Skocz do zawartości
Nuna

Ochrona środowiska

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Obecnie nie studiuję już, poszłam na kierunek który mi nie odpowiada i zmieniam. Rozważam ochronę środowiska i inżynierię środowiska. Poszłabym na OŚ ponieważ ten kierunek jest mi bardziej bliski tematycznie, ale niestety w formie studiów zaocznych jest ona jedynie na UKSW oraz WSEIZ... Natomiast IŚ jest w formie niestacjonarnej na wielu innych uczelniach tylko nie odpowiada mi do końca tematyka tych studiów. No i pracę wiążę raczej z ochroną środowiska od strony administracyjno-badawczej a nie technicznej...

Jakie jest wasze doświadczenie, czy pracodawcy zwracają szczególną uwagę na jakiej uczelni kończyliście studia czy uczelnia sama w sobie nie ma znaczenia? Bo niestety OŚ na wszystkich innych uczelniach jest jedynie w formie stacjonarnej, a ja wolałabym w trakcie studiów dalej zdobywać doświadczenie zawodowe...

I już sama nie wiem co o tym myśleć...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie do końca zwracają w tym przypadku uwagę, spokojnie możesz skończyć inżynierię środowiska

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mowa jest tu głównie o ochronie środowiska, nie inżynierii.

Inzynieria o tyle lepsza że to bardziej ,,prestiżowy" kierunek na rynku pracy wydaje mi się, ale niestety chyba nie do końca pokrywa się z tym co bym chciała robić ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale dziękuję za odpowiedź odnośnie postrzegania uczelni przez pracodawców :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem wcale nie jest bardziej prestiżowy. Prestiżowa to może być uczelnia. Wolę kogoś po ochronie na UMK niż kogoś po inżynierii w szkole tego i owego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli wracamy do punktu w którym konkretna ukończona uczelnia ma wpływ na szanse porządnej pracy :D O ile po ochronie środowiska jest wgl szansa na taką.

Ciężka sprawa z tymi rozważaniami bo niestety większość pytań które rodzą się w głowie to tylko takie gdybanie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak będziesz studiować z pasją to prace znajdziesz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Podobna zawartość

• Przez MikołajG
      Cześć!
      Interesuję się studiami PM podyplomowymi na UMK w trybie online. Czy jest to dobry początek dla początkującego studenta, który chcę mieć konkretny zawód czy jest to strata czasu? Czy ma to znaczenie przy rekrutacji ukończenie takich studiów? Proszę o odpowiedz tych osób, którzy pracują w branży i naprawde coś znają na ten temat.
      Kolejna kwestia jaka jest dobra uczelnia dla studiów podyplomowych. Czytałem, że są teraz dużo uczelni z niską jakością nauczania. Nie chciałbym trafić na taką, więc liczę na pomóc innych studentów, które ukończyli podobne studia.
      Pozdrawiam serdecznie
    • Przez mateuszperon00@gmail.com
      Cześć, mam w planach rezygnację z obecnego kierunku studiów i od października rozpoczęcie nowego. Mam kilka pytań odnośnie całego procesu. Na przyszłym kierunku będę chciał przepisać kilka ocen (o ile dostanę na to zgodę) jakie dokumenty z pierwszej uczelni są potrzebne do tego? Wiem, że potrzebuję wykaz ocen, czy dokument potwierdzający efekty uczenia się to to samo? Czy taki dokument należy pobrać już w momencie rezygnacji ze studiów czy będzie możliwość odebrania go dopiero w październiku? Chciałem tez wiedzieć czy w sytuacji, gdy nie złoże oficjalnej rezygnacji, tylko z powodu niezdania egzaminów zostanę skreślony z listy studentów, nie będzie problemu z uzyskanie wykazu ocen? Z góry dzięki za odpowiedź
    • Przez sara382123
      Zastanawiam się nad wyborem Uczelni, moją pasją jest psychologia, chciałbym ukończyć ciekawe studia unikając sytuacji, w której stracę zapał i zainteresowanie zawodem, co polecacie?
    • Przez Pawel111
      Witam, mam pytanie odnośnie studiów w roku 2021. Chciałbym dostać się na analityka medyczna przy maturze z biologii na 60% i matmie podstawowej na 60%  czy jest taka możliwość?(na niektórych uczelniach tylko biologia jest potrzebna) Tym bardziej ze w tym roku wiele uczniów odpuściło sobie naukę. Składam papiery na 3 uczelnie. Czy ktoś wie coś na ten temat albo miał podobny problem ?
    • Przez dora110
      Mam kilka pytań, a mianowicie:
      1. Gdy ma się licencjat z czegoś innego i magisterkę z czegoś innego, to pracodawca patrzy tylko na to z czego ma się magisterkę, czy patrzy też na licencjat?
      2. Czy pracodawca patrzy na nazwę uczelni?
      3. Czy pracodawca patrzy na to, czy skończyliśmy studia stacjonarne czy zaoczne?

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.