Skocz do zawartości
Instytut regionalny

V edycja Katowickiej Kuźni Liderów

Rekomendowane odpowiedzi

Zapraszamy do wzięcia udziału w V edycji Katowickiej Kuźni Liderów. To bezpłatny projekt edukacyjny adresowany do studentów. Zapewniamy: zjazd integracyjny w Ustroniu, świetne szkolenia i konwersatoria z ekspertami. Pierwsze cztery edycje KKL ukończyło 87 studentów, a wszystkie nasze projekty liderskie - ponad 400 osób. Czas na Ciebie! Więcej informacji o projekcie, zasadach aplikacji oraz opinie absolwentów znajdziesz na witrynie: http://kuznialiderow.eu/27-ruszyla-rekrutacja-do-kkl-5

Organizatorem projektu jest Instytut Regionalny w Katowicach. 
Patronem Honorowym Projektu jest Prezydent Miasta Katowice Marcin Krupa.
Partnerem projektu jest Fundacja Rozwoju Inicjatyw Demokratycznych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Podobna zawartość

• Przez jaro99
      Hej wszystkim na forum, mam pytanie o studia magisterskie.

Za niedługo kończę licencjat z marketingu, pracuje też od niedawna  w branży. Temat digital marketingu i cyfryzacji bardzo mnie interesuje,
      pomyślałem wiec i studiach magisterskich. Niedawno natknąłem się na ciekawie brzmiący kierunek "gospodarka cyfrowa" prowadzonym przez UE Katowice.

Oferta studiów brzmi bardzo zachęcająco, przedmioty wydają się bardzo ciekawe, mam jednak pewne wątpliwości. Kierunek powstał dopiero w ubiegłym roku
      i nie ma o nim zbyt dużo informacji. Dlatego, jeśli ktoś ma jakąś swoją opinię lub wie coś więcej o tych studiach, to bardzo prosiłbym o odpowiedź.
    • Przez Kada999
      Witam wszystkich serdecznie :) 

Piszę swój wpis, gdyż od jakiegoś czasu nie daje mi spokoju pewien problem. Otóż studiuję filologię angielską. W tym roku piszę licencjat i jak (Daj Boże) będzie dobrze to w lipcu się będę bronić. W czym zatem problem? W tym, że już na pierwszym roku moja własna uczelnia zapisała mnie na projekt unijny. Nie tylko mnie, bo nawet 20 innych osób, każdy z nas dosłownie nie miał wyjścia jak zgodzić się. Co prawda zostaliśmy też trochę wtedy przekupieni. Uczelnia mówiła nam, jaki to świetny projekt, nie będzie dużo godzin i będzie bardzo przydatny. Często pojawiałam się na projekcie, rzadko kiedy ominęłam jakieś zajęcia z niego. Często są one po prostu nudne bo nawet szkolenia często choć są pod inną nazwą, to praktycznie jest na nich to samo. I tutaj też pojawiły się zajęcia dodatkowe z Hiszpańskiego z którym też jest ciekawa historia. Na normalnym lektoracie mieliśmy wykłady z Panią, która praktycznie zwykle albo pozwalała używać tłumacza, albo pozwalała ściągać, a nawet daje te same testy co każde zaliczenie. Z projektu znowu Pani była taka, że nawet jak się u niej test uwaliło to dawała zaliczenie. Nauczycielka z projektu jednak nam się zmieniła. Je lekcje są rzeczywiście ciekawe, aczkolwiek słyszymy się zawsze na zajęciach online, gdzie każdy może albo przetłumaczyć sobie sam przed zajęciami, albo mówić nawet do niej w tym samym momencie używając tłumacza. I właśnie dzisiaj dowiedziałam się, że na koniec będzie z tego wszystkiego co było przez 3 lata, egzamin. Jest mi szkoda bardzo rezygnować z projektu, ale też czasami czuje się na nim nieswojo. Teraz na trzecim roku kiedy musimy pisać pracę licencjacką, to Ci co zostali na projekcie muszą być jeszcze na dodatkowych zajęciach, które niestety są do późna. A wspomniałam o tym, że z 20 osób zostały tylko 3? I po prostu jest mi ciężko, pogubiłam się w tym wszystkim. Od samego początku zależało mi na tych studiach, uczę się zawsze najwięcej jak się da, dawno nie uwaliłam jakiegoś testu. Ale z Hiszpańskiego ja po prostu jestem łamagą. Ten język jest dla mnie strasznie ciężki, jestem zniechęcona do tego projektu i to strasznie. Czuję się ostatnio fatalnie, mając siebie za totalne zero, które nie da rady. I właśnie najbardziej stresuje mnie ten projekt. Próbowałam kontaktować się z dziekanatem, z Panią która odpowiada za to. Ale nikt albo nie odbiera albo nie odpisuje. Moja koleżanka, która rok temu wypisała się z projektu zasugerowała, iż mogą oni mnie celowo zbywać bo po prostu kolejna osoba chce się wypisać. 

