Zaloguj się, aby obserwować tę zawartość
Obserwujący
0

Życie studenckie w Bydgoszczy
dodany przez
Karin Schweitzer, w Bydgoszcz
-
Podobna zawartość
-
Przez rafraf34
Zacznę od tego, że jestem na pierwszym roku studiów dziennych i doszedłem do wniosku, że ten cały obraz studiów wpajany przez społeczeństwo ("studia to najlepszy czas w życiu, nowi znajomi, imprezy") nijak ma się do rzeczywistości i ja się w tym w ogóle nie odnajduje. Kiedy skończyłem szkołę średnią KAŻDY bliższy mi znajomy składał "papiery" na studia, rodzice też tego ode mnie chcieli bo "oni w moim w moim wieku nie mieli takiej możliwości" a że według społeczeństwa istnieją tylko DWIE DROGI : pójście do pracy LUB pójście na studia to wybrałem to drugie i tutaj zaczyna się mój problem.
Okazało się, że studia wcale nie są takie fajne i jedyne co mi się w nich podoba to te dwa dni w tygodniu kiedy wracam do domu (wynajmuję pokój 1os w mieście w którym mam uczelnie) a poza tym widzę tylko pociągi, tramwaje, uczelnie i nic więcej. Myślałem żeby zmienić studia na zaoczne, ale trzyma mnie umowa związana z mieszkaniem. Najbardziej odpowiadałoby mi studia przerwać i zacząć od nowa w następnym roku akademickim (tym razem zaocznie) ale rodzice nie byliby z tego powodu zadowoleni (cały rok opłacania mieszkania na marne).
Jestem ciekawy co Wy o tym sądzicie i czy może ktoś z Was miał podobny problem.
-
Przez glodnestudenty
Witam wszystkich !
Stworzyłem stronę z memami o tematyce czysto studenckiej na co wskazuje juz sam adres witryny GlodneStudenty.pl !
Na stronie znajdziecie również generator memów dzięki czemu nie będziecie musieli otwierać programu graficznego i uploadowac na hosting zdjęć Generator zrobi to za was .
Nie wymagamy rejestracji (ani do dodawania memów ani głosowania - głosowanie jest zliczane z adresów IP i ciasteczek)
Serdecznie zapraszam do wspólnej zabawy na www.GlodneStudenty.pl
Strona jest nowo otwarta
-
Przez Sebastian Szczęsny
Jak studiować we Frankfurcie? Studia w Niemczech za darmo zaraz za Polską granicą? Najlepiej sprawdzić samodzielnie podczas UNI-SOMMERFEST 2014 Nie tylko drzwi otwarte, ale i całodzienna impreza z muzyką do późna w nocy
-