AiR czy Bezpieczeństwo wewnętrzne
dodany przez
Robin123, w Czym kierować się przy wyborze studiów?
-
Podobna zawartość
-
Przez andzia9827
Hej, myśle i myśle ale nadal chyba nie wiem co zrobić. A mianowicie - studiuje bezpieczeństwo wewnętrze ze specjalizacja kryminologia i kryminalistyka na 3 roku, w tym roku praca i mam nadzieje zaliczenie. Jednak ... myśle, że chciałabym iść troszkę w innym kierunku. Mam zamiar pójść na studia jednolite magisterskie z psychologi sądowej albo na pedagogikę wczesnoszkolną i przedszkolną. Obydwa kierunki mi się podobają aleee po którym są większe szanse na dobre zarobki i szybsze znalezienie pracy ? ( tylko studia zaoczne wchodzą w gre ) Przed startem studiowania już miałam mega dużo myśli co wybrać i sądzę że wybrałam najgorzej ale jak już w tym siedzę to chce to skończyć. Myśle ze po bezpieczeństwie nie ma wiele wyborów pracy i studiowania innych kierunków, a jak jest naprawdę ?
dziekuje za odpowiedzi :)
-
Przez QaZmLp
Witam. Wie ktoś jakie były progi punktowe na Automatykę i Robotykę na Wydziale Automatyki, Elektroniki i Informatyki Politechniki Śląskiej w Gliwicach w ostatnich latach? Oczywiście progi nie są jednakowe w każdym roku, ale ta informacja dałaby jakikolwiek podgląd na sytuację.
-
Przez Rozmarzona Harcerka
Zastanawiam się który z kierunków byłby najlepszy dla osoby myślącej logicznie, mającej dobre postrzeganie przestrzenne i matematyczne, która bez problemu załapuje i uczy się wszelkiego rodzaju schematów, a matematyka i fizyka przychodzą jej z łatwością (fizyka trochę mniejszą). Plus takiej która ma talent do różnego rodzaju manualnych czynności. Teoretycznie nada się to wszędzie i nie wiem co z tym zrobić,a na temat kierunków, które wymieniłam naczytałam się przy innych tematach, ale irytują mnie często kompletnie sprzeczne opinie na temat tego co można po tych kierunkach robić i na czym polegają różnice między nimi, bo im więcej czytam tym bardziej wydają się jedną wielką mieszaniną programowania, budowania i projektowania układów i maszyn oraz elementami mechaniki. A gdy czytam na stronach uczelni to zależnie od uczelni pozostaje mało przedmiotów stricto z danego kierunku. Wszystko się miesza albo mi się tylko wydaje. Przepraszam, jeśli dorzuciłam niepotrzebny poruszony wcześniej temat
-
Przez klima7
Witam, chciałem się dostać na Informatykę Politechniki Warszawskiej (Wydział Elektryczny), niestety się nie udało, mało brakło.
Dostałem się za to na Automatykę i Robotykę (Wydział Mechatroniki)
Zastanawiam się więc bardzo mocno, czy będzie możliwe przeniesienie pomiędzy tymi kierunkami. Z AIR na Informatyke. Co sądzicie? Myślicie, że można w tej kwestii dzwonić na uczelnie, ktoś coś odpowie?
W załączniku dodaje przedmioty na pierwszym roku dla porównania, jest dużo różnić moim zdaniem
-
Przez MechMan
Czesc wszystkim
Mam taki oto dylemat- jestem mgr inz mechaniki i budowy maszyn, lecz chciałbym pójść jeszcze raz na studia inżynierskie - oczywiście zaocznie. No i waham sie międzu Automatyką i Robotyką na Akademii Marynarki Wojennej w Gdyni albo nad Mechatroniką na Uniwersytecie Warmińsko Mazurskim w Olsztynie. Co możecie powiedzieć na temat obu tych kierunków jak i uczelni? Która uczelnia ma lepszy prestiż w oczach pracodawców i gdzie się więcej naucze rzeczy dot. nowych technologii, programowania itp. Planuje oczywiście cały czas pracować w przemyśle lądowym że tak powiem. Tak na 70% procent jestem nastawiony na AiR w Gdyni jednak boje się czy pracodwaca patrzacy na dyplom z Akademii Marynarki Wojennej nie bezie uważał mnie np za gorszego kandydata niż takiego np. po Politechnice Łódźkiej. Będę wdzieczny za każdą odpowiedz
-