Skocz do zawartości
WiecznyStudent

Czy wykupować ubezpieczenie turystyczne podczas podróży zagranicznej?

Rekomendowane odpowiedzi

Jakie macie zdanie na ten temat? Lecimy ze znajomymi na dwa tygodnie do egiptu. Niektórzy są na tak, niektórzy na nie. Czy Waszym zdaniem warto jest wykupić sobie takie coś?

Z jednej strony jest to dodatkowy koszt.

Z drugiej jak coś sie stanie i tego nie masz to lipa....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie to masz rację i  z tego co piszesz to rzeczywiście nie kosztuje to dużo .Zostawiłem tam swój numer telefonu. No zobaczymy co powinni mi doradzić. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja ubezpieczałam się w Compensie. 

20 zł na tydzień do Turcji ! I to na wysoką kwotę ubezpieczenia. Jak zobaczyłam do doszłam do wniosku,ze naprawdę się to opłaca. Ubezpieczenie jakieś tam zawsze jest jak lecisz z biurem ale wczytałam się swego czasu w cenę i jednak nie jest to na duża. Wystarczy na jeden albo dwa dni pobytu w szpitalu. Potem radź sobie człowieku sam

Czy jest to warte tych 20 zł? Nie sądze. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Cuk warto zobaczyć,to multiagencja więc mają szeroką ofertę.Tanio tam auto ubezpieczyłam, inne polisy też powinni mieć w konkurencujnych cenach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdecydowanie warto wykupić takie ubezpiecznie. Kosztuje grosze, a wiem z doświadczenia, że może się bardzo przydać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozmawiałem z konsultantem Wybraliśmy ubezpieczenie.Powiem Wam jednak,że po wczorajszej sytuacji z Tunezją to chyba nigdzie nie polecę bez ubezpieczenia turystycznego. Okropne rzeczy się teraz dzieją na świecie.

Dobrze,że nie wybraliśmy Tunezji na wycieczkę. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdecydowanie nie warto jeździć bez ubezpieczenia, szczególnie że wcale nie jest ono drogie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie sądzę, że sprawa z Tunezją jest rozdmuchana. Poza tym obojętnie gdzie jedziemy, takie ubezpieczenie może nam się przydać i nie ma od tego wyjątków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Często biura podróży oferują już ubezpieczenie w cenie wczasów, ale zawsze warto sprawdzić co to ubezpieczenie zawiera. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi