Skocz do zawartości
cebul

wznowienie od drugiego semestru

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, moja sytuacja wygląda następująco:

Rok temu zacząłem studia na UE we Wrocławiu na kierunku zarządzanie. Zaliczyłem pierwszy semestr warunkowo, w drugim nie podchodziłem do sesji, musiałem wyjechać, więc zostałem skreślony z listy.

Od października studiuję na tej samej uczelni inny kierunek, jednak nie pasuje on do moich zainteresowań, dlatego zastanawiam się, czy mogę zrezygnować z tego kierunku i ubiegać się o wznowienie od drugiego semestru studiów na starym kierunku mimo warunku?

Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możesz spróbować napisać pismo do Dziekana a to już od niego zależy czy się zgodzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Podobna zawartość

• Przez evi231
      Hej, jestem na 2 roku studiów na 4semestrze i obawiam się że nie zaliczę tego semestru. Może ktoś pomoc? Ogólnie raczej na pewno nie uda mi zaliczyć 3 przedmiotów głównie przez nieobecności. Nie wiem co zeobic, mam tez warunek z jednego przedmiotu z 3 semestru i chciałam wziąć z tego samego przedmiotu z 4 semestru teraz (angielski). Pytanie co mogę zrobić i czy jestem skazana na powtórzenie semestru czy jest szansa ze dostałabym się na 3 rok z zaliczaniem tych 3 przedmiotów? Bo nie wiem jak to wyglada z tego co wiem to można wziąć 2 warunki na semestr tylko. Proszę o pomoc :/ 
      Ps. Jeśli wzięłabym powtórzenie tego 4 semestru to jak to by wyglądało? Musiałabym czekać aż rocznik niżej skończy 3 semestr i zacznie 4 a ja z nimi? Bo to by się wiązało z tym ze musiałabym czekać pol roku. Czy jakoś inaczej?
    • Przez Avada
      Witam,

Ostatnio miałam na uczelni problem z jednym przedmiotem, mianowicie pani profesor za każdą nieobecność na jej ćwiczeniach zażyczyła sobie wypracowania z użyciem 10 trudnych słów "które wzbogacą słownictwo studenta trzeciego roku filologii". Po wysłaniu pierwszego maila z załacznikami dostałam odpowiedź, że nie o to jej chodziło. Za drugim razem dostałam odpowiedź, że mi tego nie sprawdzi, bo są nie są podkreślone słowa, które są w ćwiczeniach. A za trzecim razem powiedziała, że w jednym wypracowaniu znajduje się plagiat i że mi nie sprawdzi żadnego z nich. Załączyła również link, który prowadził do strony  gdzie żeczywiście był wpis o prawie takiej samej zawartości jak moje wypracowanie (popołudniu tego samego dnia link już nie istnaił). Napisałam maila z przeprosinami i nowym wypracowaniem i wytłumaczeniem, że nie było to w mojej intencji popełnienie plagiatu i z prośbą o sprawdzenie nowego wypracowania i pozostałych 4. Nie dostałam żadnej odpowiedzi. Gdy udałam się dzisiaj do dziekanatu powiedzieli mi, że jedyne co mogę zrobić to złożyć podanie o warunek.
      Czy to jest zgodne z prawem, że po wpisaniu 2 na pierwszym terminie zaliczeń nie mogę wgl podejść do poprawki lub ewentualnie przedłużenia sesji? Co mogę zrobić w tej sytuacji? Czy mogę się jakoś od tego odwołać ? 
      Z góry dziękuję za pomoc.
    • Przez karolaa97
      Hej  jestem studentką 3 roku. Mam następujący problem. Z semestru letniego 2 roku miałam niezaliczony warunek i przeszłam warunkowo na 3 rok. Niestety przez problemy osobiste nie udało mi sie zaliczyć tego warunku i automatycznie oblałam tez 3 rok semestru zimowego. Złożyłam wniosek i od 1 marca będę powtarzać semestr letni. I moje pytanie jest następujące: co z tym obecnym zimowym semestrem? Czy jest możliwość tez go powtórzyć od października tego roku? 
      Troche zagmatwałam ale bardzo prosze o odpowiedz bo niesamowicie się stresuje co będzie dalej. Z góry dziękuje  
    • Przez Lamina
      Hej, jestem obecnie w czwartym semestrze. Nie zaliczyłam ćwiczeń i wykładu z jednego przedmiotu i wykładu z drugiego. Chce zrobić przerwę na 2/3 lata. Po powrocie jest możliwe żeby powtarzać tylko ten czwarty semestr czy musze cały 2 rok? I jeszcze kwestia dokumentów. Będę miała na papierze studiowanie do 30 września tak jakby do zakończenia 2 roku i po prostu że nie ukończyłam 2 roku?
    • Przez malkom
      Witam
      Moja sytuacja na uczelni jest następująca:na I roku nie zdałem przedmiotu o wartości 6 ECTSów. Wziąłem z tego warunek. Na drugim roku ponownie niestety udało mi się nie zaliczyć tego przedmiotu. Napisałem podanie o powtórzenie roku I i formalnie jestem na I roku znów. Co się stanie jeśli ponownie niezaliczę tego przeklętego przedmiotu? Czy będąc na repecie I roku jestem studentem I roku tak jakbym pojawił się na uczelni dopiero w tym roku akademickim? 

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.