Matematyka inaczej - spotkanie z kandydatami w Zielonej Górze
dodany przez
Sebastian Szczęsny, w Matematyczno-informatyczne
-
Podobna zawartość
-
Przez momox
Hej! Ukończyłam studia licencjackie na kierunku Finanse i Rachunkowość sp.Rachunkowość oraz studia magisterskie na kierunku Finanse i Rachunkowość sp.Biegły rewident. Chcę zrobić coś jeszcze w kierunku Informatyki. Drugi Magister (2lata) na kierunku Informatyka w biznesie lub studia podyplomowe (1rok) na kierunku Data Science: zaawansowana analiza danych. Nie wiem co lepsze czy drugi mgr czy ta podyplomówka.. Co mi otwiera drzwi do większych możliwości i jak pracodawcy patrzą na te dyplomy?
Dzięki.
-
Przez euro123
Witam, nie wiem, czy to dobry dział na tego typu pytanie, jeśli nie to proszę przenieść. Przechodząc do sedna, gdzie jest najwięcej matematyki w programie, jeśli weźmiemy pod uwagę te trzy kierunki; marketing, prawo w biznesie, zarządzanie. Może też orientuje się ktoś czy to prawda, że po marketingu bez doświadczenia zarabia się grosze w porównaniu do innych i jak pracodawcy podchodzą do samego licencjatu z prawa w biznesie (pytam, bo w mieście oddalonym 100 km ode mnie jest jedynie I stopień).
-
Przez jabbeck
po studiach i zdobyciu doświadczenia w polsce marzy mi się wyjazd do norwegi lub szwecji
rozważam studiowanie informatyki na ue lub finansów i rachunkwości
który z tych kierunków jest bardziej mobilny, i pozwoliłby mi znaleźć zatrudnienie w owych krajach, oczywiście po nauce języka
-
Przez Meg1712
Witam. Jestem studentem 1 roku ekonomii. Bardzo się cieszę z wyboru tego kierunku. Na drugim roku będę musiał wybrać specjalność (wybiorę na 99% ekonometrię/statystykę). Jedną z karier jaką rozważam jest data analyst. Po ukończeniu studiów licencjackich będę chciał iść na studia drugiego stopnia, i tu pojawia się moje pytanie. Myślę nad dwoma kierunkami:
Analityka gospodarczą( ekonometria, matematyka, statystyka, big data i BI, pogramy informatyczne typu SQL i R itd)
Informatyka w biznesie( wprowadzenie do języków R i Python, bazy danych, big data, HTML, tworzenie aplikacji)
Który z tych dwóch kierunków byłby lepszy.
Mogę dosłać więcej szczegółów (plan lekcji, prezentację kierunki, opis itd.)
Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.
-