Skocz do zawartości
Pitter

Wybór studiów - techniczne

Rekomendowane odpowiedzi

Trudno o doświadczenie w zawodzie i znalezienie pracy w zawodzie. Jednak każda praca na obojętnie jakim stanowisku jest ważna dla naszej kariery. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AiR owszem, fajny kierunek, ale jest jeden problem - rysunek... Co jak co, ale to mi idzie gorzej niż programowanie :D 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To sam widzisz. I co mam strzelać dalej? Na AIR najważniejsza jest matematyka. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A orientujesz się może jak jest z rysunkami na mechatronice? Robi się je ręcznie czy w progrmach typu AutoCAD?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesteś chyba najlepiej poinformowanym człowiekiem na tym forum. Jeszcze jedno pytanie i myślę że już dam spokój, przynajmniej na jakiś czas.

Orientujesz się może co oni tam rysują i czy trzeba mieć jakieś umiejętności malarskie(no przynajmniej nie dwie lewe ręce do rysowania) żeby przeżyć ten przedmiot? 

Chodzi mi narazie głównie o AGH, biorąc pod uwagę że to jedna z najlepszych uczelni to pewnie maja spore wymagania. Na jakiej uczelni jest jeszcze dobra mechatronika, a na której nie trzeba umiec jakoś super rysować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rysunek to nie rysunek artystyczny tylko rysunek techniczny gdzie liczy się dokładność i cierpliwość. Nie potrzebnie obawiasz się braku zmysłu artystycznego. To trudno przedmiot ale nie ze względów artystycznych 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brat robił podczas studiów, a jest na 3cim roku dopiero, ale jako fizyczny, nie inżynier. Tak więc jeśli szukasz jakiejkolwiek pracy dla kasy i doświadczenia, to na wikszości kierunków w wakacje dasz radę, a na prostych i w ciągu roku pociągniesz etat. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Podobna zawartość

• Przez ToSemJa
      Zatrudnię na umowę zlecenie lub o dzieło Studenta studiów technicznych z Wydziału Mechanicznego do rysowania rysunków technicznych, rysunków 2D i 3D wg. wskazań zleceniodawcy. Praca w większości zdalna, wymagane 1-2 w tygodniu zgłoszenie się do siedziby firmy w celu konsultacji przesłanego rysunku, naniesienia koniecznych poprawek pod okiem zleceniodawcy itp. na ok 2-3h.

Wymagania
      Status Studenta do 26 roku życia
      Kierunek techniczny najlepiej wydział Mechaniczny
      Znajomość języka angielskiego
      Wyobraźnia przestrzenna
      Punktualność
      Chęć do pracy

Zapewniamy
      Umowę zlecenie lub o dzieło - do uzgodnienia
      Zadaniowy charakter pracy
      Praca hybrydowa

Tel. 787 005 528
    • Przez DragoGame
      Jak wygląda nauka na AWL na studiach cywilnych? 
    • Przez itsme
      Cześć, mam do wyboru studia na politechnice Łódzkiej na informatyce stosowanej i na politechnice Warszawskiej na telekomunikacji. Którą opcję wybrać? Miałem plan zostać programistą i wpadłem na pomysł, żeby pójść na telekomunikację i przy okazji dokształcać się z programowania, a na kierunku ono jest tylko, że w mniejszej ilości. Takim sposobem skończyłbym studia mając zawód w telekomunikacji i jako programista, więc gdy nie wyjdzie w jednym byłbym w drugim. PW ma wyższy poziom i nawet gdyby telekomunikacja mi się nie spodobała to bym się przeniósł na infę w obrębie tego wydziału. Bardziej wolałbym infę na PW, ale nie starczy punktów... Trochę boję się, że na PŁ trochę się zmarnuje. Co o tym myślicie?
    • Przez Xkatex1919
      Gospodarka przestrzenna na politechnice krakowskiej czy zarządzanie zasobami ludzkimi na uniwersytecie ekonomicznym?
      Który kierunek daje lepsze perspektywy? Lubię rysować, projektować itd a z drugiej strony chciałabym mieć jednak ekonomiczne wykształcenie. Dodam że przejrzałam wiele wątków, programy studiów i nie potrafię się zdecydować. Początkowo chciałam podjąć oba kierunki, jednak już teraz wiem że muszę z któregoś zrezygnować i chcę zasięgnąć opinii. 
    • Przez Mkaczmarski0&
      Cześć, jak powszechnie wiadomo matura z matematyki rozszerzonej 2021 do najłatwiejszych nie należała, spodziewam się około 50% z matematyki rozszerzonej i 100% z podstawy, ogólne wyniki pewnie będą słabe ale czy z takim wynikiem mam szanse na kierunki z wydziału Elektrotechniki i Informatyki na Politechnice Lubelskiej?

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.