Skocz do zawartości
Joanna

Dzień otwarty na Uniwersytecie Przyrodniczo-Humanistycznym w Siedlcach

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień Otwarty na Uniwersytecie Przyrodniczo-Humanistycznym w Siedlcach odbędzie się 4 grudnia 2015 r. w godzinach 10-14, w budynku Wydziału Humanistycznego, przy ulicy Żytniej 39.

Tego dnia uczelnia zaplanowała moc atrakcji dla młodzieży klas maturalnych. Ale co najważniejsze będzie można skorzystać z lekcji akademickich (konieczna rejestracja), a także spotkać się z przedstawicielami wszystkich wydziałów i porozmawiać o proponowanych przez Uczelnię kierunkach studiów. Natomiast od studentów i absolwentów będzie szansa zdobycia opinii o tym jak się studiuje na UPH.

banner_dzien_otwarty_2015_uph.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak najbardziej trzeba wykorzystywać takie dni do odwiedzania uczelni, tylko w ten sposób maturzyści mogą zobaczyć jak wyglądają studia od wewnątrz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dni otwarte to świetna okazja aby zapoznać się z uczelnią, jeśli myślimy żeby tam w przyszłości studiować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie propaganda godna Goebbelsa, jak wszędzie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę, że nie jest to propaganda, to zdecydowanie za mocne słowo. Po prostu reklama uczelni

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w jakiś sposób chyba uczelnie muszą informować o dniach otwartych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie, na pewno warto chodzic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Podobna zawartość

• Przez Karol19447
      Postanowiłem studiować dietetyke i zakwalifikowalem sie do PSW w Białej Podlaskiej i na Uniwersytet Przyrodniczo-Humanistyczny w Siedlcach... Czy ktoś studiował na tych uczelniach (na innym lub podobnym kierunku) i mógłby wyrazić opinie o uczelni, poziomie nauczania, stypendiach...? 
    • Przez paula2817
      Cześć. Mam bardzo duży problem. Mianowicie chciałabym przenieść się z Siedlec do Gdańska na kryminologię. Założyłam już papiery, ale do końca sierpnia ma przyjść list. Okropnie się boje, że się nie uda, a czekanie wcale nie pomaga. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć jak duże mam szansę? I jak mogę odwołać się w przypadku braku zgody? Pozdrawiam i dziękuję!
    • Przez Agnieszka
      Wirtualny Dzień Otwarty rozpocznie się 19 czerwca o godzinie 13:00.
      Aby wziąć w nim udział wystarczy wejść na stronę uczelni www.pk.edu.pl i przejść do zakładki Wirtualny Dzień Otwarty.
      Udział w Wirtualnym Dniu Otwartym mogą wziąć kandydaci z całej Polski.
      http://www.studia.net/wydarzenia/7958-wirtualny-dzien-otwarty-na-politechnice-krakowskiej-im-tadeusza-kosciuszki

• Przez Joanna
      Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania WIT w Warszawie zaprasza 02 czerwca 2016r. na Dzień otwarty i Warsztaty malarstwa cyfrowego, w siedzibie uczelni na ul. Newelskiej 6.

Dlaczego warto wziąć udział w wydarzeniu:

- aby poznać możliwości nowoczesnych technologii

- obudzić w sobie pasję tworzenia

- wymienić doświadczenia

- zdobyć wiedzę od specjalistów z branży

- wsiąść udział w malowaniu cyfrowym postaci na żywo

- sprawdzić profesjonalny sprzęt firmy Wacom oraz EIZO

- mieć możliwość obserwacji na żywo warsztatów najlepszych artystów cyfrowych oraz rozmowy z nimi

- skorzystać z otwartych wykładów przygotowanych przez WIT

CO W PROGRAMIE?

- Warsztaty Cyfrowego Malarstwa

- Pokazy Videomappingu

- Grafika 3D w nowych mediach

- Mappingtattoo – mapowanie cyfrowych tatuaży na modelach na żywo

- Warsztaty z tworzenia gier

Zapisy na warsztaty prowadzone są w dniach 21-27 czerwca: http://www.wit.edu.pl/dzienotwarty/
    • Przez Agnieszka
      Dzisiaj 8 kwietnia odbędzie się Dzień Otwarty Politechniki Śląskiej. Spotkanie dla tegorocznych maturzystów i uczniów klas młodszych rozpocznie się w Centrum Edukacyjno-Kongresowym przy ul. Konarskiego 18B o godz. 10:00. Zainteresowani poznają zasady rekrutacji i ofertę edukacyjną na najbliższy rok akademicki. Oprócz tego będą mieli możliwość odwiedzenia wybranych wydziałów Politechniki Śląskiej, porozmawiania ze studentami i pracownikami uczelni.

Podczas Dnia Otwartego przystępujący w tym roku do egzaminu dojrzałości uczniowie szkół średnich oraz młodsi będą mogli zapoznać się z ofertą edukacyjną Politechniki Śląskiej na rok akademicki 2016/2017. Dowiedzą się m.in. jakie kierunki studiów – technicznych oraz nietechnicznych – proponuje 18 jednostek Politechniki Śląskiej, działających na terenie Gliwic, Katowic, Zabrza, Rybnika i Sosnowca. Uczestnicy spotkania poznają ogólne zasady rekrutacji na poszczególne kierunki studiów i upewnią się, jakie przedmioty zdawać na maturze, by wziąć udział w procesie rekrutacyjnym na Politechnikę Śląską. Oprócz tego będą mieli okazję odwiedzić wybrane wydziały zlokalizowane na ternie gliwickiego kampusu, porozmawiać ze studentami i wykładowcami, poznać zaplecze laboratoryjne i przekonać się jak na co dzień funkcje jedna z największych uczelni technicznych w Polsce. Podczas wydarzenia będzie można zapoznać się także z efektami prac studenckich kół naukowych działających na uczelni oraz zrobić sobie pamiątkowe zdjęcie w uczelnianej fotobudce.

Ramowy harmonogram Dnia Otwartego Politechniki Śląskiej:

 10:00 – oficjalne powitanie i rozpoczęcie Dnia Otwartego Politechniki Śląskiej przez władze uczelni (aula A)

 10:10 – prezentacja oferty edukacyjnej Politechniki Śląskiej na rok akademicki 2016/2017 (aula A)

 10:40 – omówienie procesu rekrutacji na studia (aula A)

 11:00 – spotkania na stoiskach informacyjnych z przedstawicielami wydziałów (parter) oraz studenckich kół naukowych działających na Politechnice Śląskiej (I piętro)

 12:00 – zwiedzanie wybranego wydziału Politechniki Śląskiej (I tura)

 13:00 – zwiedzanie drugiego wybranego wydziału Politechniki Śląskiej (II tura)

 14:00 – zakończenie.

Od osób chcących wziąć udział w Dniu Otwartym Politechniki Śląskiej nie jest wymagana wcześniejsza rejestracja. 

https://www.facebook.com/events/575062872660172/

• Wypowiedzi z ostatnich 10 dni

• Rozumiem. To co w taki razie z taką informacją na stronie uczelni: "Rekrutacja na studia niestacjonarne II stopnia ma charakter wolny (nie jest przeprowadzany egzamin). O przyjęcie na studia na wszystkich kierunkach prowadzonych w języku polskim oraz na wszystkich kierunkach prowadzonych w języku angielskim, oprócz kierunku Finance, mogą się ubiegać kandydaci posiadający co najmniej dyplom ukończenia studiów na poziomie pierwszego stopnia na dowolnym kierunku studiów".