Zaloguj się, aby obserwować tę zawartość
Obserwujący
0

Diamentowe Granty - do 200 tys. na badania dla studentów
dodany przez
Sebastian Szczęsny, w Kariera naukowa, badania, granty
-
Podobna zawartość
-
Przez studentka98a
Witam,
proszę o pomoc w interpretacji zdarzenia jakie miało miejsce w mojej szkole oraz ewentualne działania, które mogę podjąć.
W październiku 2020 złożyłam wniosek o stypendium rektora. Nie wiem dlaczego tak jest, ale zwykle najpierw jest przelew, a dopiero później decyzja. Tak też było w tym roku.
W grudniu otrzymałam przelew stypendium rektora za miesiące październik, listopad oraz grudzień. Wypłata stypendium za styczeń nie nastąpiła. Szkoła na początku lutego wydała oświadczenie, że powołano komisję, aby zweryfikować przyznane stypendia - na które nie było jeszcze dostarczonych decyzji, jedynie przelewy poszły do studentów. Dzisiaj tj. 11.02.2021 odebrałam decyzję Komisji Stypendialnej o odrzuceniu mojego wniosku o stypendium, gdyż nie spełniam kryteriów - brakuje mi 0,2 do granicy, od której przyzwano stypendium. Taka sytuacja jak moja dotknęła około 20 studentów.
I teraz zastanawiam się ...
Jakim sposobem komisja, która zgromadziła się w listopadzie orzekła, że stypendium mi przyznaje (bo tak musiało być skoro otrzymałam przelew, ale decyzji nie dostałam i pewnie nigdy się nie dowiem jak było) a komisja zgromadzona w lutym jednak odwołuje decyzję i odmawia stypendium? Wprowadzono mnie w błąd. Byłam przekonana, że stypendium mi przysługuje - zaplanowałam wydatki, cieszyłam się, że studiuje poświęcając jedynie swój czas, a nie pieniądze. Ta sytuacja jest bardzo dziwna ...
I teraz najważniejsze ... Czy szkoła może mnie wezwać do zwrotu stypendium rektora, które zostało mi wypłacone za 3 miesiące?
Jak mam umotywować odwołanie od decyzji komisji, aby mieć jakiekolwiek szanse na udowodnienie błędu szkoły i ewentualne zdobycie tego stypendium?
W załączniku dodaje zdjęcie uzasadnienia decyzji.
-
Przez recovery1
Witam,
jestem studentką psychologii, którą bardzo interesuje temat seksualności, sposobów radzenia sobie kobiet z problemami ginekologicznymi i tworzenia programów pomocy. Piszę właśnie pracę magisterską na temat funkcjonowania seksualnego kobiet po zabiegu histerektomii i chciałabym zaprosić Panie do podzielenia się swoimi doświadczeniami i odczuciami w tym temacie. Jeśli znają również Państwo osoby o podobnych doświadczeniach, byłabym wdzięczna za udostępnienie ankiety i pomoc. Ankieta jest całkowicie anonimowa (wyniki są opracowywane zbiorowo) i nie powinna zająć więcej niż 20 minut.
Serdecznie dziękuję!
https://forms.gle/M8LtjdAQpHqTkfdU6
-
Przez Szybki_Czesiek99
Witam,piszę do wszystkich forumowiczów z pytaniem czy podczas badań lekarskich do Wyższej Szkoły Kryminologii i Penitencjarystyki w Warszawie sa robione badania na obecność np.thc w organiźmie?
Być może ktoś przechodził już te badania i wie czego się spodziewać.
Liczę na duży odzew z waszej strony
-
Przez sandraw
Witam,
zwracam się do Was z prośbą o wypełnienie ankiety, której potrzebuję do napisania pracy licencjackiej na temat różnic w akceptowaniu zachowań przez kobiety i mężczyzn. Jest ona całkowicie anonimowa, a wypełnienie jej zajmie nie dłużej niż 5 minut.
Z góry dziękuję za pomoc.
https://goo.gl/forms/GSbTmbTfjrseP8E03
-
Przez natalia.a
Pomóżcie mi proszę w wymyśleniu pytań szczegółowych do tematu : sposoby pracy nauczyciela z uczniami klasy 3 szkoły podstawowej.
Pytanie główne : Jakie sposoby pracy z uczniami klasy 3 są stosowane przez nauczyciela?
Pytania szczegółowe : ???
-