Skocz do zawartości
Kacper Zielonka

Letnia Akademia Kultury Rowy 2015

Rekomendowane odpowiedzi

Letnia Akademia Kultury to niezależna inicjatywa tworzona przez (dawnych i obecnych) studentów dla studentów, którym nie wystarcza wyłącznie wkuwanie. Jeśli podobnie jak my, masz ochotę prowadzić ciekawe rozmowy, wciąż dowiadywać się więcej o sobie i świecie, a przy tym świetnie się bawić nad morzem, po studencku i w bezpretensjonalnej atmosferze - ten obóz jest właśnie dla Ciebie!

Jesteśmy młodymi aktywistami i animatorami kultury o całkiem niezłym dorobku (https://www.facebook.com/fundacjafka), mamy otwarte głowy, jesteśmy wrażliwi na kwestie społeczne i sztukę. W czasie obozu zaprosimy Cię do udziału w panelach dyskusyjnych, warsztatach i kreatywnych formach spędzania wolnego czasu. Na 'Letniej Akademii Kultury' nie może zabraknąć morza, słońca, piasku i muzyki, ale tak naprawdę najważniejszą częścią obozu będziesz Ty, bo wierzymy, że każdy człowiek jest inny i niepowtarzalny, a w grupie potrafimy się doskonale uzupełniać. Wymieńmy się doświadczeniami i pomysłami ładując baterie przed nowym, nieubłaganym rokiem. Dołączysz?

------------------------

PROGRAM OBOZU SKŁADA SIĘ Z 4 BLOKÓW TEMATYCZNYCH:

------------------------

KULTURA – AKADEMIA SZTUK PRZEMYŚLANYCH

Zajęcia z tego obszaru obejmować będą:

• cykl wykładów z pogranicza kultury, zaangażowania społecznego i współpracy organizacji pozarządowych
• spotkania z ludźmi kultury (aktorami filmowymi młodego pokolenia, twórcami teatralnymi, pisarzami i poetami)
• pokazy kina plenerowego

------------------------

WARSZTATY

Podczas obozu przewidziane są również następujące warsztaty:

• dziennikarskie
• public relations i social media
• zarządzania projektem
• pozyskiwania partnerów i funduszy
• content marketingu
• świadomy student - prawa studenta

------------------------

COACHING

Sesje coachingowe będą opierały się o poznanie najważniejszych dla Ciebie wartości, obszarów Twojego życia. Bez tego zadania, niemożliwym jest wyznaczenie celów w pełni z Tobą spójnych. Sesje to dalsze spoglądanie w siebie. To czas na zastanowienie się, kim jesteś w oczach swoich oraz w oczach innych. Pracować będziemy jedną z najbardziej niezwykłych metod coachingowych – Points Of You. Podsumowanie to kolejny krok, tym razem zadanie sobie pytania, kim chcesz być? Będzie to czas na dostrzeżenie zarówno braków w Twoim życiu, jak i wyłapanie Twoich silnych stron, które tworzą Cię takim, jakim jesteś. W sposób świadomy będziesz podejmować trafniejsze decyzje oraz rozwiniesz swoje dotychczasowe kompetencje.

------------------------

SPORT I REKREACJA

Nie zabraknie, także zajęć na świeżym powietrzu. Przygotowaliśmy dla Was wiele atrakcji takich jak:

• warsztaty ruchowo- integracyjne na plaży
• zumba
• sztuki walki
• wycieczka do Słowińskiego Parku Narodowego
• gra terenowa
• podchody
• wycieczki rowerowe śladem nadmorskich szlaków

------------------------

LOKALIZACJA LETNIEJ AKADEMII KULTURY

Rowy to cicha sympatyczna miejscowość nadbałtycka położona wśród lasów, 28 km od Słupska pomiędzy Ustką a Łebą. Jednak w odróżnieniu od tych miejscowości Rowy zachowały charakter wioski rybackiej, idealny dla organizowania studenckich wyjazdów integracyjno-szkoleniowych. Tu znajduję się Słowiński Park Narodowy, który jako jedyny w Polsce został uznany za strefę biosfery UNESCO.

Nasz ośrodek położony jest na skraju lasu, w części Rowów, która posiada szeroką czystą otoczoną wydmami plaże. Dojście do niej spacerem przez las zajmuję 5 min.

