Ochrona środowiska - licencjat vs inżynier
dodany przez
neluch, w Przyrodnicze
-
Podobna zawartość
-
Przez kamil785
Witam,
Sprawa wygląda tak, że jestem studentem trzeciego roku prawa na Uniwersytecie Lipskim. Chciałbym wiedzieć czy możliwe jest przeniesienie się na Uniwersytet Wrocławski. Dodam jeszcze, że chciałbym się przenieść na semestr letni. Jakie są szanse powodzenia takiego przesięwzięcia?
-
Przez Derainel
Chciałabym złożyć papiery na kierunek nakierunkowany na chemię. Początkowo planowałam iść na typowo chemiczne studia (na dwustopniowe, specjalizacja chemia kosmetyczna, po 5 latach magisterka), jednak słyszałam, że pracodawcy zatrudniają chętniej osoby z tytułem inżyniera po polibudzie. Czy to prawda? Jak prezentuje się w realnym spojrzeniu zatrudnienie osób w laboratoriach i fabrykach po studiach stricte chemicznych? Lepiej jest złożyć na inżynierię chemiczną i procesową bądź technologię farmaceutyczną na politechnice czy lepszy jednak uniwerek i magister? (bez robienia studiów doktoranckich, bo po nich głównie nauczanie chemii w szkole lub na uniwersytecie)
-
Przez arlx322
Witam, potrzebuję pomocy przy pracy licencjackiej. Piszę ją na temat wynagrodzeń. W ostatnim rozdziale muszę napisać o rodzaju rozrachunków firmy związanymi z wynagrodzeniami oraz o rozrachunkach z pracownikami w księgach rachunkowych firmy. Czy ktoś ma jakiś pomysł o czym mam tam napisać i jakie dane z firmy musiałabym wyciągnąć?
-
Przez Sandii
Hej, poszukuję osoby, która mogłaby mi opowiedzieć o kierunku chemia i analityka przemysłowa na politechnice wrocławskiej. Myślę nad wyborem tego kierunku i chciałabym się dowiedzieć o nim jak najwięcej.
-
Przez Quinlan
Witajcie,
Jestem na końcowym etapie I stopnia kierunku kryminologia w Wyższej Szkole Policji w Szczytnie. Do podjęcia pracy w MSWiA to wystarczy, lecz chcę kontynuować II stopień studiów stacjonarnych o zbliżonej tematyce. Czy macie jakieś propozycje poza kryminologią w Gdańsku/Białymstoku/Szczytnie/Warszawie (te uczelnie aktualnie rozważam jako kontynuację aktualnych studiów) do kontynuacji? Będę wdzięczny za każde informacje o możliwościach. Pozdrawiam.
-