Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem na kierunku bezpieczeństwo narodowe i zastanawiam sie nad rozpoczeciem drugiego kierunku jakim miałby byc inżynier bezpieczeństwa. Byloby to poszerzenie wiedzy i umiejetnoesci w kierunku technicznym, jednak zastanawiam sie czy warto?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie lepiej zrobic studia podyplomowe z inzynierii bezpieczeństwa? Po co robic drugi kierunek studiow. Zawsze mozesz wybrac inny kierunek na studiach drugiego stopnia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Moim zdaniem to całkiem ciekawy pomysł. Jeśli rzeczywiście z programu studiów tego drugiego kierunku wynika, że poszerzysz wiedzę, a przy tym mniej więcej wiesz, że poradzisz sobie ze zgraniem obu planów, to takie połączenie może okazać się dla Ciebie bardzo korzystne. Zaoszczędzisz czas, poza tym drugi kierunek jest bezpłatny, a to też istotna kwestia. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Podobna zawartość

• Przez Lit.paw1672
      Hej, temat dotyczy obrony. Miałam bronić się w czerwcu byłam jednak daleko do oddania licencjatu przez ten czas mało co konsultowałam się ze swoim promotorem, przez co tak średnio mnie kojarzy. W efekcie przedłużyłam termin do października, pracę wysłałam w połowie sierpnia ale odpowiedzi wciąż brak. Jak mogę skontaktować się z promotorem poza Teamsem? Czy mogę napisać do niego na fb albo na uczelni coś mi na ten temat powiedzą w dziekanacie np?
    • Przez Juliia
      Witam jestem w końcówce pisania pracy licencjeckiej. Piszę studium przypadku-cukrzyca ciążowe na kierunku dietetyki. Szukam osoby która może już pisała podobny temat lub kogoś kto mógłby mi pomóc, mam kilka pytań co do jednego z rozdziałów. 
    • Przez Mortis
      Cześć wszystkim, kończę swoją pracę dyplomową i potrzebowałabym pomocy jeśli chodzi o wnioski końcowe. Czy ktoś jest w stanie polecić mi jakieś strony internetowe/książki gdzie znajdę interpretację struktury poszczególnych składników (aktywa, pasywa, przychody, koszty) w fundacji? Chodzi mi o coś w stylu "jeśli aktywa obrotowe przeważają to..." albo coś o tym jak wynik finansowy odzwierciedla działania fundacji.
    • Przez Meg1712
      Witam. Jestem studentem 1 roku ekonomii. Bardzo się cieszę z wyboru tego kierunku. Na drugim roku będę musiał wybrać specjalność (wybiorę na 99% ekonometrię/statystykę). Jedną z karier jaką rozważam jest data analyst. Po ukończeniu studiów licencjackich będę chciał iść na studia drugiego stopnia, i tu pojawia się moje pytanie. Myślę nad dwoma kierunkami:
      Analityka gospodarczą( ekonometria, matematyka, statystyka, big data i BI, pogramy informatyczne typu SQL i R itd)
      Informatyka w biznesie( wprowadzenie do języków R i Python, bazy danych, big data, HTML, tworzenie aplikacji)
      Który z tych dwóch kierunków byłby lepszy.
      Mogę dosłać więcej szczegółów (plan lekcji, prezentację kierunki, opis itd.)
      Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.

• Przez mrchris9
      Jestem na ostatnim semestrze studiów licencjackich i nie mam napisanej pracy. Zupełnie straciłem motywację do jej pisania już jakiś czas temu, głównie z powodu problemów osobistych. Nie mam szans na otrzymanie zaliczenia seminarium przez mojego promotora. Pozostałe przedmioty na pewno zaliczę. Wcześniejsze semestry zaliczyłem bez problemu

Jak wyglądają moje opcje? Co mogę zrobić? Czy "zaliczanie" semestru do końca ma sens?
      Jak wyglądają w takiej sytuacji procedury ew. zmiany uczelni i/lub trybu nauczania?
      Mam zupełną pustkę w głowie

• Wypowiedzi z ostatnich 10 dni

• Temat automatyzacji i robotyki w porównaniu z IT to zdecydowanie fascynująca kwestia. Oba te obszary mają swoje unikalne cechy i możliwości. Automatyzacja i robotyka to dziedziny, które zyskują na znaczeniu, ponieważ technologia staje się coraz bardziej zaawansowana. Praca w tych dziedzinach może otworzyć drzwi do projektowania zaawansowanych robotów, systemów automatyki przemysłowej czy też tworzenia rozwiązań z zakresu sztucznej inteligencji. Z drugiej strony, IT to obszar, który jest nieodłącznie związany z naszym codziennym życiem. Programowanie, rozwijanie oprogramowania, tworzenie aplikacji mobilnych i webowych - to wszystko wpływa na rozwój technologii cyfrowej. Jeśli jesteś zainteresowany nauką programowania, warto zastanowić się nad kursem jak https://goit.global/pl/courses/python/, który może być doskonałym punktem wyjścia do zdobycia umiejętności programistycznych. Niezależnie od tego, czy wybierzesz automatyzację i robotykę, czy IT, oba te obszary oferują wiele perspektywicznych ścieżek kariery. To kwestia Twoich zainteresowań i pasji. Warto jednak pamiętać, że umiejętności związane z IT są coraz bardziej poszukiwane na rynku pracy, co może być dodatkowym czynnikiem decydującym przy wyborze." Pamiętaj, że wybór między automatyzacją, robotyką a IT zależy od Twoich osobistych zainteresowań i celów zawodowych. Każdy z tych obszarów ma wiele do zaoferowania, a nauka programowania może być doskonałym punktem wyjścia do wielu z nich.
    • A wiesz coś o specjalności Transportu (pilotaż samolotów transportowych) na studiach wojskowych? Myślałem o pójściu na to.
    • Przypomniały mi się studenckie lata i roześmiałam się
  • Najpopularniejsze tematy na forum

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.