Przygotowaliśmy dla Was dwuosobowe pokoje w budynku pensjonatowym oraz ośmioosobowe domki letniskowe. Na ich wyposażeniu znajduje się: telewizor, Wi-Fi, lodówka, czajnik elektryczny, mikrofala, w pełni wyposażona kuchnia. Ponadto do Waszej dyspozycji będzie palenisko oraz kociołek grillowy.

------------------------

Miejsce: Nadmorska miejscowość wypoczynkowa Rowy

Cena: 399 zł (w cenie są wszystkie opisane w programie zajęcia, dojazd do Rowów i z powrotem, noclegi, cena nie uwzględnia wyżywienia)

Zapisy potrwają do dnia: 20 sierpnia 2015 r.
Uwaga ilość miejsc ograniczona - decyduje kolejność zgłoszeń!

Data: I turnus 30.08 -05.09 2015, II turnus 06.09-12.09 2015

Już dziś możesz się zapisać, wysyłając do nas swoje zgłoszenie na adres: zapisy@fundacja-fka.pl
Prosimy o padnie imienia i nazwiska, numeru telefonu, miejsca zamieszkania oraz turnus, który wybierasz.

------------------------
strona na fb
https://www.facebook.com/letniaakademiakultury

Organizator: Fundacja Kultury Akademickiej
www.fundacja-fka.pl

post-6699-0-27847500-1435320963_thumb.pn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Podobna zawartość

• Przez skowronski
      Witam wszystkich forumowiczów.

Już wkrótce przyjdzie mi podjąć jedną z najważniejszych decyzji w moim życiu- wybrać kierunek studiów. No i tutaj pojawiają się kłopoty
      Otóż od dłuższego czasu nie mogę się zdecydować jaki konkretnie kierunek studiów chcę studiować.
      Jestem jednak przekonany, że chcę studiować jakiś kierunek ekonomiczny, gdyż od dłuższego czasu interesuję się tymi tematami i wiem że chciałbym rozszerzać wiedzę w tym kierunku.
      Jeśli chodzi o kwestie uczelni to rozważam Uniwersytet Gdański aczkolwiek z tyłu głowy siedzi mi też myśl o Uniwersytecie Ekonomicznym w Poznaniu.

Jeśli chodzi o same kierunki studiów to rozważam Ekonomia, FiR, Podatki i doradztwo podatkowe, Międzynarodowe Stosunki Gospodarcze lub z.arządzanie.
      Nie jestem jakimś matematycznym geniuszem(na maturze przewiduję około 40-50%), ale chcę podszkolić się z matmy w trakcie wakacji. Na maturze piszę rozszerzony angielski i wos.
      Jak wygląda kwestia matematyki na ww. przedmiotach jest tego dużo czy nie jest tak źle, jakie konkretne dziedziny matematyki są poruszanie na tych kierunkach.
      Z góry dziękuję wszystkim za odpowiedź

• Przez Oliwia
      Witam,
      Chciałabym rozpocząć naukę na kierunku turystyka i rekrecja w trójmieście (niestacjonarnie).
      Zastanaiam się nad uczelnią, czy ktoś mógłby jakąś polecić?
    • Przez aktywna
      Witam, od 10 lat zajmujemy się propagowaniem sportu i zdrowego stylu życia wśród dzieci i dorosłych, prowadząc fitness klub i szkołę tańca.
      Obecnie ruszamy z nowym autorskim projektem zajęć sportowo-gimnastycznych dla dzieci od 4 miesiąca życia do wieku gimnazjalnego. Specjalnie przygotowane scenariusze zajęć, profesjonalny sprzęt, nauka przez zabawę wsparta przez przemyślane i przygotowane pomoce dydaktyczne, atmosfera radości i zabawy to tylko niektóre nasze wyróżniki.
      Aktualnie poszukujemy do stałej współpracy instruktorów, jeśli jesteś:
      -profesjonalistą w swojej dziedzinie
      -masz świetne podejście do dzieci i potrafisz nawiązać z nimi kontakt
      -lubisz pracować i bawić się z dziećmi – i masz w tym doświadczenie
      -jesteś osobą kreatywną otwartą na nowe wyzwania i szkolenia
      -odpowiedzialnie podchodzą do swoich zadań i i obowiązków
      -jesteś osobą pełną pasji , energii i pozytywnego nastawienia do dzieci i ludzi
      DOŁĄCZ DO NAS!
      Nawiążemy współpracę z instruktorami:
      akrobatyki
      gimnastyki
      korektywy
      rekreacji ruchowej dla dzieci
      mile widziany osoby po studiach AWF lub pedagogicznych – nie jest to wymóg konieczny
      Jeśli chciałabyś/chciałbyś zacząć z nami współpracę to prosimy o , przesłanie CV wraz z numerem telefonu na adres mailowy aktywna@aktywna.waw.pl
      Z przyjemnością skontaktujemy się z Tobą w celu umówienia na spotkanie.
      Pozdrawiam Serdecznie
      -------------------
      Aktywna Lady Fitness
      ul. Obszarowa 2 , Warszawa- Falenica
      Tel. +48 500-129-088
      http://www.aktywna.waw.pl
    • Przez tsunamiblond
      Czy ktoś z was był na obozie studenckim? pytam głównie o party camp i student travel z racji tego, że ich oferty wydają mi się atrakcyjne  Zależy mi na dobrej zabawie, fajnych miejscach do zwiedzania i oczywiście poznaniu nowych osób za niewielkie pieniądze  Jeżeli ktoś ma jakieś doświadczenia niech śmiało się nimi dzieli  aa i które biuro lepsze ST czy Part Camp?
    • Przez RysunekArchitektura
      Już od 18 lipca 2016 w Pracowni Rysunku i Architektury w Poznaniu rozpoczynamy cykl wakacyjnych warsztatów hobbystycznych oraz kursów przygotowawczych na studia.

