Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Chcesz studiować na wyspie, która powszechnie uważana jest za jedno z najlepszych miejsc do życia na świecie? Zależy Ci na bogatej ofercie bezpłatnych studiów prowadzonych w języku angielskim? A do tego chciałbyś mieć możliwość swobodnego „dorobienia sobie” do stypendium? Nic prostszego, wystarczy wyjechać na studia na Maltę! Piękne krajobrazy, wyborna kuchnia, słoneczna pogoda i całkowicie niezrozumiały język maltański w gratisie;-)

Szczegóły znajdziecie tutaj: studia na Malcie (kompendium wiedzy dla kandydatów)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marzenia trzeba realizować, szczególnie na studiach :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja kuzynka była na Malce.

Generalnie bardzo fajnie się tam studiuje. Poziom jest wysoki. Bardzo dobrze wygląda nauka języków obcych. Jednym słowem warto tam się wybrać i z tego co słyszałem, życie jest absolutnie na wysokim poziomie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej

właśnie jestem maturzystką i nadszedł ten moment wyboru studiów. Byłam na Malcie i mogłabym dostać więcej informacji o studiach tam ? Jakie są wymogi, progi aby dostać się na te studia ? Czy certyfikat znajomości języka angielskiego jest obowiązkowy ?

Pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeczytaj artykuł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawet jakby nie był, to angielski na pewno się przyda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Wypowiedzi z ostatnich 10 dni

• W lipcu tego roku miałam mieć obronę pracy licencjackiej, jednak nie wyrobiłam się z jej napisaniem. Kontynuowałam pisanie pracy dalej, aby przystąpić do terminu wrześniowego, ale moja Pani promotor ciągle coś zmieniała w mojej pracy, potrafiła nawet zmienić zaakceptowane przez nią wcześniejsze treści. Moja praca nadal nie była gotowa we wrześniu. Na początku października składałam podanie o przedłużenie terminu złożenia pracy dyplomowej. Przedłużenie było możliwe do 30 października. Nadal kontynuowałam pisanie pracy. W listopadzie wciąż miałam kontakt z moją promotorką, która nadal przesyłała mi swoje poprawki dotyczące mojej pracy. Ostatnio kiedy sprawdzałam swój status w wirtualnej uczelni zauważyłam, że zmienił się na „w procedurze skreślenia”. Napisałam w tej sprawie do centrum obsługi studenta, gdzie odpisano mi, że w związku z tym, że nie obroniłam się do końca października zostałam skreślona i z tego tytułu seminarium jest traktowane jako niezaliczone i mogę ubiegać się o powtarzanie semestru. Bardzo zależy mi na ukończeniu tych studiów, jednak zastanawiam się czy powtarzając semestr będę mogła kontynuować dalsze pisanie dotychczasowej pracy, czy będę musiała uczęszczać na seminarium nowego promotora i pisać pracę od nowa? 
  • Najpopularniejsze tematy na forum

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.