Dylemat przy wyborze uczelni.
dodany przez
natka108, w Czym kierować się przy wyborze studiów?
-
Podobna zawartość
-
Przez Houdini
Czy ktoś może mi napisać obiektywną opinię na temat Wat-u? Naczytałam się wielu nieprzyjemnych rzeczy o tej uczelni, szczególnie o tym jak traktowani są na niej studenci, czy rzeczywiście jest aż tak źle? Interesuje mnie kierunek inżynieria materiałowa i naprawdę chciałabym go studiować ale przeraziły mnie niektóre opinie.
Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź.
-
Przez Houdini
Czy ktoś może coś napisać o kierunku inżynieria materiałowa na WAT? Wszędzie widzę opinie na temat informatyki i logistyki na tej uczelni, jednak nie mogę niczego znaleźć o tym konkretnym kierunku, może ktoś mógłby napisać jak wyglądają takie studia?
-
Przez nogabanana
Cześć,
Obecnie studiuję Mechatronikę na Politechnice Warszawskiej. Skończyłem pierwszy rok z dość dobrą średnią i myślę o przeniesieniu się na Informatykę Stosowaną (wydział elektryczny) PW.
Czy ktoś z Was miał podobną sytuację? Ile czasu jest na nadrobienie różnic programowych i czy są one znacząco uciążliwe? Możecie opisać swoje historie związane z przenosinami między wydziałami/kierunkami na PW.
-
Przez arasaka
Hej, czy ktoś studiował może Elektronike i Telekomunikację poprzez OKNO na PW? Chciałbym uzyskać kilka informacji a pytam tu ponieważ strona ośrodka jest bardzo okrojona i nie mogę znaleźć info na temat tego np jak wygląda sytuacja ze zjazdami (raz piszą że są co 2 tygodnie, a raz że tylko w lato), nie mogę znaleźć info o sposobie kształcenia przez internet, nie mogę też znaleźć przykładowego planu zajęć. Mógłby się ktoś podzielić wiedzą o tym?
-
Przez Prawnik1lvl
Ostatnio dowiedziałem się od swojej znajomej, że ukończyła studia na kierunku logistyka międzynarodowa na UEKu. Nie znalazła jednak pracy w zawodzie i aktualnie pracuje w niedużym sklepie. Zdziwiło mnie to, nie powiem, bo przecież pracy w TSL mnóstwo, czy to na spedytorce czy w łańcuchu dostaw. Ba, sam zresztą kiedyś chciałem się w to pchać. Przeglądając oferty pracy można z kolei znaleźć absurdalne widełki - Na jednej ofercie pracy "od 2 do 20 tysięcy miesięcznie". Jak w rzeczywistości wygląda sytuacja z logistyką? Kiedyś podobno był na nią straszny boom, jak na prawo czy psychologię, jednak czy logistyka przestała być opłacalna? Czy faktycznie studia przestały odgrywać w niej tak istotną rolę i pracodawcy skupili się na zatrudnianiu osób z co najmniej 5 letnim doświadczeniem? Jak to wszystko się prezentuje? Bo aż jestem w szoku, nie powiem...
-