Skocz do zawartości
Gość lilianka

Jakieś plany wakacyjne?

Morze czy góry  

15 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

My w tym roku zwiedzaliśmy Kraków i okolice (m.in. Kopalnia Soli w Bochni, Park Ruchomych Dinozaurów w Zatorze, Ojców). Mimo nie najlepszej aury wróciliśmy zachwyceni :)

post-7-0-32231100-1348128853_thumb.jpg

post-7-0-56555800-1348128876_thumb.jpg

post-7-0-91830300-1348128889_thumb.jpg

post-7-0-34155600-1348128928_thumb.jpg

post-7-0-06338400-1348128948_thumb.jpg

post-7-0-84600800-1348129119_thumb.jpg

post-7-0-84874500-1348129134_thumb.jpg

post-7-0-60539100-1348129188_thumb.jpg

post-7-0-39429200-1348129220_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cieszę się, że wakacje się udały:) postaram się też wrzucić kilka fotek z wypadu do zakopca;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja planuję wyjazd do Bolonii, od dawna chciałam zwiedzić to miasto, podobno jest tam wspaniale, przyciagają mnie szczególnie zabytki sprzed wielu wieków, ale poza tym na pewno fakt że organizowanych jest tam sporo festynów, więc będzie co robić, myślalam że taka podróż będzie droższa ale ceny są fajne tutaj przykład - http://www.centerfly.pl/tanie-loty/PL/BLQ/loty-do-bolonii.html mam nadzieje, że podróż będzie udana i wypocznę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra, może w tym wątku doczekam się odpowiedzi. czy ktoś kojarzy te wyjazdy? -> https://www.facebook.com/kochamwakacjepl?fref=ts  Biuro podróży BUT i mam na myśli wyjazdy +18 oczywiście. 

Złote Piaski, Bułgaria albo Chorwacja wchodzi w grę. A może tu też jacyś chętni się znajdą? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie kojarzę tego typu wyjazdów, a wakacje zazwyczaj organizuję sobie sama, więc nie patrzę nawet na tego typu oferty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwszy raz byłam w Afryce, odwidziłam połudnoiwy Egipt, nurkowanie i snurkowanie w morzu czerwonym - bajka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w tym roku udało mi sie całe 2 tygodnie wakacji zaplanować za jakieś 400 zł - z wyżywienem i spaniem! Fakt, noclegi w większości załatwialiśmy u znajomych albo pod namiotem, ale na przejazdy nie wydałem prawie nic! Autostop jednak wciąż się w Polsce nieźle sprawdza, zwłaszcza ta apka Yanosik Autostop - bardzo pomaga szybko kogoś znaleźć na naszej trasie. Polecam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja w tym roku wypoczywałam w bardzo egzotycznym miejscu. Konkretnie wybraliśmy się z mężem na safari do Tanzanii. Długo planowaliśmy taką podróż. Raczej samemu ciężko byłoby to zorganizować tak więc wybraliśmy się z biurem podróży Memories:

http://www.memories.pl/kierunek-podrozy/29/Tanzania - konkretnie tę wersję z indywidualnym zwiedzaniem oraz wypoczynkiem na Zanzibarze. Fakt - nie było to tanie jednak nie żałuję ponieważ człowiek będzie miał wspomnienia do końca życia. Safari ekstra  - widzieliśmy chyba większość dzikich zwierzaków. Chociaż najbardziej podobała mi się druga część pobytu z wypoczynkiem na takich właśnie plażach:

zanzibar47.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rejsy mnie jakoś nie kręcą. Wolę zwiedzać dany zakątek świata niż bujać się dwa tygodnie na statku ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mnie wręcz przeciwnie - pobujałabym się chętnie na takim rejsowym statku, zwłaszcza w ciepłych klimatach, w których mnie jeszcze nie było np: Kanary:) Takie rejsy z tego co widzę na http://www.rejsy.pl/destynacja/rejsy/wyspy-kanaryjskie nawet nie są super drogie, choć wiadomo, że pare ładnych miesięcy trzeba by systematycznie sobie odkładać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Podobna zawartość

• Przez skowronski
      Witam wszystkich forumowiczów.

Już wkrótce przyjdzie mi podjąć jedną z najważniejszych decyzji w moim życiu- wybrać kierunek studiów. No i tutaj pojawiają się kłopoty
      Otóż od dłuższego czasu nie mogę się zdecydować jaki konkretnie kierunek studiów chcę studiować.
      Jestem jednak przekonany, że chcę studiować jakiś kierunek ekonomiczny, gdyż od dłuższego czasu interesuję się tymi tematami i wiem że chciałbym rozszerzać wiedzę w tym kierunku.
      Jeśli chodzi o kwestie uczelni to rozważam Uniwersytet Gdański aczkolwiek z tyłu głowy siedzi mi też myśl o Uniwersytecie Ekonomicznym w Poznaniu.

