Skocz do zawartości
Oseii

Studia licencjackie E-commerce

Rekomendowane odpowiedzi

Witam 

Jako, że od października postanowiłem zrobić drugie podejście na studia (tym razem mam nadzieję, że dobrze wybiorę kierunek) mam do  was kilka pytań.

Poszukuję w ofercie Krakowskich i Warszawskich uczelni kierunków dotyczących e-commerce.

Póki co znalazłem tylko marketing i komunikację rynkową na UEK.

Wiecie jeszcze o jakiś uczelniach na których znajdę podobne kierunki studiów ? 

Interesują mnie tylko studia dzienne 

Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam 

Os.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Póki. Ó. 

Musisz szukać głównie na uczelniach niepublicznych 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Podobna zawartość

• Przez Atlanti
      Asystent ds. e-commerce
      Agencja interaktywna Atlanti poszukuje asystenta do zdalnej współpracy przy projektach e-commerce. Na początek w zakresie ok. 20 godzin tygodniowo.

Obowiązki na początek:
      1) Pomoc w doborze asortymentu – analiza ofert od dostawców i popytu/podaży w narzędziach analizujących marketplace (Allegro, Amazon)
      2) Tworzenie raportów sprzedażowych
      3) Obsługa platform sprzedażowych – Shoper, Shoplo, Allegro, Amazon
      2) Obsługa klienta – mail, telefon
      4) Tworzenie opisów produktów, organizacja sesji zdjęciowych
      5) Pomoc przy realizacji projektów marketingowych
      Co oferujemy:
      1) Zdobycie nowej wiedzy z zakresu e-commerce i marketingu internetowego
      2) Narzędzia analityczne
      3) Sympatyczny, mały zespół
      4) Elastyczne godziny pracy
      5) Po okresie próbnym możliwość zatrudnienia w pełnym wymiarze godzin i stale możliwości rozwoju

Wymagania:

1) Wysokie umiejętności analitycznego myślenia
      2) Dobra znajomość Excela
      3) Dobrych umiejętności komunikacyjnych (przyjazny ton głosu, wysoka kultura osobista)
      4) Dobra znajomość angielskiego, niemiecki będzie dodatkowym atutem
      5) Doskonała umiejętność obsługi komputera, obycie w świecie internetu
      6) Samodzielności i dokładności

Mile widziane:

1) doświadczenie w pracy w sklepie internetowym
      2) doświadczenie w branży zabawkarskiej
      3) znajomość zagadnień z zakresu SEO/content marketing i social media

Jeśli jesteś zaitneresowany/a to podeślij swoje CV na adres piotr@atlanti.trade wraz ze zgodą na przetwarzanie danych osobowych w celach rekrutacji.
    • Przez Patryk Szczepaniak
      Witam,
      matura coraz bliżej a w mojej głowie mało konkretów. Czas największy zdecydować się na kierunek i miasto. W tej chwili uczę się w Lesznie - woj. WLKP
      Mam kilka pytań i bardzo prosiłbym o pomoc, odpowiedź, ukierunkowanie.
      Czy warto kontynuować naukę w zawodzie?
      Jest to kierunek przyszłościowy (teleinformatyk) jednak moje technikum nie dało mi zbyt dużo wiedzy na ten temat. Zdałem egzamin E13 i E15 na wysokim poziomie jednak największy sprawdzian będzie na egzaminie E16 w czerwcu - tak, po maturze  (wujek Google powie co to za egzamin).
      Na dodatek najbliższe studia zaoczne to Bydgoszcz. Większość studiów na tym kierunku są w trybie dziennym, który niesie za sobą koszty mieszkania w danym mieście, czasami bez możliwości pracy jednocześnie.
      Zainteresowania?
      Ostatnimi czasy dużo czasu spędzam na oglądaniu kursów google na temat e-commerce, próbuję tworzyć strony na wordpressie i znam w podstawowym stopniu html i css. Pozycjonowanie, obmyślanie strategii reklamowej? Brzmi fajnie i ciekawie. Praca w domu? Budowanie stron? Bardzo chętnie, ale czy studia pozwolą mi na rozwój (jestem świadomy że jeżeli sam nie zacznę się zagłębiać to nic w tym kierunku nie osiągnę). Czy wybór studiów na WSB Poznań - Inż. Informatyka - E-commerce to dobry wybór czy tylko strata czasu. Być może macie propozycje studiów w tym kierunku?
      Nie chciałbym się rozstawać z komputerem, w szczególności wizja pracy w własnym biurze, domu, praca zdalna strasznie mnie motywuje. Jestem typem, który lubi własny kąt, ale także podróże, w których w czasie ich trwania mógłbym nadal mieć kontakt z pracą i nie zostawać w tyle.
      Czy prywatne uczelnie takie jak WSB Poznań czy CDV Poznań pozwolą mi na rozwój?
      Ciągle jestem w wielkiej kropce. Chciałbym się przeprowadzić do Poznania -> a może dalej, zacząć pracę i studiować zaocznie aby mieć za co się utrzymać i jednocześnie studiować. Czy wybór uczelni takich jak WSB ma sens? 
      Podsumowanie
      Olać e-commerce i po studiach na innym kierunku zrobić podyplomówkę? Postarać się o rozwój w kierunku mojego zawodu i iść do Bydgoszczy? A może macie ciekawsze, lepsze, ambitniejsze plany? Jestem w stanie uczyć się sam, bowiem własne zaangażowanie i wkład jest najważniejsze, a dla wizji dobrej przyszłości i przyjemnego życia warto się starać. Zawód z pasją, który nie męczy to chyba moje małe marzenie  
      Dzięki za poświęcony czas na przeczytanie tych wypocin. 
      Pozdrawiam

