Skocz do zawartości
Michał

AiR / Mechatronika na Politechnice Śląskiej

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Chciałbym dowiedzieć się jakie mniej więcej posiadam szansę dostania się na kierunki Automatyka i Robotyka lub Mechatronika na Politechnice Śląskiej.

Moja matura to 100%-mat podst oraz 66%- mat rozsz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej, 

generalnie powinno być dobrze. Ważne w Twoim przypadku jest rozszerzenie. Najlepiej sprawdz jakie były progi w zeszłym roku

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie w tym problem, bo Politechnika Śląska nie udostępnia progów z zeszłych lat. Nie orientuje się może ktoś jak te progi mniej więcej wyglądały? I czy warto wogóle wybierać tę uczelnię

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie udostępnia, ponieważ taką ma politykę. Woli żeby więcej ludzi się zrekrutowało gdyż ma wpływ z rekrutacji i nie ma obaw, że ze względu na wysoki próg w danym roku może mieć mniej chętnych. 

Proponuję:

1. Poszukać grupy na facebooku z PŚ i zapytać na grupie lub jeśli zamknięta to wybraną osobę

2. Zadzwonić do dziekanatu i podpytać, poprosić o pomoc. 

3. Jeśli blisko udać się na uczelnie i podpytać

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie udostępnia, ponieważ taką ma politykę. Woli żeby więcej ludzi się zrekrutowało gdyż ma wpływ z rekrutacji i nie ma obaw, że ze względu na wysoki próg w danym roku może mieć mniej chętnych. 

Proponuję:

1. Poszukać grupy na facebooku z PŚ i zapytać na grupie lub jeśli zamknięta to wybraną osobę

2. Zadzwonić do dziekanatu i podpytać, poprosić o pomoc. 

3. Jeśli blisko udać się na uczelnie i podpytać

Dziękuję ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Podobna zawartość

• Przez Milka29
      Witam,
      Poziom żałośnie mały
      matma 30%,
      Polski 56%
      Angielski 56%
      Tak wiem że to późno ale druga tura wciąż trwa.
      Na jakiej uczelni (prywatna, państwowa - bez różnicy) i na jaki kierunek w Stolicy z takimi wynikami mogę liczyć na przyjęcie?
      Nie będę ukrywał, chodzi przede wszystkim o dalszy pobór renty rodzinnej która jest mi przyznana, ale oczywiście też myślę o studiach w kategorii rozwoju.
      Jestem po prostu ciekawy czy i gdzie mogę sie dostać po takiej maturze. Koniecznie studia zaoczne.
      Wiem że moje podejście może się wydawać głupie ale ta renta to nie są małe pieniądze i były by świetnym dodatkiem do pieniędzy zarobionych.
      Myślę że z waszych propozycji wybiorę coś interesującego.
      Z góry dzięki

• Przez KarolinaZab
      Witam, mam pytanie.

Otóż, na Politechnice Gdańskiej działa system rekrutacji, w którym wybiera się on-line kierunki, którymi jest się zainteresowanym. Trzeba ustawić je w kolejności preferencji.

Wczoraj zostały ogłoszone wyniki, i dostałam się na 3 wybór (Mechanika i budowa maszyn w języku angielskim). Dostałam się też na dwie listy rezerwowe (kolejno wyborów jeden i dwa, czyli Robotyka, elektronika i telekomunikacja) 

Finalnie interesuje mnie 3 wybór, ten na który się dostałam, ale dzisiaj byłam zmuszona złożyć w pierwszej kolejności dokumenty na kierunki, gdzie jestem na liście rezerwowej.

Na telekomunikacji jestem 424 na 280, czy jest szansa, że się dostanę? 

Jeśli tak, to czy mogę jeszcze przez zaczęciem pierwszego roku zmienić kierunek po ogłoszeniu finalnych list?

• Przez Juliia
      Witam jestem w końcówce pisania pracy licencjeckiej. Piszę studium przypadku-cukrzyca ciążowe na kierunku dietetyki. Szukam osoby która może już pisała podobny temat lub kogoś kto mógłby mi pomóc, mam kilka pytań co do jednego z rozdziałów. 
    • Przez DragoGame
      Jak wygląda nauka na AWL na studiach cywilnych? 
    • Przez itsme
      Cześć, mam do wyboru studia na politechnice Łódzkiej na informatyce stosowanej i na politechnice Warszawskiej na telekomunikacji. Którą opcję wybrać? Miałem plan zostać programistą i wpadłem na pomysł, żeby pójść na telekomunikację i przy okazji dokształcać się z programowania, a na kierunku ono jest tylko, że w mniejszej ilości. Takim sposobem skończyłbym studia mając zawód w telekomunikacji i jako programista, więc gdy nie wyjdzie w jednym byłbym w drugim. PW ma wyższy poziom i nawet gdyby telekomunikacja mi się nie spodobała to bym się przeniósł na infę w obrębie tego wydziału. Bardziej wolałbym infę na PW, ale nie starczy punktów... Trochę boję się, że na PŁ trochę się zmarnuje. Co o tym myślicie?

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.