzanie semestru. Bardzo zależy mi na ukończeniu tych studiów, jednak zastanawiam się czy powtarzając semestr będę mogła kontynuować dalsze pisanie dotychczasowej pracy, czy będę musiała uczęszczać na seminarium nowego promotora i pisać pracę od nowa? 
  • Najpopularniejsze tematy na forum

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.