Kasiaa92 0 Zgłoś Napisano 7 Września 2016 siemka, w czerwcu skończyłam ratownictwo medyczne i jakimś cudem dostałam pracę na SORze. Nie było łatwo, kobiet nie chcą. Jednak jest to ciężka praca, zmianowa po 12 godzin i nie oszukujmy się- za niewielkie pieniądze. Pomimo tego jednak bardzo ją lubię. Ale... za rok wychodzę za mąż i zamierzam założyć rodzinę. W związku z tym chciałabym zmienić pracę na taką bardziej spokojniejszą po 8 godzin. I tu moje pytanie.. Gdzie po studiach ratownictwa mogę znaleźć zatrudnienie niekoniecznie w karetce, SORach, czy innych oddziałach.. Może jakieś szkolenie, coś co jednak jest związane z ratownictwem, żeby nie przekreślać tych lat studiów.. Może się jeszcze dokształcić tylko w jakim kierunku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Łukasz 458 Zgłoś Napisano 7 Września 2016 Wszelkie usługi z zabezpieczaniem imprez masowych, usługi BHP itd. powinny być łatwiejszą pracą. Centrum Powiadamiania Ratunkowego szczebla powiatowego i regionalnego, powiatowych i wojewódzkich zespołach do spraw opracowania regionalnych planów zabezpieczenia kryzysowego, strukturach Krajowego Systemu Ratowniczo-Gaśniczego, charakterze instruktora pierwszej pomocy w: szkołach, jednostkach straży pożarnej, służbach ratowniczych i zakładach pracy o dużym ryzyku wypadkowości, służbach zajmujących się bezpieczeństwem i higieną pracy w zakładach przemysłowych, charakterze koordynatora medycznego przy zabezpieczeniu imprez masowych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kasiaa92 0 Zgłoś Napisano 7 Września 2016 czy aby świadczyć usługi BHP muszę dorobić jeszcze jakieś studia czy wystarczy ratownictwo? I drugie pytanie. Z tego co wiem już jakiś czas temu pojawił się w szkole przedmiot edukacja dla bezpieczeństwa. Czy próbując swoich sił w nauczaniu w szkole muszę zrobić jeszcze pedagogikę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Łukasz 458 Zgłoś Napisano 7 Września 2016 Kurs pedagogiczny na nauczyciela. Bhp konieczne studia podyplomowe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kawa 28 Zgłoś Napisano 9 Września 2016 Dokładnie jak Łukasz pisze, można dorobić podyplomówkę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Łukasz 458 Zgłoś Napisano 9 Września 2016 Ale mozna i potrzeba tylko rok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach