Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Często nie wystarczy dobry pomysł na własny biznes, żeby odnieść sukces. Porażka w prowadzonej działalności gospodarczej może wynikać z niedopasowania rodzaju aktywności biznesowej do osobowości charakteru. Introwertyk jako właściciel agencji public relations? Dusza towarzystwa jako osoba prowadząca biuro rachunkowego? Słabe szanse na sukces, prawda? No dobrze, ale jak sprawdzić który biznes pasuje najlepiej do mojego charakteru? Pomoże w tym WSAiB  im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni, organizująca otwarte, bezpłatne szkolenie na ten temat w siedzibie uczelni. Na zaproszenie  "Kwiatkowskiego" szkolenie poprowadzi 11 maja 2016 r. Magdalena Szostak, coach, trener, psycholog i przedsiębiorca z bogatym doświadczeniem, właścicielka firmy Congressio. Zobacz jak zapisać się na szkolenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chętnie bym się wybrała, bo cieawie jaki biznes pasuje do mnie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Podobna zawartość

• Przez euro123
      Witam, nie wiem, czy to dobry dział na tego typu pytanie, jeśli nie to proszę przenieść. Przechodząc do sedna, gdzie jest najwięcej matematyki w programie, jeśli weźmiemy pod uwagę te trzy kierunki; marketing, prawo w biznesie, zarządzanie. Może też orientuje się ktoś czy to prawda, że po marketingu bez doświadczenia zarabia się grosze w porównaniu do innych i jak pracodawcy podchodzą do samego licencjatu z prawa w biznesie (pytam, bo w mieście oddalonym 100 km ode mnie jest jedynie I stopień).
    • Przez Magda654435
      Cześć. Dostałam się na architekturę w języku polskim na Politechnikę Poznańską i architekturę w języku angielskim na Politechnikę Gdańską. Maturę z rozszerzonego angielskiego zdałam na 80%, nie mam certyfikatów. Uważacie, że dałabym radę studiować po angielsku? Czy są tu jakieś osoby, które studiują na pg lub pp o chciałyby się wypowiedzieć jak to wszystko wygląda? Ktorą uczelnię bardziej polecacie?Byłabym wdzięczna za odpowiedzi.
    • Przez pawel81036
      Witam! Mam pewien problem, albowiem zależało mi na dostaniu się na analitykę gospodarczą na Politechnice Gdańskiej. Według zeszłorocznych progów powinienem przejść (115pkt,a próg minimalny przekraczał nieco 112pkt) natomiast po wczorajszych wynikach jestem wstępnie nieprzyjęty (120 miejsce a dostaje się 55 osób). Według wytycznych mam czekać do 28 lipca na decyzję, aczkolwiek z tego co wiem tamtego dnia są już ostateczne listy przyjętych. Czy mogę mieć jakiekolwiek nadzieje na ten kierunek, czy już całkowicie mogę pogodzić się z sytuacją i iść na inne studia na które się dostałem, lecz nie chciałem na nie iść aż tak bardzo jak PG. Pozdrawiam :)
    • Przez jstones99
      Cześć. Szukam osób które są/były na kierunku Informatyka i ekonometria na studiach magisterskich na Uniwersytecie Gdańskim. Jakie umiejętności trzeba posiadać, żeby poradzić sobie na tym kierunku? Czy po stricte ekonomicznych studiach licencjackich, bez umiejętności programowania, będą duże kłopoty z adaptacją i ich ukończeniem? Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam.
    • Przez WeronikaM
      Cześć, 
      zwracam się z uprzejmą prośbą do wszystkich z Was, którzy byli kiedykolwiek w Gdyni o wypełnienie ankiety, która ma na celu zbadać wizerunek miasta oraz skuteczność działań kształtujących ten wizerunek wśród turystów. Wypełnienie ankiety zajmie max 5 minut a umożliwi mi napisanie ostatniego rozdziału pracy. Jeżeli macie swoje ankiety to możecie  podesłać w komentarzu i postaram się je wypełnić, bądź znaleźć osoby, które są w grupie odbiorców. Z góry bardzo dziękuję za zaangażowanie i pomoc!

link do ankiety:
      https://forms.gle/9oycub72UbwKxbWe9 

• Wypowiedzi z ostatnich 10 dni

• Temat automatyzacji i robotyki w porównaniu z IT to zdecydowanie fascynująca kwestia. Oba te obszary mają swoje unikalne cechy i możliwości. Automatyzacja i robotyka to dziedziny, które zyskują na znaczeniu, ponieważ technologia staje się coraz bardziej zaawansowana. Praca w tych dziedzinach może otworzyć drzwi do projektowania zaawansowanych robotów, systemów automatyki przemysłowej czy też tworzenia rozwiązań z zakresu sztucznej inteligencji. Z drugiej strony, IT to obszar, który jest nieodłącznie związany z naszym codziennym życiem. Programowanie, rozwijanie oprogramowania, tworzenie aplikacji mobilnych i webowych - to wszystko wpływa na rozwój technologii cyfrowej. Jeśli jesteś zainteresowany nauką programowania, warto zastanowić się nad kursem jak https://goit.global/pl/courses/python/, który może być doskonałym punktem wyjścia do zdobycia umiejętności programistycznych. Niezależnie od tego, czy wybierzesz automatyzację i robotykę, czy IT, oba te obszary oferują wiele perspektywicznych ścieżek kariery. To kwestia Twoich zainteresowań i pasji. Warto jednak pamiętać, że umiejętności związane z IT są coraz bardziej poszukiwane na rynku pracy, co może być dodatkowym czynnikiem decydującym przy wyborze." Pamiętaj, że wybór między automatyzacją, robotyką a IT zależy od Twoich osobistych zainteresowań i celów zawodowych. Każdy z tych obszarów ma wiele do zaoferowania, a nauka programowania może być doskonałym punktem wyjścia do wielu z nich.
    • A wiesz coś o specjalności Transportu (pilotaż samolotów transportowych) na studiach wojskowych? Myślałem o pójściu na to.
    • Przypomniały mi się studenckie lata i roześmiałam się
  • Najpopularniejsze tematy na forum

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.