Skocz do zawartości
Raxveil

Nie złożone dokumenty na czas

Rekomendowane odpowiedzi

Siemka 

Jak przystało na zakuty łeb nie zanioisłem na czas papierów na studia konkretnie na dwa kieunki{czy jak jest jedna szkoła to może być jeden papierek maturalny?]

Na jednym z kierunków pisze mi w elektronicznej rejestracji kandydata:

Rezygnacja- dodam że był tam limit miejsc

na drugim pisze mi nieprzyjęty bez limitu.

I teraz moje główne pytanie co mogę w takiej sytuacji z tym zrobić? Odwoływać się to gdzie i jak?

Szkoła to politechnika lubelska

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli nie dowiozłeś na czas dokumentów - to kaszana. ale nie kumam, bo na stronie rekrutacyjnej jest info że jeszcze można składać dokumenty  do dnia 17 lipca 2015 r.

Zadzwoń do nich o co chodzi z tym pierwszym kierunkiem, na który pojawiło się info "rezygnacja"

Jeśli nic z tego nie wyjdzie - została przedłużona rekrutacja na pięć kierunków - ale spiesz się bo termin mija lada chwila i znowu będzie kłopot jak nie dotrzymasz terminu :)

- Inżynieria Środowiska
- Inżynieria Odnawialnych Źródeł Energii
- Edukacja Techniczno Informatyczna 
- Inżynieria Bezpieczeństwa
- Matematyka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście, że próbuj się odwołać. Musisz napisać pismo do Dziekana konkretnego Wydziały, na którym jest ten Twój kierunek. 

Takie rzeczy najlepiej się załatwia osobiście. Dlatego dobrze by było gdybyś się tam jak najszybciej udał i najpierw porozmawiał w Dziale Rekrutacji co możesz zrobić. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sebastian ma rację musisz sie pospieszyć, żeby jak coś to złożyć dokumenty jeszcze na jakiś inny kierunek. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A o jakie kierunki chodzi?

Tak czy siak musisz działać szybko, skontaktuj się bezpośrednio z Działem Rekrutacji jak najprędzej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Podobna zawartość

• Przez Maciej778
      Witam, sytuacja wygląda tak, że zaniosłem na Politechnikę Białostocką wszystkie niezbędne dokumenty razem z oryginałem świadectwa maturalnego. W międzyczasie, dostałem się do Warszawy i chciałbym zabrać świadectwo z Białegostoku, aby móc przekazać je do Stolicy.
      I tutaj nasuwa się pytanie czy odebranie dokumentów załatwiane jest od ręki (to znaczy: przyjeżdzam, proszę o wydanie dokumentów i je dostaję), czy trzeba składać rezygnację pisemnie?
      Na stronie Politechniki Białostockiej widziałem dokument rezygnacji ze studiów, ale dotyczy ona STUDENTÓW, a ja jeszcze nie jestem STUDENTEM, tylko kandyduje na takiego.
      Czy mieliście podobne doświadczenia? Jeśli tak to jak to załatwiliście?
      Z góry dziękuję za każdą odpowiedź.
    • Przez VGV
      Proszę o pomoc! Złożyłam dokumenty na jedną uczelnię, bo nie myślałam że dostanę się na PW. Dostałam się i chce tam złożyć dokumenty. Czy mogę złożyć dokumenty na PW, bez wycofywania ich z uczelni na którą jestem już przyjęta? Oczywiście wyvofam je tak czy siak jak najszybciej, ale nie mam możliwości zrobienia tego przed upływem terminu złożenia dokumentów na PW. Pomocy!
    • Przez Krzysztof Ronowicz
      Witam. Proszę wyjaśnić mi co oznacza stwierdzenie :
      "kserokopii świadectwa dojrzałości wraz z oryginałem do wglądu, celem potwierdzenia zgodności przez Wydziałową Komisję Rekrutacyjną/Dziekana" ? 
      Mam to rozumieć jako dostarczenie kserokopii matury (poświadczonej notarialnie)? Nie rozumiem w szczególności stwierdzenia : "z oryginałem do wglądu, celem ...". 
      Moje pytanie odnosi się do punktu 2 i 3 ze zdjęcia. Dziękuję z góry za rzetelne odpowiedzi.