Jeśli chodzi o same kierunki studiów to rozważam Ekonomia, FiR, Podatki i doradztwo podatkowe, Międzynarodowe Stosunki Gospodarcze lub z.arządzanie.
      Nie jestem jakimś matematycznym geniuszem(na maturze przewiduję około 40-50%), ale chcę podszkolić się z matmy w trakcie wakacji. Na maturze piszę rozszerzony angielski i wos.
      Jak wygląda kwestia matematyki na ww. przedmiotach jest tego dużo czy nie jest tak źle, jakie konkretne dziedziny matematyki są poruszanie na tych kierunkach.
      Z góry dziękuję wszystkim za odpowiedź

• Przez Mukemon
      Witam, Jestem po roku przerwy po maturze, odrazu po napisaniu wyjechalem do Anglii do pracy, postanowilem wrócić do Polski i tu studiować. Jestem po technikum logistycznym w Anglii pracowałem rok na pozycji magazyniera itp. czyli w zawodzie. Chcę studiować w Warszawie, do nauki jestem średni ale jak chcę to potrafię. Z tym że miałem prawie rok przerwy od nauki, mój angielski jest bdb. i porozumiewam się nim prawie tak samo jak polskim. Chcę sie dalejsz kształtować w tym kierunku bo czuje że to chcę robić, tylko pytanie jaką uczelnie wybrać WAT czy może Akademie Sztuki Wojennej co sądzicie? Dowiedziałem się ze na SSGW nie ma szans żebym się dostał więc zostają te 2 uczelnie lub jakaś prywatna, chcę studiować stacjonarnie i koniecznie musi być Warszawa, tylko czy dam radę na Wacie? 
      Wyniki z matur z 2016 roku:
      1. język polski 67% 
      2. język polski ustny 30% 
      3. język angielski 98% 
      4. język angielski ustny 93% 
      5. matematyka 60% 
      6. język angielski - rozsz. 70% 
    • Przez Łukasz
      Zapraszam do przeczytania artykulu i obejrzenia filmikow o 10 najwiekszych bledach studenta.
      http://www.studia.net/poradnik-studenta/7598-10-najwiekszych-bledow-studenta
    • Przez Olikasa
      Mobilny skaner dokumentów [aplikacja na telefon ANDROID]
      Hej, mamy dla Was aplikacje, która pomoże Wam skanować studenckie notatki, a sesja już się zbliża! „Skaner dokumentów” to aplikacja, dzięki której możecie zeskanować notatki, dokumenty, paragony i wiele więcej. Skany można zapisywać w wielostronicowych plikach PDF, żeby wszystkie wasze „pomoce naukowe” były w jednym miejscu „Skaner dokumentów” w wersji Pro dostępny jest przez 90 dni za darmo, po tym czasie to Ty decydujesz, czy chcesz postawić nam kawę i nadal korzystać z funkcji wersji Pro.
      Dajcie znać co sądzicie o naszej aplikacji!

unnamed.webp
    • Przez paulina.wiktoria
      Cześć wszystkim
      Chciałam Was bardzo prosić o pomoc w uzyskaniu dyplomu magistra! 
      Będę wdzięczna, jeżeli wypełnicie moją ankietę dotyczącą motywacji do pracy. Ankieta składa się z 19 pytań a jej wypełnienie zajmuje mniej niż 10 minut. 
      https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScyBbYKYtiSKh7BFz6dFaU5mGZyKPh2A5sojs-kVivTnmDhqQ/viewform 
      Z góry pięknie dziękuję za pomoc!

• Wypowiedzi z ostatnich 10 dni

• Jeżeli chodzi o drukowanie, to wszystko zależy kto gdzie mieszka  Jak ktoś mieszka w Krakowie bądź okolicach to myślę, że warto pomyśleć o lobos promo https://lobos.promo/  jest tutaj również możliwy spersonalizowany druk cyfrowy z tego widziałam. Mam nadzieję, że komuś się przyda.
    • Tak jak ktoś napisał. Łatwo jest założyć, ale potem tą firmę utrzymać, mieć klientów itd. Przykład podam jako salon fryzjerski, który dzisiaj jest już połączony często z zabiegami kosmetycznymi typu paznokcie, makijaż permamentny itd. Trzeba mieć fundusze na sprzęt, na fotele, konsolety czy na poczekalnie fryzjerskie https://salonova.pl/poczekalnie-fryzjerskie kończąc na akcesoriach jak nożyczki, maszynki do strzyżenia i preparaty typu kosmetyki, farby etc. Potem trzeba jeszcze przyciągnąć klientów, równocześnie prowadzić kanały SocialMedia. Ciężki kawałek chleba.
    • Hejka to wypowiem się i ja jako osoba, która studiowała na Polibudzie, ale w Gdańsku, a w Gliwicach. Studiowałam Technologię Chemiczną i powiem szczerze... , że jest dokładnie tak jak mówi autor. Co do przedmiotów, skąd ja to znam, a niektórzy prowadzący tak antypatyczni, byli tacy dwaj, jeden był z przedmiotu inżynieria procesowa czy przedmiot Tech. Chemiczna. Miałam takiego przykrego gościa, który nie potrafił tłumaczyć. Z chemią fizyczną, jest dokładnie tak jak opisano. Nie wiem czy u Was tak było, ale np na 1 terminie egzaminu, jak było się na wszystkich wykładach to doliczało się 3 pkt na egzaminie i np. dzięki temu miało się zdany egzamin.  
  • Najpopularniejsze tematy na forum

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.