• Przez Robin123
      Witam

Jestem na etapie wyboru studiów i cały czas rozważam nowe opcje. W Wyższej Szkole Bankowej w Poznaniu na wydziale informatycznym zaciekawiła mnie specjalizacja ,,e-commerce". Czy ktoś studiuję na tym kierunku? Chciałbym się dowiedzieć o nim czegoś więcej niż tylko z opisów samej uczelni. Jak myślicie czy są to studia po których znajdę pracę? Domyślam się ,że jest to bardzo trudny kierunek dlatego nie wiem czy poradziłbym tam sobie. Proszę o opinię na temat tego kierunku. Wciąż poszukuje swojej dalszej drogi życiowej ,dlatego jestem ciekaw czego nauczyłbym się na tym kierunku. Pozdrawiam

• Wypowiedzi z ostatnich 10 dni

• Hej!   Trafiłem tutaj przez przypadek surfując po internecie, i zauważyłem te forum, chciałbym się doradzić kogoś co mogę zrobić w mojej aktualnie kiepskiej sytuacji.. w skrócie sytuacja życiowa zmusiła mnie do przerwania Technikum i wyjechania za granicę, 2 tygodnie temu wróciłem do kraju na stałe, aktualnie mam 30 lat i chciałbym zrobić jakiś kurs roczny by coś zmienić, lub też rozmyślałem nad zrobieniem średniego w Liceum dla dorosłych, ale zastanawiam się czy jest sens robić te 3-4 lata Liceum by mieć średnie wykształcenie, ponieważ wciąż nie będę miał żadnego zawodu, znalazłem w mojej okolicy roczną szkołę która mnie zainteresowała w kierunku E-Commerce, ponieważ bardzo to wszystko się rozwija, natomiast nie wiem jak to później będzie z pracą, nie wiem co aktualnie zrobić ktoś coś może doradzić? co by zrobił na moim miejscu, czuję że jestem tak bardzo do tyłu wracając po 10 latach..
    • W lipcu tego roku miałam mieć obronę pracy licencjackiej, jednak nie wyrobiłam się z jej napisaniem. Kontynuowałam pisanie pracy dalej, aby przystąpić do terminu wrześniowego, ale moja Pani promotor ciągle coś zmieniała w mojej pracy, potrafiła nawet zmienić zaakceptowane przez nią wcześniejsze treści. Moja praca nadal nie była gotowa we wrześniu. Na początku października składałam podanie o przedłużenie terminu złożenia pracy dyplomowej. Przedłużenie było możliwe do 30 października. Nadal kontynuowałam pisanie pracy. W listopadzie wciąż miałam kontakt z moją promotorką, która nadal przesyłała mi swoje poprawki dotyczące mojej pracy. Ostatnio kiedy sprawdzałam swój status w wirtualnej uczelni zauważyłam, że zmienił się na „w procedurze skreślenia”. Napisałam w tej sprawie do centrum obsługi studenta, gdzie odpisano mi, że w związku z tym, że nie obroniłam się do końca października zostałam skreślona i z tego tytułu seminarium jest traktowane jako niezaliczone i mogę ubiegać się o powtarzanie semestru. Bardzo zależy mi na ukończeniu tych studiów, jednak zastanawiam się czy powtarzając semestr będę mogła kontynuować dalsze pisanie dotychczasowej pracy, czy będę musiała uczęszczać na seminarium nowego promotora i pisać pracę od nowa? 
  • Najpopularniejsze tematy na forum

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.