-
Podobna zawartość
-
Przez Studia548
Myślicie że mam szanse dostac się na astronomię na Uwr jeśli jestem na 16stym miejscu na liście rezerwowej?
-
Przez IgaWoz
Witam, stoję przed ciężkim wyborem. Dostałam się na studia na dwie uczelnie, na UMK i na UG. Na UMK dostałam się na chemię, natomiast w kolejnych listach możliwe, że mam szansę dostać się na analitykę medyczną, bądź farmację (Wydział Farmaceutyczny w Bydgoszczy, CM UMK), natomiast na UG dostałam się na zwykłą chemię. Może trochę pesymistyczne myślenie, ale zakładając, że nie uda mi się dostać na analitykę bądź farmację, to stanę przed wyborem miasta na studiowanie chemii. Wiem, że zarówno UMK, jak i UG stoją w rankingach podobnie, ale chciałabym poznać opinię osób 'z zewnątrz', które są lub były na chemii w Toruniu, bądź Gdańsku: gdzie lepiej jest studiować na tym kierunku? Proszę o opinie, jakieś podpowiedzi, będę wdzięczna Pozdrawiam.
-
Przez deeudi
Co do uczelni to tak:
Zarządzanie - UMK w Toruniu
Zarządzanie i inżynieria produkcji - UE Poznań
Lingwistyka - UKW Bydgoszcz
Są to trzy kierunki, które w jakiś sposób mnie interesują. Który wybrać, a który na pewno odrzucić? Jeśli chodzi o odpowiedzi w stylu 'zależy co Cię bardziej interesuje' to podziękuję, bo tak jak wyżej - w każdym znajdę tyle samo argumentów za i przeciw ze względu na zainteresowanie. W lingwistyce największym minusem jest to, że bardzo chciałam uniknąć studiowania w Bydgoszczy. Jakieś opinie, a może sugestie, żeby zastanowić się nad innym kierunkiem (jakim?)?
-
Przez Mar
Witam serdecznie.
Mam pytanie odnośnie podanych kierunków w temacie, czyli ekonomii, logistyki oraz finansów i rachunkowości, jakie są szanse, aby dostać się na studia dzienne na UMK przy wynikach mniej więcej:
Matematyka poziom podstawowy 86%
Język angielski poziom podstawowy 64%
Biorąc pod uwagę, że przy wymienionych studiach mamy taki sam przelicznik, który daje nam około 65 punktów na 100 możliwych.
Proszę o odpowiedź w podanym temacie. Jakie są polecane przez Was kierunki na UMK, na które można się dostać z takimi wynikami?
Z góry dziękuję. Przepraszam, jeśli istnieje już podobny wątek.
-
Przez alakoala
Witam!
Zastanawiam się nad działaniem doboru kandydatów na studia na UMK w Toruniu - mimo czytania wielu tłumaczeń o tym nadal średnio to rozumiem...
Jeśli np. na kierunku, którym jestem zainteresowana jest przelicznik na biologię 0,60 i na język obcy 0,40 to po otrzymaniu wyników matur muszę je przemnożyć przez te przeliczniki? Ogólnie nie ma określonego z góry progu jaki jest jakby już "nie chętnie" widziany na jakimkolwiek kierunku, czy po prostu nie mogę takich informacji znaleźć?
Moim zdaniem działa to jako konkurs wyników kiedy już będzie czas składania papierów na studia i wszystko zależy od tego jak pójdzie maturzystom danego rocznika, a próg tak na prawdę jest całkowicie ruchomy - mógłby ktoś utwierdzić mnie w tych myślach?
Pozdrawiam
-