Zaloguj się, aby obserwować tę zawartość
Obserwujący
0
-
Podobna zawartość
-
Przez cera918
Hejka, zastanawiam się nad wyborem uczelni w Łodzi.
Przyszłość wiążę z programowaniem, jak na studiach coś z tym będzie to fajnie, jak nie to trudno.
Rozwój z programowaniem i tak planuję w swoim zakresie, więc na studia idę po to, żeby zdobyć papier i poznać nowych ludzi, więc nie zależy mi na stosunkowo łatwych studiach.
Raczej stawiam na stacjonarne, lecz zaoczne do rozważenia.
Na tę chwilę zastanawiam się nad informatyką ekonomiczną lub informatyką na UŁ, uważacie że to dobry kierunek? Czy macie jakieś lepsze propozycje?
-
Przez Matgar
Witam, zwracam się do Państwa o pomoc. Być może ktoś tutaj organizował już konferencję naukową? Chciałbym dowiedzieć się o procedurach jej organizacji. Niestety na mojej uczelni stało się już faktem, że raczej nikt nie jest zbyt skory do pomocy i każdy ma Cię w nosie, na stronach internetowych uczelni też są wszędzie pustki na ten temat, dziekanat w czasach pandemii albo nie odbiera albo odłącza telefon aby mieć spokój ;) ( m.in. skutkiem takiego olewania jest to, że nigdy na moim kierunku taka konferencja nie była organizowana w historii uczelni).
Przechodząc do sedna czy może ktoś mógłby mi opisać przykładowo w punktach od podstaw od czego zacząć? W planach jest konferencja online - czyli zostanie przeprowadzona metodą zdalną, ale problem jest taki, że ja nie mam w tym totalnie doświadczenia i nie wiem co i jak - totalny laik. Jestem od krótkiego czasu przewodniczącym pewnego koła naukowego, wiele osób prosiło mnie o zorganizowanie czegoś takiego, bo jednak te dodatkowe punkty przydałyby się do stypendium rektora.
Szukałem pomocy wśród środowiska studenckiego, ale również nie uzyskałem odpowiedzi, może tutaj znajdę :)
Odnośnie tego co zostało ustalone to: temat przewodni, szacowana ilość miejsc dla prelegentów + planowany czas odbycia i tylko tyle.
-
Przez yokq
Cześć,
Chciałabym iść na studia podyplomowe z windykacji. Mam do wyboru kilka uczelni:
- Główna Szkoła Handlowa w Warszawie,
- Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Poznaniu,
- Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi (Centrum Kształcenia Zawodowego),
- Uczelnia Łazarskiego w Warszawie (Centrum Kształcenia Zawodowego),
Która z nich jest warta uwagi i dlaczego? Każda wskazówka jest cenna
Za każdą odpowiedź z góry dziękuję
-
Przez vahardan
Cześć, figuruję na listach kierunku finanse i rachunkowość na wydziale ekonomiczno-socjologicznym na Uniwersytecie Łódzkim oraz na finansach, audycie i inwestycjach (rok temu jeszcze jako FiR) na wydziale ekonomii na Uniwersytecie Ekonomicznym w Poznaniu. Istnieje również możliwość mojego pójścia na prawo w Łodzi na WPiA. Mam zatem pytanie: jaki jest charakter danych wyżej szkół? Zakładam, że na uniwersytecie ekonomicznym (skoro ma taki tytuł) finanse mogą być na wyższym poziomie, oczywiście UŁ również ma swoje sukcesy w tej dziedzinie. Dodam, że do Łodzi mam ok. 70 km, a do Poznania ok. 250 km. Czy różnica w poziomie kształcenia jest diametralnie większa dla którejś z wybranych uczelni? W przyszłości chciałbym parać się zawodem związanym z rachunkowością np. księgowy. Dziękuję z góry za opinie i informacje.
-
Przez Szybki_Czesiek99
Witam,piszę do wszystkich forumowiczów z pytaniem czy podczas badań lekarskich do Wyższej Szkoły Kryminologii i Penitencjarystyki w Warszawie sa robione badania na obecność np.thc w organiźmie?
Być może ktoś przechodził już te badania i wie czego się spodziewać.
Liczę na duży odzew z waszej strony
-