Skocz do zawartości
Kamil852

Oceanotechnika specjlności

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, zamierzam studiować oceanotechnikę i mam pytanie. Interesuje mnie specjalność: maszyny, siłownie i urządzenia okrętów i obiektów oceanotechnicznych. Jak wygląd praca po tej specjalności>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ojej. To jeszcze długa droga przed Tobą. Specjalność wybiera się dopiero po 1 roku lub często nawet po 2. Do tego jest na nie osobną rekrutacją więc nie wiesz czy się tam dostaniesz. A Ty już o pracy zgodnej ze specjalnością myślisz. Praca pewnie związana głównie z serwisem urządzeń. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Waham się głownie między transportem a oceanotechniką. Czytałem, że oceanotechnika to kierunek dla ludzi z powołaniem i pasją do morza. Wydaje mi się że takiej pasji nie posiadam stąd nie chce dokonać wyboru którego będę żałował :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po oceanotechnice nie musisz siedzieć nad morzem. Są firmy prywatne budujące np. jachty, które siedziby mają w głębi kraju i tworzą podzespoły, silniki itp., plus oczywiście cała kadra zarządzająca i projektowa tam siedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy po oceanotechnice praca to wyłącznie biura projektowe i projektowanie okrętów?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie lepiej w takim razie wybrać mechanikę i budowę maszyn?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem to kierunek zbliżony do oceanotechniki tylko nie dotyczy tylko i wyłącznie morza które Ci nie odpowiada 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może źle sie wyraziłem, morze odpowiada mi jak najbardziej, chodziło mi o to czy po oceanotechnice praca jest wyłącznie w biurach projektowych no i czy poradzę sobie na studiach bez zainteresowania np żeglarstwem ponieważ słyszałem że takie osoby radzą sobie tam najlepiej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisałeś że raczej Cię nie interesuje lub inaczej że nie posiadasz pasji dlatego.lepiej szukać odpowiednika tego kierunku. Jeśli będziesz chciał uzupełnić wiedzę o.oceanotechnike zrobisz to na studiach podyplomowych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi