Zaloguj się, aby obserwować tę zawartość
Obserwujący
0
Kurs KINETIC CONTROL
dodany przez
fizjo-sport, w Praca podczas studiów
-
Podobna zawartość
-
Przez Jaaaa950
Hej, nie wiem czy posze w dobrym miejscu więc sorki jesli nie.
W tym roku zdaje mature i chcialabym wiedziec ile mniej więcej musze mieć pkt z biologii aby się dostać. Będę składać na uczelnie w całej Polsce. Fajnie by było gdybyście wy (osoby które studiuja ten kierunek) mogly powiedzieć gdzie studiuja i ile mieli pkt.
Również chcialam zapytać czy lepiej jest studiować fizjoterapie na uczelni medycznej czy na awf ?
Z góry dziekuje za odpowiedzi
-
Przez sanderek
witam
Jeżeli się uda, to od października będę studiować dziennie fizjoterapię i stąd moje pytanie. Czy da się połączyć te studia z pracą, weekendową chociaż lub nawet w tygodniu? Czy ilość zajęć jest jednak zbyt duża.
-
Przez Kupcio
Witam
Jestem tegorocznym matużystą i zdecydowałem się na studia w kierunku masażu/fizjoterapii. Na maturze jednak nie zdawałem żadnego kierunku przyrodniczego. W moim mieście jest szkołą w której mogę uczyć się w kierunku technika masażysty. Moje pytanie polega na tym czy po ich ukończeniu, a może już w trakcie mogę się udać na studia zaoczne w kierunku fizjoterapii? Czy tytuł technika masażysty "pomoże" mi w jakiś sposób na dostanie się na takowe? Słyszałem, że już po pierwszym roku na kierunku masażysty można się udać na zaoczną fizjoterapie bez zdawania przedmiotów przyrodniczych w formie matury. Jak to wygląda w praktyce?
-
Przez mateusz_dud
Witam!
Chciałbym się dowiedzieć coś na temat studiowania fizjoterapii w systemie zaocznym na Uniwersytecie Medycznym w Katowicach.
Niestety nie dostalem sie na studia dzienne. czy polecacie forme zaoczna? czy zajecia sie odbywaja tylko w weekendy? jezeli ktos studiowal/studiuje prosze mi opisac ta sytuacje.
-
Przez Wakuola98
Hej! Kończę właśnie pierwszy rok fizjoterapii, niby było fajnie, ale od kiedy wszedł nam masaż i bardziej kierunkowe przedmioty zaczęłam wątpić w sens wykonywania przeze mnie tego zawodu potencjalnie w przyszłości. Wynika to z faktu, że jestem słabiutka. Przy masażu męczę się niewiarygodnie (jak mamie zrobiłam masaż połowy ciała to się spociłam obrzydliwie i od razu poszłam spać z wyczerpania), poza tym od zawsze mam problemy z bólami kręgosłupa i karku, które są do przeżycia w trybie życia typu nauka przez cały dzień, ale obawiam się, że będą przeszkadzać mi w potencjalnej pracy... Żeby tego było mało od dwóch lat bolą mnie stawy, czasem bardziej czasem mniej, miałam podejrzenie choroby autoimmunologicznej (tym bardziej że było ich sporo u nas w rodzinie); na ten moment pozostałam bez konkretnej diagnozy.
Jestem osobą empatyczną, ale czasami aż za bardzo, potrafię się rozpłakać na widok starszej osoby tylko dlatego, że jest stara i wolno chodzi (albo jest uroczym starszym panem).
Na fizjo przez cały ten rok najbardziej mnie interesowała jednak anatomia, fizjologia i biologia medyczna w szczególności.
Warto w to brnąć biorąc pod uwagę, że oprócz tego, że całkiem mi się te studia podobają to czysto fizycznie się do nich nie nadaję...? Czekają mnie jeszcze praktyki na obozie naukowym i nie wiem, czy z niego rezygnować, czy dać sobie na nim jakąś ostatnią szansę....
-