Skocz do zawartości
Joanna

Dzień Otwarty w Wyższej Szkole Rehablilitacji w Warszawie

Rekomendowane odpowiedzi

Planujesz swoją przyszłość związać z naukami medycznymi, interesuje Cię Fizjoterapia, Ratownictwo medyczne, Dietetyka, bądź chcesz zostać Psychologiem medycznym, w takim razie warto przyjść na Dni Otwarte do Wyższej szkoły Rehabilitacji w Warszawie, które odbędą się już 25 marca!

Szczegółowe informacje o wydarzeniu znajdziesz tutaj: http://warszawa.studia.net/akademicka-warszawa/7651-dni-otwarte-na-wyzszej-szkole-rehabilitacji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też chcę iść w podobnym kierunku i zastanawiam się nad pielęgniarstwem w Wyższej Szkole Mazowieckiej w Warszawie. Ktoś coś może pomóc?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jakiej pomocy oczekujesz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Podobna zawartość

• Przez Jaaaa950
      Hej, nie wiem czy posze w dobrym miejscu więc sorki jesli nie.
      W tym roku zdaje mature i chcialabym wiedziec ile mniej więcej musze mieć pkt z biologii aby się dostać. Będę składać na uczelnie w całej Polsce. Fajnie by było gdybyście wy (osoby które studiuja ten kierunek) mogly powiedzieć gdzie studiuja i ile mieli pkt.  
      Również chcialam zapytać czy lepiej jest studiować fizjoterapie na uczelni medycznej czy na awf ? 

Z góry dziekuje za odpowiedzi
    • Przez sanderek
      witam
      Jeżeli się uda, to od października będę studiować dziennie fizjoterapię i stąd moje pytanie.  Czy da się połączyć te studia z pracą, weekendową chociaż lub nawet w tygodniu? Czy ilość zajęć jest jednak zbyt duża. 
    • Przez Kupcio
      Witam
      Jestem tegorocznym matużystą i zdecydowałem się na studia w kierunku masażu/fizjoterapii. Na maturze jednak nie zdawałem żadnego kierunku przyrodniczego. W moim mieście jest szkołą w której mogę uczyć się w kierunku technika masażysty. Moje pytanie polega na tym czy po ich ukończeniu, a może już w trakcie mogę się udać na studia zaoczne w kierunku fizjoterapii? Czy tytuł technika masażysty "pomoże" mi w jakiś sposób na dostanie się na takowe? Słyszałem, że już po pierwszym roku na kierunku masażysty można się udać na zaoczną fizjoterapie bez zdawania przedmiotów przyrodniczych w formie matury. Jak to wygląda w praktyce? 
    • Przez mateusz_dud
      Witam!
      Chciałbym się dowiedzieć coś na temat studiowania fizjoterapii w systemie zaocznym na Uniwersytecie Medycznym w Katowicach.
      Niestety nie dostalem sie na studia dzienne. czy polecacie forme zaoczna? czy zajecia sie odbywaja tylko w weekendy? jezeli ktos studiowal/studiuje prosze mi opisac ta sytuacje.

• Przez Wakuola98
      Hej! Kończę właśnie pierwszy rok fizjoterapii, niby było fajnie, ale od kiedy wszedł nam masaż i bardziej kierunkowe przedmioty zaczęłam wątpić w sens wykonywania przeze mnie tego zawodu potencjalnie w przyszłości. Wynika to z faktu, że jestem słabiutka. Przy masażu męczę się niewiarygodnie (jak mamie zrobiłam masaż połowy ciała to się spociłam obrzydliwie i od razu poszłam spać z wyczerpania), poza tym od zawsze mam problemy z bólami kręgosłupa i karku, które są do przeżycia w trybie życia typu nauka przez cały dzień, ale obawiam się, że będą przeszkadzać mi w potencjalnej pracy... Żeby tego było mało od dwóch lat bolą mnie stawy, czasem bardziej czasem mniej, miałam podejrzenie choroby autoimmunologicznej (tym bardziej że było ich sporo u nas w rodzinie); na ten moment pozostałam bez konkretnej diagnozy. 
      Jestem osobą empatyczną, ale czasami aż za bardzo, potrafię się rozpłakać na widok starszej osoby tylko dlatego, że jest stara i wolno chodzi (albo jest uroczym starszym panem).
      Na fizjo przez cały ten rok najbardziej mnie interesowała jednak anatomia, fizjologia i biologia medyczna w szczególności.
      Warto w to brnąć biorąc pod uwagę, że oprócz tego, że całkiem mi się te studia podobają to czysto fizycznie się do nich nie nadaję...? Czekają mnie jeszcze praktyki na obozie naukowym i nie wiem, czy z niego rezygnować, czy dać sobie na nim jakąś ostatnią szansę....

• Wypowiedzi z ostatnich 10 dni

• Może Ci być cieżko wyjechać po studiach, jeśli chcesz pracować w zawodzie. Warto jednak dodatkowo wziąć pod uwagę wyjazd na studia za granicę lub po prostu przebranżowienie się Dużo zależy do tego, czy chcesz wyjechać na stałe za granicę, czy zależy Ci na tym, aby po prostu sobie dorobić, a później wrócić do Polski. Moja znajoma zdecydowała się na wyjazd na kilka lat za granicę jako opiekunka do osób starszych, dzięki temu udało się jej zarobić szybciej kwotę, której potrzebowała. Wiem, że wyjeżdzał i była bardzo zadowolona
    • Słyszeliście o takim kierunku? Co o nim myślicie?
    • Jeśli chcesz połączyć filozofię z psychologią, to w Krakowie na Uniwersytecie Pedagogicznym jest kierunek "Filozofia rozwoju osobowego z elementami psychologii". 
    • Taki kierunek może pomóc rozwinąć umiejętności miękkie, rozumienie człowieka i jego potrzeb, co może przydać się np. w coachingu, przy organizacji szkoleń dla pracowników firm albo w marketingu. Poza tym AI może nauczyć się programować, malować, śpiewać, żonglować, jeżdżąc na łyżwach i wykonując arię operową, wypełniać tabelki w excelu itp., ale nigdy nie zrozumie w pełni człowieka. To nasza najbardziej ludzka umiejętność i dlatego warto w nią zainwestować. Polecam artykuł o podobnym "niepraktycznym" kierunku: filozofii. https://rynekpracy.pl/artykuly/czy-warto-zatrudnic-filozofa
  • Najpopularniejsze tematy na forum

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.