Skocz do zawartości
Pola

Niebieski Kocyk...

Rekomendowane odpowiedzi

... czyli kino po studencku - ambitne i za niską cenę.  :)

Pewnie większość z Was już je zna, lub przynajmniej nie raz o nim słyszała, w końcu (taka ciekawostka) kino to działa już od 1996 roku. ;p

Ponieważ jednak do miasta napłynął niedawno nowy "narybek" studentów, pomyślałam, że warto o nim wspomnieć. 

Kino Studenckie "Niebieski Kocyk" pokazuje wartościowe filmy, które coraz rzadziej można zobaczyć w tym coraz bardziej skomercjalizowanym świecie kina. W swoim repertuarze zawiera zarówno najnowsze produkcje, jak i klasyki światowej kinematografii. 

Pokazy filmowe odbywają się wieczorami w poniedziałki i wtorki, więc jeżeli tylko ktoś ma troszkę więcej wolnego czasu i lubi taki repertuar, to naprawdę gorąco polecam!

Kino mieści się w Akademickim Centrum Kultury i Sztuki "Od Nowa" przy ul. Gagarina 37a.

Swoją drogą sama "Od Nowa" oferuje studentom naprawdę wiele ciekawych form spędzenia wolnego czasu, z tego co słyszałam odbywają się tam np. Slamy poetyckie i cykl koncertów jazzowych.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zresztą `od nowa` przeszła znaczny remont i teraz jest naprawdę atrakcyjnym miejscem na spędzania czasu, cala masa imprez studenckich, koncertów. Repertuar jest bardzo szeroki i każdy znajdzie coś dla siebie.

Polecam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Podobna zawartość

• Przez Justyna9825
      Cześć wszystkim, jestem tutaj nowa. Jestem studentką II stopnia żywienia człowieka i dietetyki i w ramach mojej pracy magisterskiej badam opinię studentów na temat systemów znakowania żywności. Wiem, że niechętnie wypełniamy ankiety, ale obiecuję, że moja jest naprawdę krótka (do wypełniania w 2-3 minuty tak naprawdę), a ja będę dozgonnie wdzięczna za pomoc. Życzę Wam miłego dnia i powodzenia w nowym roku akademickim! https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfK-eITCMLalg8s2KwgEVZoDAxFPF4NQcTymtl1EuFBBo7Leg/viewform?fbclid=IwAR2nrC9Qg4k-cEBUmG1j1jvKr6Efm9W7RFuQU0OlG5qsD8hRjlz-IcrFOVU 
    • Przez Omega
      Witam, jestem zainteresowana zawodem reżysera. Czy ktoś z doświadczeniem, najlepiej po tych studiach, mógłby podzielić się, jak to wszystko wygląda, co się robi po tym kierunku w praktyce? Myślę nad związaniem przyszłosci z tym zawodem, ale nie wiem co właściwie robią ludzie po tych studiach i czy jest to w miarę opłacalne.
    • Przez Mukemon
      Witam, Jestem po roku przerwy po maturze, odrazu po napisaniu wyjechalem do Anglii do pracy, postanowilem wrócić do Polski i tu studiować. Jestem po technikum logistycznym w Anglii pracowałem rok na pozycji magazyniera itp. czyli w zawodzie. Chcę studiować w Warszawie, do nauki jestem średni ale jak chcę to potrafię. Z tym że miałem prawie rok przerwy od nauki, mój angielski jest bdb. i porozumiewam się nim prawie tak samo jak polskim. Chcę sie dalejsz kształtować w tym kierunku bo czuje że to chcę robić, tylko pytanie jaką uczelnie wybrać WAT czy może Akademie Sztuki Wojennej co sądzicie? Dowiedziałem się ze na SSGW nie ma szans żebym się dostał więc zostają te 2 uczelnie lub jakaś prywatna, chcę studiować stacjonarnie i koniecznie musi być Warszawa, tylko czy dam radę na Wacie? 
      Wyniki z matur z 2016 roku:
      1. język polski 67% 
      2. język polski ustny 30% 
      3. język angielski 98% 
      4. język angielski ustny 93% 
      5. matematyka 60% 
      6. język angielski - rozsz. 70% 
    • Przez Łukasz
      Zapraszam do przeczytania artykulu i obejrzenia filmikow o 10 najwiekszych bledach studenta.
      http://www.studia.net/poradnik-studenta/7598-10-najwiekszych-bledow-studenta
    • Przez Olikasa
      Mobilny skaner dokumentów [aplikacja na telefon ANDROID]
      Hej, mamy dla Was aplikacje, która pomoże Wam skanować studenckie notatki, a sesja już się zbliża! „Skaner dokumentów” to aplikacja, dzięki której możecie zeskanować notatki, dokumenty, paragony i wiele więcej. Skany można zapisywać w wielostronicowych plikach PDF, żeby wszystkie wasze „pomoce naukowe” były w jednym miejscu „Skaner dokumentów” w wersji Pro dostępny jest przez 90 dni za darmo, po tym czasie to Ty decydujesz, czy chcesz postawić nam kawę i nadal korzystać z funkcji wersji Pro.
      Dajcie znać co sądzicie o naszej aplikacji!

