Skocz do zawartości
maturzystka

Czy praca w policji podszas studiów pomoże?

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień Dobry, 

Chciałabym podjąć prace w CBŚ, zdecydowałam się na studia k kierunku kryminalno śledczym, czy podczas pracy w policji równocześnie studiując będzie łatwiej dostać się do CBŚ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ten kierunek to dokladnie jak się nazywa?I na jakiej jest uczelni?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WSB zapewne :) tam mają coś w stylu psychologia kryminalistyczno-śledcza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko, że to najczęściej specjalność nie dająca żadnych uprawnień

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma dawać uprawnień a wiedzę z tego zakresu. Jeśli już zacznie pracę w policji, to takie studia mogą faktycznie później przysłużyć się do "awansu" do CBŚ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie dają nic do awansu, zupełnie nic. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę Łukasz że udzielasz się dosłownie w każdym możliwym temacie na forum. Człowiek orkiestra :) Tylko forum traci na wartości jeśli każdy temat jest zawładnięty przez admina, który zawsze musi dodać coś od siebie, nawet jeśli do końca nie ma tej wiedzy. Prawie 8 tys postów o czymś mówi. Swoją drogą dzięki za usunięcie posta, już widzę że zupełnie nic tutaj nie jestem w stanie się dowiedzieć od innych ludzi. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To Twoja opinia. Jest wiele osób, którzy są zadowoleni z mojej pomocy. Niestety spamy są usuwane. Z drugiej strony jest to forum dość zamknięte gdzie forumowicze liczą na szybką pomoc i nie są specjalistami by pomagać innym. 

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cóż, uczelnie publiczne i prywatne żyją ze złudzeń studentów, którzy sądzą, że kierunek z bezpieczeństwem, kryminalistyką itp. w nazwie chociaż odrobinę ułatwi przejście naboru do służby i późniejszy awans. To pokazuje nikłe pojęcie o jakiejkolwiek pracy w służbach. Wyższego wykształcenia wymaga się tylko dla stanowisk oficerskich, których jest niewiele, a chętnych do ich zajęcia nie brakuje. No i podstawowa sprawa, że wtedy oczekuje się raczej konkretnego fachu, czyli ukończonych studiów technicznych, informatycznych, prawniczych czy lekarskich, a nie dostarczających wiedzy, którą mundurowi zdobywają na kursach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Podobna zawartość

