Wybór studiów. Bezp Narodowe / Policja / Straż / Leśnictwo / Fizjoterapia
dodany przez
czaja1295, w Czym kierować się przy wyborze studiów?
-
Podobna zawartość
-
Przez DragoGame
Cześć
Dostałem się na 2 uczelnię i nie wiem co wybrać. Czy możecie mi napisać która będzie lepsza. Dostałem się na Bezpieczeństwo Narodowe na Uniwersytet Wrocławski i Akademie Wojsk Lądowych. Oczywiście chodzi mi o studia cywilne
-
Przez Houdini
Czy ktoś może mi napisać obiektywną opinię na temat Wat-u? Naczytałam się wielu nieprzyjemnych rzeczy o tej uczelni, szczególnie o tym jak traktowani są na niej studenci, czy rzeczywiście jest aż tak źle? Interesuje mnie kierunek inżynieria materiałowa i naprawdę chciałabym go studiować ale przeraziły mnie niektóre opinie.
Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź.
-
Przez Houdini
Czy ktoś może coś napisać o kierunku inżynieria materiałowa na WAT? Wszędzie widzę opinie na temat informatyki i logistyki na tej uczelni, jednak nie mogę niczego znaleźć o tym konkretnym kierunku, może ktoś mógłby napisać jak wyglądają takie studia?
-
Przez Zurix11
Hej, mój brat napisał w tym roku maturę, pisze w jego imieniu. Jego pasją jest motoryzacja, transport i policja, jednak nie wie dokładnie co chce robić w życiu. Zastanawia się nad Inżynierią środków transportu na PK w Krakowie, jednak rodzice mówią, że po transporcie jest ciężko o pracę, ponad to Kraków jest najdalej od naszego domu. Szukałam w Krakowie logistyki, jednak jest tylko na Uniwersytecie Rolniczym i Ueku. Podrzuciłam mu pomysł studiowania logistyki, wybraliśmy Politechnikę Lubelską i Rzeszowską, jednak on martwi się, że w takich miastach nie znajdzie później pracy oraz uważa, że jest niski poziom. Kolejnym jego pomysłem jest bezpieczeństwo narodowe na UJ, wiadomo, że mniej przyszłościowe, jednak raczej to go najbardziej interesuje. Dlatego teraz chciałabym się Państwa dopytać, czy Inżynieria Srodków Transportu na PK to trudny kierunek? Czy może warto bardziej wybrać logistykę, ponieważ jest bardziej przyszłościowa? Która Politechnika z wyżej wymienionych jest najlepsza? Które miasto daje lepsze perspektywy Lublin czy Rzeszów? Czy po kierunku Bezpieczeństwo narodowe trudno o pracę i czy można później pracować po tym kierunku w służbach mundurowych? Byłabym wdzięczna za odpowiedzi.
-
Przez Herbaciarka7
Hej! Od dłuższego czasu zastanawiam się nad studiami na kierunku leśniczym.Wiem że jest to dość ciężka droga ale chciałabym spróbować Podkreślę że nie mam żadnych znajomości w leśnictwie.
I tu moje pytanko ,jeśli nie uda mi się znaleźć pracy np w PN , to co mogę robić innego po tym kierunku ? Z góry dziękuję za odpowiedź.
-