Skocz do zawartości
owuwu

Słoiki

Rekomendowane odpowiedzi

Słoiki- określenie studentów mieszkających w akademiku, którzy co weekend po wizycie w domu przywożą ze sobą tony słoików z maminym jedzeniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

teraz nawet podobno powstał taki serial jak "Słoiki". Ktoś widział, bo ciekawa jestem o co tam chodzi, ale raczej oglądać nie mam zamiaru :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwsze słyszę o takim serialu, ale to pewnie o życiu w Warszawie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no miałeś rację. Ktoś uznał, że nawet z tego można zrobić serial ehhhh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To trochę niesprawiedliwe, że o słoikach mówi się tylko w kontekście Warszawy. Zjawisko powszechnie znane chyba we wszystkich miastach studenckich

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sorry, ale kim jest Słoik?

ludzie mają prawo podróżować po różnych miastach i się w nich osiedlach. Co to w ogóle za sformułowanie. Każdy ma prawo szukać swojego miejsca na ziemi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście to prawda, ale warto mieć też trochę luzu i dystansu :) razi mnie też jeśli ktoś nie umie przyznać się do swojego pochodzenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słoiczki od rodziców to super sprawa ! Ja czasem coś z domu też przywiozę i się tego nie wstydzę :D
Szczerze, to moim zdaniem nie powinno tylko warszawskich studentów nazywać słoiczkami :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aż przypomniało mi się akademickie życie, słoiczek z gołąbkami w sosie pomidorowym to nawet i teraz bym zjadł ze smakiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słoiki należe do nich! Kiedys chyba bardzo negatywne okreslenie, ale teraz wydaje mi się, ze inaczej ludzie patzrą na to. Moim zdaniem pozostali zazdroszczą słoikom tych pyszności :P Moim ulubionym sloikiem jest bigosik lub zupa pomidorowa taka od mamy z pomidorow. :) Kto ma swoje ulubione sloiki? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Wypowiedzi z ostatnich 10 dni

• Hej!   Trafiłem tutaj przez przypadek surfując po internecie, i zauważyłem te forum, chciałbym się doradzić kogoś co mogę zrobić w mojej aktualnie kiepskiej sytuacji.. w skrócie sytuacja życiowa zmusiła mnie do przerwania Technikum i wyjechania za granicę, 2 tygodnie temu wróciłem do kraju na stałe, aktualnie mam 30 lat i chciałbym zrobić jakiś kurs roczny by coś zmienić, lub też rozmyślałem nad zrobieniem średniego w Liceum dla dorosłych, ale zastanawiam się czy jest sens robić te 3-4 lata Liceum by mieć średnie wykształcenie, ponieważ wciąż nie będę miał żadnego zawodu, znalazłem w mojej okolicy roczną szkołę która mnie zainteresowała w kierunku E-Commerce, ponieważ bardzo to wszystko się rozwija, natomiast nie wiem jak to później będzie z pracą, nie wiem co aktualnie zrobić ktoś coś może doradzić? co by zrobił na moim miejscu, czuję że jestem tak bardzo do tyłu wracając po 10 latach..
    • W lipcu tego roku miałam mieć obronę pracy licencjackiej, jednak nie wyrobiłam się z jej napisaniem. Kontynuowałam pisanie pracy dalej, aby przystąpić do terminu wrześniowego, ale moja Pani promotor ciągle coś zmieniała w mojej pracy, potrafiła nawet zmienić zaakceptowane przez nią wcześniejsze treści. Moja praca nadal nie była gotowa we wrześniu. Na początku października składałam podanie o przedłużenie terminu złożenia pracy dyplomowej. Przedłużenie było możliwe do 30 października. Nadal kontynuowałam pisanie pracy. W listopadzie wciąż miałam kontakt z moją promotorką, która nadal przesyłała mi swoje poprawki dotyczące mojej pracy. Ostatnio kiedy sprawdzałam swój status w wirtualnej uczelni zauważyłam, że zmienił się na „w procedurze skreślenia”. Napisałam w tej sprawie do centrum obsługi studenta, gdzie odpisano mi, że w związku z tym, że nie obroniłam się do końca października zostałam skreślona i z tego tytułu seminarium jest traktowane jako niezaliczone i mogę ubiegać się o powtarzanie semestru. Bardzo zależy mi na ukończeniu tych studiów, jednak zastanawiam się czy powtarzając semestr będę mogła kontynuować dalsze pisanie dotychczasowej pracy, czy będę musiała uczęszczać na seminarium nowego promotora i pisać pracę od nowa? 
  • Najpopularniejsze tematy na forum

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.