-
Podobna zawartość
-
Przez Pablo13
Witam wszystkich!
Chciałem poznać co nieco opinii o kierunku jakim jest Analityka Biznesowa na Wydziale Organizacji i Zarządzania na Politechnice Śląskiej w Zabrzu.
Jaki tam jest poziom, w szczególności z matematyki? Czy to trudny i wymagający kierunek?
Dodam, że studiowałem Teleinformatykę na AEI w Gliwicach no i niestety odpadłem po pierwszym kolokwium z elektrotechniki i matematyki. Poziom mnie przerósł.
-
Przez EawniHD
Witam,
Dostałem się na obie uczelnie na inżynierię biomedyczną, ale do końca nie wiem, która z nich wybrać. Politechnikę śląską mam bliżej swojego miejsca zamieszkania, natomiast może znajdą się tu jacyś absolwenci obu uczelni, którzy mogli by się wypowiedzieć na temat obu uczelni?
Pozdrawiam!
-
Przez Kamilaaaa
Hej, zastanawiam się nad wyborem kierunku grafika na Collegium da Vinci w Poznaniu. Widziałam bardzo różne opinie na ten temat, niektóre są wręcz przerażające, ale inne bardzo pozytywne. Jest tu ktoś, kto studiuje/studiował w ostatnim czasie tam i jest w stanie opowiedzieć, ile jest prawdy w tych opiniach i czy warto próbować się tam dostać?
-
Przez Macronim
Witam.
Mam pytanie związane z różnicami pomiędzy profilem ogólnoakademickim, a praktycznym profilem studiów. Jestem zainteresowany studiowaniem Automatyki i Robotyka na Politechnice Śląskiej (AEI), lecz sprawdzając sylabusy natknąłem się na kierunek Automatyka i Informatyka Przemysłowa, też na Politechnice Śląskiej tylko na innym wydziale. Po zapoznaniu się z planem studiów, zajęcia wyglądają dużo bardziej interesująco. Kolejną różnicą jest właśnie sam profil studiów, który jest praktyczny. Po przejrzeniu forum dowiedziałem się, że często wiąże się to z niewykwalifikowaną kadrą nauczycielską. Stąd moje pytanie, który kierunek wybrać i jakie są jeszcze różnice pomiędzy profilami (oprócz dłuższych praktyk)?
Z góry, dzięki za pomoc
-