Zaloguj się, aby obserwować tę zawartość
Obserwujący
0
Tytuły i stopnie naukowe, czyli jak prawidłowo zwracać się do prowadzącego zajęcia
dodany przez
Łukasz, w Dziekanat i organizacja studiów
-
Podobna zawartość
-
Przez Studentka20
Czy aby dostać się na studia doktoranckie po magisterce potrzebne są dokonania naukowe lub jakieś publikacjie? I jeżeli ktoś tu jest na studiach doktoranckich mógłby napisać jak w praktyce wygląda taka rekrutacjia
-
Przez sara382123
Zastanawiam się nad wyborem Uczelni, moją pasją jest psychologia, chciałbym ukończyć ciekawe studia unikając sytuacji, w której stracę zapał i zainteresowanie zawodem, co polecacie?
-
Przez Derainel
Chciałabym złożyć papiery na kierunek nakierunkowany na chemię. Początkowo planowałam iść na typowo chemiczne studia (na dwustopniowe, specjalizacja chemia kosmetyczna, po 5 latach magisterka), jednak słyszałam, że pracodawcy zatrudniają chętniej osoby z tytułem inżyniera po polibudzie. Czy to prawda? Jak prezentuje się w realnym spojrzeniu zatrudnienie osób w laboratoriach i fabrykach po studiach stricte chemicznych? Lepiej jest złożyć na inżynierię chemiczną i procesową bądź technologię farmaceutyczną na politechnice czy lepszy jednak uniwerek i magister? (bez robienia studiów doktoranckich, bo po nich głównie nauczanie chemii w szkole lub na uniwersytecie)
-
Przez Quinlan
Witajcie,
Jestem na końcowym etapie I stopnia kierunku kryminologia w Wyższej Szkole Policji w Szczytnie. Do podjęcia pracy w MSWiA to wystarczy, lecz chcę kontynuować II stopień studiów stacjonarnych o zbliżonej tematyce. Czy macie jakieś propozycje poza kryminologią w Gdańsku/Białymstoku/Szczytnie/Warszawie (te uczelnie aktualnie rozważam jako kontynuację aktualnych studiów) do kontynuacji? Będę wdzięczny za każde informacje o możliwościach. Pozdrawiam.
-
Przez KaKa
Cześć. Czy jest możliwość dostania się na mgr. weterynarie po inż. zootechnice? czy jednak nie da się tak, i przyjmują tylko na podstawie matury?
-