Zaloguj się, aby obserwować tę zawartość
Obserwujący
0
-
Podobna zawartość
-
Przez karolina796
Dostalam się na prawo do uwb w Białymstoku i UMCS w Lublinie i nie wiem co mam robić? Którą uczelnia jest lepsza pod względem poziomu i lepiej jest widziana wśród pracodawców? Może ktoś z Was studiował na którymś uniwersytecie i mógłby podzielić się opinią. Mam czas do jutra, więc proszę, dajcie jakieś rady
Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi
Pozdrawiam
-
Przez olixooon
Czy ktoś tutaj studiował Terapie Zajęciową na Uniwersytecie Medycznym ? Czy po psychologii jest szansa dostania się na studia 2 stopnia?
-
Przez szczurek017
Witam,
Matura nie poszła mi najlepiej,ale to ze względu,że przez cały okres szkoły średniej byłem przekonany,że na studia nie chcę iść.
Moje wyniki:
j.polski podstawa -66%
matematyka podstawa-78%
j.angielski podstawa-60%
Czy z tymi wynikami jestem w stanie się dostać na politechnikę białostocką kierunek elektronika i telekomunikacja?bądż na uniwersytet białostocki-informatyka?
W grę wchodzi również Gdańsk ale z tymi wynikami to nie wiem czy jest wogóle sens próbować na kierunki ścisle(informatyka,elektronika,matematyka i analiza danych,telekomunikacja)
-
Przez OswaldKowalski
Witam mam dość dużo pytań skierowanych do osób studiujących medycynę w Niemczech.
1. Jakie są warunki rekrutacji:
-Jaki poziom języka trzeba mieć (obecnie jestem na B2 ale do matury 3 lata także mam dużo czasu)?
-Czy oceny ze świadectwa mają jakieś znaczenie?
2. Zakwaterowanie:
- Ile kosztuje utrzymanie się: wynajem pokoju/mieszkania +koszt opłat i jedzenia?
- Czy istnieją jakieś stypendia dla studentów zza granicy?
- Czy są jakieś opłaty na uczelni?
3. Obłożenie uczelni:
- Czy trudniej dostać się na medycynę w Niemczech czy w Polsce?
- Które uczelnie mają najwięcej chętnych?
4. Gdzie studiujecie i jakie są wasze odczucia?
Proszę żeby odpowiedzi udzielały osoby, które studiują lub studiowały.
Dziękuje
-