Skocz do zawartości
Sebastian Szczęsny

Najpiękniejsze studentki w Polsce...

Rekomendowane odpowiedzi

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Podobna zawartość

• Przez karolina796
      Dostalam się na prawo do uwb w Białymstoku i UMCS w Lublinie i nie wiem co mam robić? Którą uczelnia jest lepsza pod względem poziomu i lepiej jest widziana wśród pracodawców? Może ktoś z Was studiował na którymś uniwersytecie i mógłby podzielić się opinią. Mam czas do jutra, więc proszę, dajcie jakieś rady  
      Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi  
      Pozdrawiam 
    • Przez Patryk Szczepaniak
      Witam,
      matura coraz bliżej a w mojej głowie mało konkretów. Czas największy zdecydować się na kierunek i miasto. W tej chwili uczę się w Lesznie - woj. WLKP
      Mam kilka pytań i bardzo prosiłbym o pomoc, odpowiedź, ukierunkowanie.
      Czy warto kontynuować naukę w zawodzie?
      Jest to kierunek przyszłościowy (teleinformatyk) jednak moje technikum nie dało mi zbyt dużo wiedzy na ten temat. Zdałem egzamin E13 i E15 na wysokim poziomie jednak największy sprawdzian będzie na egzaminie E16 w czerwcu - tak, po maturze  (wujek Google powie co to za egzamin).
      Na dodatek najbliższe studia zaoczne to Bydgoszcz. Większość studiów na tym kierunku są w trybie dziennym, który niesie za sobą koszty mieszkania w danym mieście, czasami bez możliwości pracy jednocześnie.
      Zainteresowania?
      Ostatnimi czasy dużo czasu spędzam na oglądaniu kursów google na temat e-commerce, próbuję tworzyć strony na wordpressie i znam w podstawowym stopniu html i css. Pozycjonowanie, obmyślanie strategii reklamowej? Brzmi fajnie i ciekawie. Praca w domu? Budowanie stron? Bardzo chętnie, ale czy studia pozwolą mi na rozwój (jestem świadomy że jeżeli sam nie zacznę się zagłębiać to nic w tym kierunku nie osiągnę). Czy wybór studiów na WSB Poznań - Inż. Informatyka - E-commerce to dobry wybór czy tylko strata czasu. Być może macie propozycje studiów w tym kierunku?
      Nie chciałbym się rozstawać z komputerem, w szczególności wizja pracy w własnym biurze, domu, praca zdalna strasznie mnie motywuje. Jestem typem, który lubi własny kąt, ale także podróże, w których w czasie ich trwania mógłbym nadal mieć kontakt z pracą i nie zostawać w tyle.
      Czy prywatne uczelnie takie jak WSB Poznań czy CDV Poznań pozwolą mi na rozwój?
      Ciągle jestem w wielkiej kropce. Chciałbym się przeprowadzić do Poznania -> a może dalej, zacząć pracę i studiować zaocznie aby mieć za co się utrzymać i jednocześnie studiować. Czy wybór uczelni takich jak WSB ma sens? 
      Podsumowanie
      Olać e-commerce i po studiach na innym kierunku zrobić podyplomówkę? Postarać się o rozwój w kierunku mojego zawodu i iść do Bydgoszczy? A może macie ciekawsze, lepsze, ambitniejsze plany? Jestem w stanie uczyć się sam, bowiem własne zaangażowanie i wkład jest najważniejsze, a dla wizji dobrej przyszłości i przyjemnego życia warto się starać. Zawód z pasją, który nie męczy to chyba moje małe marzenie  
      Dzięki za poświęcony czas na przeczytanie tych wypocin. 
      Pozdrawiam

• Przez Miłosz Szkudlarski
      Wielkimi krokami zbliża się czas tegorocznych egzaminów maturalnych. Tysiące maturzystów, być może również wielu z Was, stanie następnie przed niezwykle trudnym wyborem uczelni i kierunku studiów.
      Co najlepiej studiować? Jaką uczelnię wybrać? Wyjechać na studia do innego miasta czy zostać w rodzinnym? Jeśli jesteście mieszkańcami Leszna lub okolic, to nie jesteście zdani wyłącznie na wyjazd do Poznania lub Wrocławia, gdyż w rodzinnym mieście macie całkiem spore możliwości, o których chcemy Wam dzisiaj opowiedzieć.

