Zaloguj się, aby obserwować tę zawartość
Obserwujący
0
Coś ciekawego- doradztwo filozoficzne i coaching
dodany przez
Kasia, w Nowe, unikatowe, wyjątkowe
-
Podobna zawartość
-
Przez mrsfreud
Cześć, nigdzie nie znalazłam sensownych informacji nt. filozofii na uksw. Dostałam się tam, zapisałam się na te studia wyłącznie awaryjnie gdyby nie udało się na uw, by również się po 1 roku przenieść. Moje pytanie dotyczy głównie tego czy nie zostanę tam wyłącznie bombardowana prawicową ideologią i czy nauczę się czegokolwiek ponad to co mogę przyswoić we własnym zakresie? Dodam, że dostałam się na inny kierunek na uw, którego jednak nie chciałabym kończyć, a jest na innym wydziale niż filozofia więc zapewne się z niego nie przeniosę. Z góry dzięki
-
Przez Korasta
Cześć, mam pytanie do osób zgromadzonych na tym forum.
Otóż poszukuje uczelni prywatnych w Polsce, w których mógłbym niestacjonarnie studiować jeden z wymienionych kierunków:
- religioznawstwo,
- filozofia,
- teologia,
- fizyka kwantowa,
- kognitywistyka.
Przeszukałem internet, jednak ciężko znaleźć wymienione kierunki na uczelniach prywatnych, ale być może są one słabo wypozycjonowane w Google lub po prostu powstały niedawno i jeszcze niewiele osób o nich wie.
-
Przez Ewela
Proszę o pomoc.
Mam opracować jakiś fragment tekstu pod kątem koncepcji filozofii współczesnej. Ktoś naprowadzi jak to będzie poprawnie?
-
Przez simisz
Dobrywieczór. Chodzę do ostatniej klasy liceum językowego we Włoszech, i po maturze chciałabym się wybrać na studia w Polsce, na UJ. Moja największa pasja to filozofia; w tej dziedzinie, w historii i w językach (włoski, angielski, niemiecki) mam najwyższe oceny. Zastanawiam się, czy mogłabym/warto byłoby studiować drugi kierunek, oprócz filozofi, jak np filologię angielską z językiem niemieckim, psychologię lub kognitywistykę (wszystkie dziedziny, do których mam predyspozycje i które mnie interesują). Na dodatek, polski to mój drugi język. Co powinnabym brać pod uwagę w moim przypadku?
Czekam na Waszę odpowiedzi i uprzejmie dziękuję.
-
Przez Sebastian Szczęsny
Często nie wystarczy dobry pomysł na własny biznes, żeby odnieść sukces. Porażka w prowadzonej działalności gospodarczej może wynikać z niedopasowania rodzaju aktywności biznesowej do osobowości charakteru. Introwertyk jako właściciel agencji public relations? Dusza towarzystwa jako osoba prowadząca biuro rachunkowego? Słabe szanse na sukces, prawda? No dobrze, ale jak sprawdzić który biznes pasuje najlepiej do mojego charakteru? Pomoże w tym WSAiB im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni, organizująca otwarte, bezpłatne szkolenie na ten temat w siedzibie uczelni. Na zaproszenie "Kwiatkowskiego" szkolenie poprowadzi 11 maja 2016 r. Magdalena Szostak, coach, trener, psycholog i przedsiębiorca z bogatym doświadczeniem, właścicielka firmy Congressio. Zobacz jak zapisać się na szkolenie.
-