Organizujemy:
      - Wakacyjny Plener Rysunkowy
      - Wakacyjny Wyjazdowy Plener Rysunkowo-Malarski
      - Wakacyjne Warsztaty Artystyczne dla Dzieci, Młodzieży i Dorosłych
      - Wakacyjne Warsztaty Architektoniczne dla Dzieci i Młodzieży
      - Intensywny Kurs Rysunku - całość, przygotowujący do egzaminów na studia w sesji wrześniowej
      - Kurs Budowy Makiet

Szczegóły pełnego programu wakacyjnych zajęć w Pracowni RA dostępne są na stronie internetowej www.rysunekarchitektura.pl oraz na naszym profilu na Facebooku'u 

Wraz z programem zajęć letnich możesz już teraz zapoznać się z harmonogramem warsztatów i kursów na nowy rok 2016-2017!

Zapisy na wszystkie zajęcia także za pomocą naszej strony internetowej www.rysunekarchitektura.pl , pod numerem telefonu 602 136 330 oraz mailowo na: kontakt@rysunekarchitektura.pl

Dołącz do RA w wakacje!

• Wypowiedzi z ostatnich 10 dni

• Jeżeli chodzi o drukowanie, to wszystko zależy kto gdzie mieszka  Jak ktoś mieszka w Krakowie bądź okolicach to myślę, że warto pomyśleć o lobos promo https://lobos.promo/  jest tutaj również możliwy spersonalizowany druk cyfrowy z tego widziałam. Mam nadzieję, że komuś się przyda.
    • Tak jak ktoś napisał. Łatwo jest założyć, ale potem tą firmę utrzymać, mieć klientów itd. Przykład podam jako salon fryzjerski, który dzisiaj jest już połączony często z zabiegami kosmetycznymi typu paznokcie, makijaż permamentny itd. Trzeba mieć fundusze na sprzęt, na fotele, konsolety czy na poczekalnie fryzjerskie https://salonova.pl/poczekalnie-fryzjerskie kończąc na akcesoriach jak nożyczki, maszynki do strzyżenia i preparaty typu kosmetyki, farby etc. Potem trzeba jeszcze przyciągnąć klientów, równocześnie prowadzić kanały SocialMedia. Ciężki kawałek chleba.
    • Hejka to wypowiem się i ja jako osoba, która studiowała na Polibudzie, ale w Gdańsku, a w Gliwicach. Studiowałam Technologię Chemiczną i powiem szczerze... , że jest dokładnie tak jak mówi autor. Co do przedmiotów, skąd ja to znam, a niektórzy prowadzący tak antypatyczni, byli tacy dwaj, jeden był z przedmiotu inżynieria procesowa czy przedmiot Tech. Chemiczna. Miałam takiego przykrego gościa, który nie potrafił tłumaczyć. Z chemią fizyczną, jest dokładnie tak jak opisano. Nie wiem czy u Was tak było, ale np na 1 terminie egzaminu, jak było się na wszystkich wykładach to doliczało się 3 pkt na egzaminie i np. dzięki temu miało się zdany egzamin.  
  • Najpopularniejsze tematy na forum

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.