-
Podobna zawartość
-
Przez mrchris9
Jestem na ostatnim semestrze studiów licencjackich i nie mam napisanej pracy. Zupełnie straciłem motywację do jej pisania już jakiś czas temu, głównie z powodu problemów osobistych. Nie mam szans na otrzymanie zaliczenia seminarium przez mojego promotora. Pozostałe przedmioty na pewno zaliczę. Wcześniejsze semestry zaliczyłem bez problemu
Jak wyglądają moje opcje? Co mogę zrobić? Czy "zaliczanie" semestru do końca ma sens?
Jak wyglądają w takiej sytuacji procedury ew. zmiany uczelni i/lub trybu nauczania?
Mam zupełną pustkę w głowie
-
Przez Selena24
Zostałam skreślona z listy studentów z powodu braku obrony pracy dyplomowej.
W dniu kiedy się o tym dowiedziałam czyli w niedzielę 11 października 2021 wysłałam projekt będący drugim warunkiem zaliczenia przedmiotu.
Zatem powinnam lada dzień otrzymać zaliczenie z tego przedmiotu
Co do złożenia pracy dyplomowej to złożyłam ją już ponad miesiąc temu czyli 3 września ( formalnie 6 września)
Sama praca została oceniona przez dwie osoby- promotora i recenzenta w dniach 14-15 września na ocenę 4.0
Praca dyplomowa przeszła przez wszystkie możliwe etapy:
Dodanie studentów pracy dyplomowej Dodanie recenzentów pracy dyplomowej Zgoda na umieszczenie pracy w repozytorium Określenie liczby dyplomów Zakres badań naukowych Akceptacja pracy przez promotora Dostarczenie pracy do biblioteki Dostarczenie pracy do dziekanatu Sprawdzenie pracy w systemie antyplagiatowym( współczynnik wyniósł 3 %) Jedynym etapem, przez który nie przeszła moja praca to Decyzja promotora o dopuszczeniu do obrony.
Najprawdpodobniej było spowodowanie brakiem absolutorium.
Brak absolutorium wynika z ówczesnego braku zaliczenia tego przedmiotu.
Sam przedmiot był prowadzony jako pięciodniowy zjazd od 7 do 11 września
W piątym dniu zjazdu był egzamin.
Nie zaliczyłam go za pierwszym razem, jednak w terminie poprawkowym czyli 25 września zaliczyłam go na ocenę 3
Z terminem zaliczenia egzaminu to jest jeszcze pół biedy w porównaniu z projektem.
Ze względu na to, że nie udało mi się zaliczyć tego przedmiotu w zeszłym roku próbowałam przyspieszyć termin zaliczenia przedmiotu.
Najławiejszym sposobem było wcześniejsze zaliczenie przedmiotu.
Jednak w tym przypadku z brakiem współpracy od strony prowadzącego. Musiałam kilka razy zmienić tego projekt( projekt obejmował zaprojektowane i narysowanie wybranego przez siebie systemu). Ciągnie się do to dzisiaj- jeszcze w zeszłym tygodniu musiałam poprawić projekt i go wysłać do końca tygodniu.
Obecnie mam 3.0 z egzaminu( niewpisane do systemu) i czekam na ocenę z projektu(teoretycznie mam dostać ocenę najpóźniej w środę).
Z wyżej wymienionych powodów nie mogłam obronić pracy dyplomowej w przewidywanym terminie i z tego powodu zostałam skreślona z listy studentów.
Dopóki nie dostanę ocen z przedmiotu nie mogę być wpisana ponownie na listę studentów i uzyskać absolutorium , aby móc podejść do obrony pracy.
Zastanawiam się co mogę zrobić oprócz czekania
-
Przez TomaszSt
Cześć wszystkim,
jak w tytule - posiadam duże doświadczenie zarówno pod kątem korekty, opracowania i wszelkich modyfikacji prac zaliczeniowych jak i tworzeniu nowych tekstów. Wszystkie zlecenia wykonuję od podstaw, cena zawsze jest ustalana indywidualnie - negocjowalna.
Moje publikacje można odnaleźć w sieci - publikowałem różne artykuły, głównie o treści historycznej (z wykształcenia historyk wojskowości o specjalności nauczycielskiej - mgr) aczkolwiek zajmuję się również pedagogiką, socjologią, psychologią, dziennikarstwem etc. W przypadku kontaktu przesyłam próbki swoich prac do wglądu.
Wszystkie zlecenia wykonuję rzetelnie i całkowicie OD PODSTAW.
Pozdrawiam
-
Przez baobab
Jestem na studiach stacjonarnych 1. stopnia na informatyce, na studiach, na które może zostać przyjęty każdy. Uczyłem się w bardzo dobrej szkole w regionie, moje wyniki nie były złe, tylko z najbardziej punktowanego przedmiotu otrzymałem najmniej punktów. Los chciał, abym nie dostał się do wymarzonego miasta, tylko został w swoim mieście.
Ale do meritum. Jak przebiega kolokwium w Waszych szkołach? Nauczyciel tydzień wcześniej wysyła sprawdzian uczniom, tylko ze zmienionymi danymi. Mam opory do sprawdzania tego typu listów, bo jest to dla mnie poniżenie. W większości przedmiotów każdy może korzystać z zeszytu. Wykładowca siedzi przy biurku i ostrzega przed ściąganiem od kogoś. Jednakże chyba celowo tak robi, ponieważ wie, że większość studentów w tej szkole nie jest mądrych.
Jaka jest sytuacja na wykładach? W sali wykładowej mojej uczelni mieszczącej około 80 osób jest zajęta około połowa miejsc . Większość osób siedzi na tyle i nie raczy wyjąć zeszytu, jedynie patrzą na telefony, głównie konwersując na Facebooku. Na taki widok nie trzeba czekać, wystarczy odwrócić głowę. Aktywnych jest jedynie kilka osób.
Z racji tego, że na wykładach nie uważają to muszę słuchać jeszcze raz wykładowych treści na ćwiczeniach.
Dodam, że okienka spędzam, głównie ucząc się w zacisznym miejscu, o które nie było łatwo. Lubię się uczyć, wypożyczyłem kilka książek do przedmiotów. Zastanawiam się, czy wiedza podawana mi w tej szkole, samodzielne zdobywanie wiedzy w miarę możliwości oraz mobilizacja będą wystarczające, aby nie pozostać w tym mieście na 2. stopień.
Swoją drogą, czy na 1. roku powinny pojawić się fukcje arc, sinh i inne tego typu?
Jak jest/było na Waszych studiach?
-
Przez katarzynaszr
Oferuję profesjonalną pomoc w pisaniu prac magisterskich, licencjackich, inżynierskich, zaliczeniowych. Pomagam w skonstruowaniu planów do prac, zebraniu literatury, opracowaniu badań. Wykonuję korekty gotowych prac oraz pomagam w dokończeniu już rozpoczętych. Realizuję zlecenia z różnorodnych dziedzin naukowych. Oferuję wygodny i sprawny system współpracy, który pozwala na bieżący wgląd w proces tworzenia i umożliwia terminowe wykonanie. Gwarantuję rzetelność, poufność i terminowość i jestem pewna, że razem znajdziemy najrozsądniejsze rozwiązanie. Realizuję również zlecenia bardzo pilne z krótkim terminem realizacji. napisz: katarzynaszr@gmail.com
-