• Przez dosmiko
      Dzień dobry wszystkim,
      Rok temu skończyłem technikum informatyczne (2017) i też tego samego roku zacząłem studia na kierunku "Matematyka w finansach" na UMCS w Lublinie. Po 3 miesiącach postanowiłem je jednak porzucić. Doszedłem do wniosku, że ekonomia, liczenie odsetek i innych typu rzeczy kompletnie nie jest dla mnie. Nie chciałem iść na czystą "Matematykę" gdyż kojarzy mi się ona przeważnie z pracą nauczyciela i brakiem umiejętności wykorzystania jej w praktyce. Wyborem kierowałem się przez pryzmat "dobrze mi szło z matmy". Samą matematyką interesuję się w pewnym stopniu ale nie takim żebym za nią "szalał". Nie chcę popełnić znowu tego błędu i wybrać nieodpowiedni dla mnie kierunek dlatego też piszę na tym forum. Mam nadzieję, że jakoś mi pomożecie z wyborem.
      Zastanawiam się nad kontynuowaniem drogi, którą objąłem w technikum czyli złożenie papierów na Informatykę na PL w Lublinie. Wydaję mi się, że nie dostanę się w pierwszej turze gdyż matura nie poszła po mojej myśli. Samo programowanie mnie interesuje w pewnym stopniu ale nigdy jakoś nie byłem geniuszem w tym na lekcjach w szkole średniej. No i nigdy jakoś nie ciągnęło mnie do tego, żeby pisać coś np. w Javie w czasie wolnym. Bazy danych już całkowicie zdążyły mnie od siebie odrzucić. Podoba mi się jednak grafika komputerowa. Wydaję się ciekawa.  Sam rynek IT ciągle zapewnia wiele miejsc pracy za wcale nie małe pieniądze. Nie liczę na nie wiadomo co, bo wiadomo, że studia mi tego nie zagwarantują. Liczę się z tym, że więcej zależy od mojej praktyki i umiejętności. Pytanie więc brzmi: czy warto spróbować i liczyć na to, że w trakcie studiów informatyka zacznie mnie interesować w większym stopniu zamiast jeszcze bardziej zniechęcać do siebie?
      Brałem tez pod uwagę moją pasję czyli sporty siłowe, zagadnienia dietetyczne i możliwości tkwiące w ludzkim ciele. Myślałem nad kierunkiem "Dietetyka" na UM w Lublinie. Niestety nie zdawałem biologii ani chemii na maturze. Nawet gdybym się dostał to nie wiem czy dałbym radę bez tych przedmiotów. Wierzę w swoje zaparcie i zamiłowanie do tej dziedziny ale nie wiem czy to wystarczy. Do głowy przyszedł mi również kierunek "Trener personalny" na AWF w Białej Podlasce. Tutaj mam jednak wątpliwości związane z różnicą między kursem na trenera personalnego, a samymi studiami. Wiadomo, że studia zapewnią mi większą wiedzę teoretyczną ale czy warto poświęcić 3 lata na to? Wydaję mi się, że nie. Równie dobrze mógłbym zrobić kurs trenera będąc na innych, wyżej wymienionych przeze mnie kierunkach i w zanadrzu mieć jakąś alternatywę, a nie "stawiać na jedną kartę". 
      Cała sprawa nie daję mi spokoju i ciągle chodzi mi po głowie. Będę wdzięczny za wszelaką pomoc w wyborze.   
    • Przez damianhard
      Hej, w tym roku mam pisać pracę licencjacką z pedagogiki wczesnoszkolnej. Problem jest następujący nie potrafię zacząć pisać, nie wiem od czego zacząć jak to rozłożyć, pierwsza praca w życiu a jak to studia za bardzo nie potrafią przygotować do pisania takich prac. Temat mojej pracy to rozumienie przysłów przez dzieci w klasie 3 temat bardzo fajny tak powiedział promotor, lecz co z tego nie wiem od czego zacząć jaką książkę zacząć czytać. Strasznie późno się obudzili na mojej uczelni pracę mamy napisać do końca grudnia a dopiero tematy akceptują.... Jeśli możecie proszę was o pomoc, może ktoś coś pisał podobnego  Wielkie dzięki za pomoc
      Jeśli nie to prosiłbym o pomoc w pisaniu jak zacząć wgl pisać, jak to ułożyć każdemu kto pomoże będę bardzo wdzięczny

• Wypowiedzi z ostatnich 10 dni

• Może Ci być cieżko wyjechać po studiach, jeśli chcesz pracować w zawodzie. Warto jednak dodatkowo wziąć pod uwagę wyjazd na studia za granicę lub po prostu przebranżowienie się Dużo zależy do tego, czy chcesz wyjechać na stałe za granicę, czy zależy Ci na tym, aby po prostu sobie dorobić, a później wrócić do Polski. Moja znajoma zdecydowała się na wyjazd na kilka lat za granicę jako opiekunka do osób starszych, dzięki temu udało się jej zarobić szybciej kwotę, której potrzebowała. Wiem, że wyjeżdzał i była bardzo zadowolona
    • Słyszeliście o takim kierunku? Co o nim myślicie?
    • Jeśli chcesz połączyć filozofię z psychologią, to w Krakowie na Uniwersytecie Pedagogicznym jest kierunek "Filozofia rozwoju osobowego z elementami psychologii". 
    • Taki kierunek może pomóc rozwinąć umiejętności miękkie, rozumienie człowieka i jego potrzeb, co może przydać się np. w coachingu, przy organizacji szkoleń dla pracowników firm albo w marketingu. Poza tym AI może nauczyć się programować, malować, śpiewać, żonglować, jeżdżąc na łyżwach i wykonując arię operową, wypełniać tabelki w excelu itp., ale nigdy nie zrozumie w pełni człowieka. To nasza najbardziej ludzka umiejętność i dlatego warto w nią zainwestować. Polecam artykuł o podobnym "niepraktycznym" kierunku: filozofii. https://rynekpracy.pl/artykuly/czy-warto-zatrudnic-filozofa
  • Najpopularniejsze tematy na forum

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.