Zaloguj się, aby obserwować tę zawartość
Obserwujący
0
Drugi licencjat - Samorząd terytorialny i polityka regionalna vs Profilaktyka społeczna i resocjalizacja na UW
dodany przez
Mozerro01, w Kierunki studiów
-
Podobna zawartość
-
Przez xdominika
Cześć wszystkim,
wybieram się w tym roku na magisterkę. Chciałabym poradzić się Was co będzie lepszym wyborem, jeżeli chodzi o kierunki ilościowe:
- Metody Ilościowe w Ekonomii i Systemy Informacyjne SGH
- Informatyka i Ekonometria WNE UW
Są to kierunki, które biorę pod uwagę. Zastanawiam się jeszcze czy może lepszym byłby kierunek Analiza Danych - Big Data na SGH. Na pierwszym miejscu w czasie rekrutacji na SGH wybrałam MIESI, ponieważ Big Data miało dość słabe opinie, jednak sama nie wiem. Chciałabym rozwijać się w analizie danych. Studia licencjackie skończyłam na WNE UW - Informatyka i Ekonometria.
-
Przez Licealista520)
Cześć, kończę liceum i mam indeks na różne uczelnie, między innymi na SGH i na UW, np. na prawo, które także mnie interesuje. Czy da się połączyć te dwa kierunki? Czy jest to możliwe? Czy jest dogodny dojazd z budynku SGH na stare miasto? Czy takie połączenie może realnie zwiększyć zarobki w przyszłości?
Jeżeli ktoś ma jakieś informacje, albo sam tak studiuje to proszę, piszcie tutaj albo na adres:
Dzięki za odpowiedzi
-
Przez studentka_678
Witam!
Czy mógłby ktoś się wypowiedzieć na temat gospodarki przestrzennej na UW ?
Chciałabym wiedzieć:
1. Czy kierunek jest ciekawy?
2. Jak z kadrą ?
3. Jak wyglądają praktyki?
4. Czy warto na nią iść?
5. Czy przedmioty są trudne do nauki?
Jeżeli ma ktoś jeszcze jakieś doświadczenia z tym kierunkiem, to proszę o odpowiedź.
Dziękuję :)
-
Przez streptopelia
Witam.
Jestem w 3 klasie liceum i ostatnio zainteresowałam się kryminalistyką, mam odnośnie tego kilka pytań. Wiem, że kryminalistyka występuje jako studia magisterskie. Kryminologia, a raczej zawarta w niej psychologia i socjologia średnio mnie interesują; widzę siebie bardziej w laboratorium niż na sesjach z więźniami. Na jakie studia najlepiej pójść by mieć jak największe możliwości dostania się na kryminalistykę? Czy są to studia, na które ciężko się dostać? Jakie przedmioty są najczęściej brane pod uwagę w rekrutacji? Na jakich uczelniach najlepiej to studiować?
Pozdrawiam!
-
Przez d2797
Cześć,
jestem właśnie w trakcie studiów na kierunku socjologia, zamierzam iść w stronę kryminologii (taką też wybiorę specjalizację). Chciałem się dowiedzieć czy jest może tutaj ktoś, kto szedł podobną drogą i mógłby się wypowiedzieć. Na przykład gdzie próbować znaleźć jakieś praktyki/staże czy coś tego typu, właśnie "na początek". Najlepiej w Krakowie.
Z góry dziękuję.
P.S. Bardzo proszę o powstrzymanie się od komentarzy zawierających opinie na ten temat typu " to bez sensu", "to nieopłacalny/mało przyszłosciowy kierunek", "to głupota" etc. bo anie odrobinę mnie nie interesują i nie są nawet w najmniejszym stopniu potrzebne A niestety takie komentarze królują.
-