unnamed.webp

• Wypowiedzi z ostatnich 10 dni

• Inżynieria mechaniczna to bardzo szeroki zakres, bardzo trudny, uczy bycia konstruktorem, kierunek niedoceniany finansowo bo jeżeli przejdziesz go uczciwie i ogarniesz cały temat to wiesz jak zaprojektować (obliczenia cae), jak zamodelować (CAd), jak wyprodukować (technolog, cam), i ja eksploatować oraz zutylizować. 
    • Czołem szanownym kolegom studentom. Zwracam się z pytaniem, w kwestii na razie hipotetycznej. Zgłosiłem się  na studia z dwóch kierunków. Jak wiadomo, już pojutrze początek roku, a niestety dopiero teraz zrodziły się wątpliwości - czy podołam z dwoma naraz, ale przede wszystkim - jeden z nich (w moim przypadku informatyka), nie do końca jednak odpowiada moim zainteresowaniom. Zostałem w czasie rekrutacji poinformowany, że jednoczesne dwa kierunki i IOS pozwolą na łatwiejszą rezygnację z jednego kierunku, bez koniecznści przerwy w nauce. Do czego zmierzam - po prostu chodzi mi o to, czy nie będzie problemem zrezygnowanie z jednego kierunku od razu na początku roku? Na chwilę obecną myślałem o zmianie przed nowym semestrem, ale gdyby można przerwać to szybciej?    
    • Hej, Jestem zainteresowana studiami na AHE Łódź na kierunku filologia angielska, II stopnia, nauczycielska z elementami neurodydaktyki. Aktualnie jestem po licencjacie z filologii angielskiej po UP w Krakowie. Niestety nie otworzyła się tam magisterka bo było za mało chętnych osób.  Szukam więc alternatyw. Czy ktoś może udzielić mi informacji o w.w kierunku, wyrazić opinie na temat tej uczelni, ewentualnie polecić inne uczelnie gdzie zrobię magisterkę z filologii angielskiej (spec. nauczycielska). Do AHE przyciągnęło mnie też hasło "elementy neurodydaktyki"-wydaje się ciekawe. Dodam, że ze względu na to, że mieszkam w okolicach Krakowa, biorę pod uwagę tylko studia online w AHE lub innej uczelni oddalonej od Krakowa. A może jest tu ktoś z Krakowa i poleci mi inne uczelnie na miejscu? Na pewno tylko interesuje mnie spec.nauczycielska.   Dzięki z góry 
    • Jestem na ostatnim roku studiów mgr. Mam propozycję stażu w Urzędzie Pracy. Na uczelni pobieram stypendium socjalne. Czy taki staż wlicza się w dochód i czy trzeba zgłaszać to na uczelnie w przypadku podjęcia takiego stażu. Nie chce później mieć na uczelni nieprzyjemności i oddawać pieniądze za bezpodstawne pobieranie stypendium socjalnego. 
  • Najpopularniejsze tematy na forum

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.