Więcej informacji znajdziecie tutaj: Studia w Lesznie
    • Przez Łukasz
      Od kilku miesięcy trwa kampania wyborcza w najlepsze. Kandydaci pokazują nam jakimi są filantropami, jakie mają sukcesu, co zrobią dla nas, naszego regionu. Niestety w tym samym czasie nałożyła się akcja dziennikarska wyłapywania głupot polityków. Okazują się, że nikt z kandydatów nie zna języków obcych, nie wiedzą, czym jest Parlament, Komisja, nie mówiąc już o konkretnych rolach. Co więcej kandydaci z mojego regionu to osoby bardzo słabo z nim związane, a Pan Minister Rostowski nie zna nawet nazwy miasta, z którego kandyduje, drugą osobą na liście jest Otylia Jędrzejczak. Propozycje partii opozycyjnych wcale nie są lepsze z wyjątkiem kilku nazwisk godnych bycia wybranymi to listy wyborcze to wielka farsa, co więcej te godne nazwiska często mijają się z moimi poglądami politycznymi. Pójdę na wybory, ale bardziej dlatego, że czuję się odpowiedzialny niż dlatego, że chciałbym zagłosować na konkretnego kandydata. 
      A Wy?
      Idziecie czy nie idziecie na wybory?

• Przez Sebastian Szczęsny
      Największą uczelnią w Gorzowie Wielkopolskim jest Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa im. Jakuba z Paradyża. Na pewno warto wziąć ją pod uwagę. Ma świetny campus studencki, zróżnicowaną ofertę studiów licencjackich i inżynierskich. To największa uczelnia w północnej części województwa lubuskiego. Jednak na pewno profil kształcenia jest na tyle interesujący. Kiedyś to była szkoła wyższa kształcąca przede wszystkim na potrzeby lokalne. Teraz jednak rozwija program i pojawiają się nowe programy studiów, mogące zainteresować kandydatów na studia z innych terenów. Co ważne dla przyjezdnych - PWSZ w Gorzowie ma także własny akademik. Dużo się tam dzieje także "po godzinach", a diamentem w koronie "życia studenckiego" jest sport - z koszykarskim AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski - znanym każdemu kibicowi koszykówki

• Wypowiedzi z ostatnich 10 dni

• Może Ci być cieżko wyjechać po studiach, jeśli chcesz pracować w zawodzie. Warto jednak dodatkowo wziąć pod uwagę wyjazd na studia za granicę lub po prostu przebranżowienie się Dużo zależy do tego, czy chcesz wyjechać na stałe za granicę, czy zależy Ci na tym, aby po prostu sobie dorobić, a później wrócić do Polski. Moja znajoma zdecydowała się na wyjazd na kilka lat za granicę jako opiekunka do osób starszych, dzięki temu udało się jej zarobić szybciej kwotę, której potrzebowała. Wiem, że wyjeżdzał i była bardzo zadowolona
    • Słyszeliście o takim kierunku? Co o nim myślicie?
    • Jeśli chcesz połączyć filozofię z psychologią, to w Krakowie na Uniwersytecie Pedagogicznym jest kierunek "Filozofia rozwoju osobowego z elementami psychologii". 
    • Taki kierunek może pomóc rozwinąć umiejętności miękkie, rozumienie człowieka i jego potrzeb, co może przydać się np. w coachingu, przy organizacji szkoleń dla pracowników firm albo w marketingu. Poza tym AI może nauczyć się programować, malować, śpiewać, żonglować, jeżdżąc na łyżwach i wykonując arię operową, wypełniać tabelki w excelu itp., ale nigdy nie zrozumie w pełni człowieka. To nasza najbardziej ludzka umiejętność i dlatego warto w nią zainwestować. Polecam artykuł o podobnym "niepraktycznym" kierunku: filozofii. https://rynekpracy.pl/artykuly/czy-warto-zatrudnic-filozofa
  • Najpopularniejsze tematy na forum

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.