I tutaj pojawia się moje pytanie. Czy ktoś z was uczestniczył w projekcie unijnym na studiach? Czy również mieliście jakiś podobny problem z jednym przedmiotem? To co mnie irytuje to też fakt, iż niby ten przedmiot jest tylko na zwykłe zaliczenie i jest niby "nieobowiązkowy" ale nauczyciele dają zwykłą skalę ocen i jeszcze jak nie uzyskasz z tych przedmiotów zaliczenia, to nie podbiją Ci np. legitymacji albo to czego też się boję, nie będę mogła się obronić. Czy wiecie coś na ten temat jak wygląda takie niezdanie testu z przedmiotu projektowego? 
    • Przez PiotrW87
      Cześć, jak chyba każdy :) zastanawiam się nad szkoleniami i kursami. Domyślam się, że wiele osób zjadło już zęby przy szukaniu idealnego szkolenia. Ja znalazłem kilka, ale jedno wydaje mi się naprawdę interesujące, dodatkowo ma świetne recenzje i opinie. Chodzi mi o kurs Masaż Tkanek Głębokich MTG. Czy ktoś osobiście korzystał z tego kursu? Chciałbym od razu zapisać się na kilka kursów z MTG dlatego zgłębiam temat. Z góry dzięki!
    • Przez Martyna.q
      Hej, co prawda na wybór kierunku studiów mam jeszcze czas bo maturę zdaję w maju, ale zastanawiam się nad Fizyką medyczną na UŚ w Katowicach stąd mam pytanie, które studiują/ studiowały ten kierunek
      1. Czy warto, jakie są perspektywy pracy?
      2. Na stronie UŚ dowiedziałam się, że pod rekrutacje brane są następujące przedmioty: matematyka, fizyka, informatyka, biologia, chemia i mam pytanie jak wysoko należy zdać maturę
      3. Jaki jest poziom studiów, czy ciężko się utrzymać
    • Przez xsuunset
      Hej,

jestem bardzo ciekawa opinii studentów na temat kierunku logistyka na UE w Katowicach. Ogólnie jestem zielona w tym temacie. Chciałam iść na Polibudę w Zabrzu, jednak po przeczytaniu opinii muszę się jeszcze raz zastanowić. Wszystkie rady będą mile widziane. Jak już jest taki temat na forum to przepraszam, to mój debiut

• Wypowiedzi z ostatnich 10 dni

• Mam pewne pytanie dotyczące napisania życiorys do wojska i chciałbym skorzystać z Waszej wiedzy i doświadczenia w tym temacie. Aktualnie pracuję nad swoim życiorysem, który chciałbym dostarczyć jako część mojej aplikacji do wojska. Jednak, nigdy wcześniej nie pisałem takiego dokumentu, dlatego mam pewne wątpliwości i poszukuję porad. Czy mógłby ktoś podzielić się swoimi wskazówkami i sugestiami dotyczącymi pisania życiorysu do wojska? Jakie są kluczowe elementy, na które powinienem zwrócić uwagę? Czy istnieją jakieś szczególne wymogi lub oczekiwania, których powinienem się trzymać? Z góry dziękuję za Wasze odpowiedzi
    • Już niedługo nabór do studiów a ja się nadal zastanawiam jaki kierunek wybrać. Mianowicie ostatnio skusił mnie kierunek "Automatyka i Robotyka", lecz mam kilka pytań co do tego kierunku (może głupie, może nie ).  1. Czy na Automatyce i Robotyce przeważa programowanie? 2. Jeśli tak, to czy jest ono w języku Python?  Na maturze zdawałem rozszerzenia z matematyki, fizyki i informatyki i szczerze mówiąc trudno mi wybrać kierunek w takiej szkole jak Politechnika. Zależy mi na tym, aby pójść na kierunek, który jest związany z wszystkimi trzema przedmiotami. Też, dużą pomocą byłoby, gdyby programowanie odbywało się w języku Python. Czy istnieje taki kierunek/kierunki?  Dzięki z góry za wszelkie odpowiedzi ^^ 
    • Filozofia rozwoju osobowego z elementami psychologii na UP w Krakowie
    • Nie ma za co, Alice! Jeśli chodzi o koszty, instalacje z pompą ciepła zwykle wiążą się z wyższą inwestycją początkową niż tradycyjne systemy. Zapewniają one jednak długoterminowe oszczędności na rachunkach za energię, które z czasem mogą zrównoważyć koszty początkowe. Jeśli chodzi o trwałość, pompy ciepła są zaprojektowane z myślą o niezawodności i mogą działać przez wiele lat przy odpowiedniej konserwacji. Zaleca się ich coroczną konserwację w celu zapewnienia optymalnej wydajności i sprawności. Chociaż niektóre pompy ciepła mogą emitować lekki szum podczas pracy, nowoczesne modele są zaprojektowane do cichej pracy i nie powinny powodować znaczących zakłóceń. Z mojego własnego doświadczenia wynika, że pompy ciepła to świetna inwestycja. Zapewniają wydajne ogrzewanie i chłodzenie przez cały rok i zauważyłem zauważalne oszczędności na rachunkach za energię. Możliwość ogrzewania i chłodzenia w jednym systemie to zdecydowana zaleta. Mam nadzieję, że to pomoże Ci podjąć decyzję!
  • Najpopularniejsze tematy na forum

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.