• Przez Roki2002
      Chciałbym się dowiedzieć jaka jest najlepsza droga do dostania się do CBS, CBA, ABW. Czytałem że najlepiej iść na WSPOL w Szczytnie na Bezpieczeństwo Wewnętrzne. Lecz martwię się o testy psychologiczne jeśli skończę studia I stopnia a nie zaliczę testów psychologicznych do policji to co dalej? Wiem że można się odwoływać.
      Myślałem tak iść na WSPOL kierunek Bezpieczeństwo Wewnętrzne po skończeniu I stopnia dostać się do policji popracować rok i napisać podanie o przeniesienie do CBS. J
      Drugi mój scenariusz jest  to dostanie się do policji po maturze i wystosowanie pisma o naukę na WSPOL na kierunku Bezpieczeństwo Wewnętrzne ,a po skończeniu I stopnia studiów pisać podanie o przeniesienie do CBS. 
      Co wy o tym myślicie? Jak wy byście postąpili?
    • Przez skolmixx
      Cześć, od jakiegoś już czasu przeglądam zasoby internetu w poszukiwaniu kierunku studiów, który ułatwi mi w przyszłości uzyskać pracę marzeń. Udało mi się natknąć na bardzo ciekawy kierunek, o którym jest nawet mowa na tym forum (odnośnik poniżej). Mowa o kierunku psychologia kryminalistyczno-śledcza jednak jest ona tylko dostępna w szkole w Poznaniu. Ja jestem z Warszawy i  chciałbym też w niej pozostać na czas edukacji w szkole wyższej. Dlatego zwracam się z pytaniem do Was jaki kierunek studiów powinienem wybrać jeśli chcę w przyszłości pracować jako agent, móc prowadzić śledztwa i rozwiązywać sprawy. Chciałbym skończyć w Agencji Wywiadu. Nie wykluczam jednak BOR-u. Proszę o pomoc i opinie
      TEMAT
    • Przez glowapelnapomyslow998
      Dobry wieczór! 
      Założyłam konto na tej stronie, ponieważ potrzebuję pomocy. Jestem tegoroczną maturzystką i coraz poważniej myślę o logopedii z audiologią na Uniwersytecie Łódzkim. Niestety, nie znam nikogo, kto mógłby mi udzielić odpowiedzi na kilka pytań dotyczących tego kierunku. Zależy mi szczególnie na kontakcie z osobami, które są na 3/4/5 roku studiów bądź już je skończyły. Moje pytania są następujące: 
      1) Czy typowa humanistka (b. dobra z polskiego, wosu i ang., gorzej z biologią i chemią) da sobie radę na tych studiach? Z biologią i chemią nie miałam styczności w liceum. 
      2) Jaki jest średni próg punktowy na tym kierunku? Ile jest osób na roku? Jakie miałeś/miałaś rozszerzenia? Ile punktów uzyskałeś/uzyskałaś? Czy ciężko było się dostać? 
      3) Jak przebiega rozmowa w lipcu? Czy jest coś, co dyskwalifikuje kandydata już na samym początku? Na co zwracać uwagę, jakich błędów unikać? 
      4) Czy według Twojego rozeznania jest szansa na realne zatrudnienie po tych studiach? Czy na rynku jest zapotrzebowanie na logopedów-audiologów?
      Więcej pytań nie pamiętam, jeśli coś sobie przypomnę, to dopiszę.
      Dziękuję za odpowiedź.
      Pozdrawiam
    • Przez xasddfg
      Witam. 
      Zdaję mature rozszerzoną z matematyki i angielskiego, i zastanawiam się czy po takich kierunkach mam szanse dostać się na studia Biologiczne? 
      Biologię ostatni raz miałam w 1 klasie technikum ale dobrze mi szło bo ogólnie bardzo lubię ten przedmiot. 
    • Przez Angy1553
      Hei!:) czy ktoras z was studiuje pielęgniarstwo ? Podzielcie sie prosze opiniami i mam takie glowne pytanie ile godzin jest zajec, jak wyglada plan itp ? Z gory dzieki za odpowiedzi !:)

• Wypowiedzi z ostatnich 10 dni

• Myślę, że sobie poradzę
    • Cześć, jestem w 4 klasie liceum i niestety wybór kierunku studiów odłożyłem niemal na sam koniec nauki. Interesuje się głównie matematyką, tzn. ten przedmiot najbardziej lubię, jeżeli chodzi o fizykę to jestem na rozszerzeniu, ale ją zaniedbałem. Na maturze będę rozszerzał matematykę i angielski. Nie wiem jakie studia wybrać i na jakim kierunku bym mógł się realizować. Początkowo myślałem na automatyką i robotyką, jednak bez fizyki może być ciężko. Ostatnio myślałem nad kierunkami związanymi z analizą danych, dlatego chcę spytać o opinię na temat tego kierunku. Jakie też inne kierunki mogłyby mi przypaść do gustu oraz jakie kierunki wybraliście mając podobne zainteresowania?
    • Dla osoby z dobrymi wynikami nigdy nie jest za trudno, gorzej jak masz słabe wyniki i mało kasy. Ale dobrze przemyśl lepszą uczelnię bo zawsze nazwa uczelni robi robotę. _________________________________________________  
    • Witam,   Sprawa dosyć ważna.    Zostal mi tak na prawdę semest studiów magisterskich. Niestety nie zaliczyłam wszystkich przedmiotów czego skutkiem było skreślenie z listy studentów. Powodem był nadmiar innych obowiązków, problemu itd.    Decyzja była nieprawomocna ( tak mam napisane w systemie ehms). Dostałam list o wszczeciu w sprawie skreślenia i drugi list, ale on jest w rodzinnych stronach nie mam go przy sobie ( pewnie z informacja o skreśleniu).    Czy mogę się odwołać i napisać podanie o przywrócenie na listę studentów ?    Dodam, ze z I semestru mgr miałam 3 warunki, nie zaliczyłam 3 przedmiotów, ale bez problemu przeszłam na kolejny semestr.     Chodzi mi o to czy mogłabym w tym semestrze zaliczyć te przedmioty z warunków, żeby nie tracić czasu w przyszłym roku. Bo chce dokończyć kierunek.    Z góry dziękuje za informacje.      
  • Najpopularniejsze tematy na forum

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.